View Poll Results: ?

Voters
113. You may not vote on this poll
  • ΠΑΣΟΚ

8 7.08%
  • ΝΔ

8 7.08%
  • ΚΚΕ

10 8.85%
  • ΣΥΡΙΖΑ

12 10.62%
  • ΛΑΟΣ

5 4.42%
  • Οικολόγοι

6 5.31%
  • Άλλο

14 12.39%
  • Άκυρο

13 11.50%
  • Λευκό

1 0.88%
  • ΔΓ / ΔΑ

5 4.42%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

12 10.62%
  • Αποχή

19 16.81%
Page 56 of 78 FirstFirst ... 646545556575866 ... LastLast
Results 826 to 840 of 1167

Thread: Εκλογές 2009;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Βασικά μιας και το πες και αναφέρθηκε και παραπάνω. Με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο (παυλόπουλας):
    - Άκυρο/Αποχή/Λευκό είναι το ίδιο και ευνοούν όλους τους σχηματισμούς. Ακόμα περισσότερο ευνοούν σχηματισμούς που είναι κοντά στο 3% εισόδου γιατί συγκεντρώνουν καλύτερο ποσοστό με λιγότερες ψήφοι.

-Ψήφος σε εξωκοινοβουλευτικό σχήμα ευνοεί τα εσωκοινωβουλευτικά (δημοκρατιάρα!), άρα πχ το να μείνουν οι πράσινοι εκτός βουλής με ένα καλό ποσοστό (πχ 2,9% που λέει ο καντιρού) δίνει την δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτοδύναμο με μικρότερο ποσοστό.

Το ποιά ακριβώς είναι αυτά τα ποσοστά φαίνεται εδώ:

Γι' αυτό παλαιόθεν εγώ έλεγα ότι υπάρχουν δύο τύποι ψήφων:

• Αν παίρνεις στα σοβαρά το εκλογικό σύστημα και σε κόφτει το ποιός θα είναι κυβέρνηση, αν θα 'ναι αυτοδύναμος κλπ: Ψηφάς ΚΚΕ.
    • Αν στ'αρχίδια σου οι εκλογές, οι μπάτσοι και οι κάμερες: Ψηφάς ΑΝΤΑΡΣΥΑΡΑ.

γκεστάλ nothingman's Avatar

επίσης να τονίσουμε πως αυτά με τα άκυρα και τα λευκά δεν ισχύουν στην περίπτωση που κινδυνεύουν οι Αχιλλείς Καραμανλήδες να μείνουν στην απ'έξω.

καλή επιτυχία σε όλους σας! να ακούσετε Keny Arkana πριν το ρίξετε! βοηθάει!
    ~
    "Why didn't it kill him?" she said.
    "Unforgivably sloppy workmanship at the hand grenade factory," I said.
    ~

ikonoklast, αν είναι στ'αρχίδια σου οι εκλογές κάθεσαι σπίτι σου. Γράψου στο κκε μια ώρα αρχύτερα βρε αδερφέ, τσάμπα το αργείς. Το πώς συνδυάζεις Δεκέμβρη με το κόμμα που τον πούλησε περισσότερα από όλα μόνο εσύ το ξέρεις. Γούστα!
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    ikonoklast, αν είναι στ'αρχίδια σου οι εκλογές κάθεσαι σπίτι σου.
    Όχι βέβαια, θα κατεβάσω το σχήμα μου, θα δώσω και αυτή τη μάχη όσο βρώμικη κι αν είναι και θα μετρήσω τις δυνάμεις μου. Χωρίς ψευδαισθήσεις ή κόμπλεξ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ριξα, αν έχεις ακόμα απορίες πάντως! Σταύρωσα κιόλας, πρώτη φορά στη ζωή μου!

Γράψου στο κκε μια ώρα αρχύτερα βρε αδερφέ, τσάμπα το αργείς.
    Αν ανα πάσα στιγμή θεωρήσω ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΕΕΚ ή οι ΚΟΤΕΣ εκφράζουν την πολιτική μου στάση, τον χρήστη Dragonlord απο το ιντερνετ θα ρωτήσω πάντως.

Το πώς συνδυάζεις Δεκέμβρη με το κόμμα που τον πούλησε περισσότερα από όλα μόνο εσύ το ξέρεις. Γούστα!
    Δυστυχώς/ευτυχώς/πάνω/κάτω δεν είναι ο Δεκέμβρης η μοναδική μου πολιτική μου αφετηρία. Κύρια η ταξική πάλη και η εργατική εξουσία είναι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζήτημα ΚΚΕ το συζητάμε και ανοιχτά πολιτικά όποτε αγαπάς, εγώ στην συγκεκριμένη φάση λέω απλά τι θα ήσαν καλό/χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Εξήγησα και σε παλιότερο ποστ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πχ (με τον οποίο μοιράζομαι ποσοτικά τις ίδιες διαφωνίες που έχω και με το ΚΚΕ) είναι ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τόσο που δεν πρέπει να ψηφιστεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους δεν θα είναι καλό, οι ανανεωτικοί ορέγονται διάσπαση πιο πολύ απο ποτέ (ο κύρκος μίλησε ανοιχτά για στήριξη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές), οι διάφορες συνιστώσες/δορυφόροι αμφισβητούν την ηγεμονία του ΣΥΝ, ο ΣΥΝ αδυνατεί να κάνει πολιτική, δε ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα μικροαστοί αυθόρμητοι χαζούληδες, υπάρχει και η πιο πολιτική διάσταση της ψήφου.

Anti-Hero Reject's Avatar

στηριξαμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Βασιλη Λεβεντη,ζηταμε συγνωμη.
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

στηριξαμε Βασίλη Λεβέντη.
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζηταμε συγγνωμη.

Οι οποίοι μοίραζαν και ψηφοδέλτια απόξω με το σλόγκαν "φίλε, πάρε για να ρίξεις τους καπιταλιστές".
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Milf & Cookies sabbattack's Avatar

Στηρίξαμε Σάββα Μιχαήλ τελικά.
    ΟΑΚΚΕ ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    ikonoklast, αν είναι στ'αρχίδια σου οι εκλογές κάθεσαι σπίτι σου.
    Όχι βέβαια, θα κατεβάσω το σχήμα μου, θα δώσω και αυτή τη μάχη όσο βρώμικη κι αν είναι και θα μετρήσω τις δυνάμεις μου. Χωρίς ψευδαισθήσεις ή κόμπλεξ.
    Όλα αυτά αν δε σε νοιάζουν οι εκλογές, αν σε νοιάζουν απλώς το ρίχνεις αλέκα. Ναι, λογικό μού ακούγεται.
    Αν ανα πάσα στιγμή θεωρήσω ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΕΕΚ ή οι ΚΟΤΕΣ εκφράζουν την πολιτική μου στάση, τον χρήστη Dragonlord απο το ιντερνετ θα ρωτήσω πάντως.
    Λίγο λολ να λέγεται αυτό από χρήστη που μέχρι πριν λίγο καιρό βάφτιζε πασόκους τους μισούς χρήστες κατά βούληση.
    Δυστυχώς/ευτυχώς/πάνω/κάτω δεν είναι ο Δεκέμβρης η μοναδική μου πολιτική μου αφετηρία. Κύρια η ταξική πάλη και η εργατική εξουσία είναι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζήτημα ΚΚΕ το συζητάμε και ανοιχτά πολιτικά όποτε αγαπάς, εγώ στην συγκεκριμένη φάση λέω απλά τι θα ήσαν καλό/χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Εξήγησα και σε παλιότερο ποστ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πχ (με τον οποίο μοιράζομαι ποσοτικά τις ίδιες διαφωνίες που έχω και με το ΚΚΕ) είναι ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τόσο που δεν πρέπει να ψηφιστεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους δεν θα είναι καλό, οι ανανεωτικοί ορέγονται διάσπαση πιο πολύ απο ποτέ (ο κύρκος μίλησε ανοιχτά για στήριξη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές), οι διάφορες συνιστώσες/δορυφόροι αμφισβητούν την ηγεμονία του ΣΥΝ, ο ΣΥΝ αδυνατεί να κάνει πολιτική, δε ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα μικροαστοί αυθόρμητοι χαζούληδες, υπάρχει και η πιο πολιτική διάσταση της ψήφου.
    Ωραία, ας δούμε τι θα ήταν χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Είναι λες ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τουλάχιστον, μέσα στην αστάθειά του (η οποία προέρχεται κυρίως λόγω δημοκρατικότητας και πολυφωνίας, αν έπεφταν διαγραφές σε όποιον διαφωνούσε με την ΚΕ θα σου έλεγα κι εγώ πόσο σταθερό και αξιόπιστο θα ήταν) είναι και πάλι πολύ πιο χρήσιμο στην πολιτική που παράγει από το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ ξέρεις ότι θα είναι σταθερό στην αντιδημοκρατικότητα, το σταλινισμό και ενάντια σε όλους τους αγώνες που δεν έχει καπαρωμένους. Τέτοια σταθερότητα χεζμένη την έχω. Λες ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του σύριζα δε θα είναι καλό (ενώ του κκε θα είναι), ένας λόγος παραπάνω να το ρίξει κάποιος σύριζα και όχι κκε, που έχει σίγουρο ένα 7%+ και την είσοδο στη βουλή. Ε, του πούστη, πιο σημαντικό για την αριστερά είναι να μπει ο σύριζα στη βουλή με 7-8 βουλευτές παρά να αυξήσει το ΚΚΕ τους βουλευτές του κατά έναν-δύο σε μία τετρακομματική βουλή. Όσο για τους ανανεωτικούς, τα έχουν καλά με τα μίντια και γι'αυτό έχει υπερτονιστεί το ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα μειοψηφία μέσα στο Συνασπισμό, πόσο μάλλον στο σύριζα, έχουν πει ότι ως βουλευτές θα δεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις (οι οποίες ήδη λένε όχι στη συνεργασία) και ακόμα κι αυτοί έκραξαν τη δήλωση Κύρκου (μάλλον το εγκεφαλικό φταίει). Και, εν τέλει, μακάρι να πάνε κανα δυό ακόμη στο πασόκ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο σύν εντελώς, μεσοπρόθεσμα όφελος θα είναι.
    Σε φάση, κουβέντα να γίνεται.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Defunct Economist

Λίγο λολ να λέγεται αυτό από χρήστη που μέχρι πριν λίγο καιρό βάφτιζε πασόκους τους μισούς χρήστες κατά βούληση.
    εμενα με ειχε πει πασοκο καποτε και τα πηρα, αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι μετα απο 6 χρονια νου δου με εχει καταλαβει μια παραξενη ηρεμια που αγγιζει τα ορια της ευχαριστησης τωρα που ανατελει ο πρασινος ήλιος.

Οποτε παιζει ο ικονοκλαστ να ειχε δικιο.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Senior Member cloud's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    εμενα με ειχε πει πασοκο καποτε και τα πηρα, αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι μετα απο 6 χρονια νου δου με εχει καταλαβει μια παραξενη ηρεμια που αγγιζει τα ορια της ευχαριστησης τωρα που ανατελει ο πρασινος ήλιος.
    Η κοινή λογική σχεδόν το επιβάλλει, δεν χρειάζεται να είναι πασόκος ή κρυφοπασόκος κανείς. Το μη χείρον βέλτιστον, τουλάχιστον δε θα βλέπουμε Αντώναρο ρε φίλε, λίγο το 'χεις;

57% not burnt μπιζαριος's Avatar

Quote Originally Posted by Deniz View Post
    ΩΡΑ 18:00 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EXIT POLL

ΠΑΣΟΚ από 42,1 εως 43,4
    Ν.Δ. 35,8 έως 36,4
    ΚΚΕ από 7,8 εως 8,2
    ΛΑΟΣ από 5,6 εως 6,1
    ΣΥΡΙΖΑ 4,4 εως 4,8
    Οικολόγοι Πράσινοι από 2,6 εως 3,1
    αν ειναι πραγματικα αυτα ειναι ψιλογελοια.
    υπομονή

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

κάνοντας κολοτούμπα , στήριξα ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συγγνώμη Σάββα , αλλά προέκυψε γνωστός υποψήφιος και σταυρώσαμε κιολα ... ΑΜΕ!!!!
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Senior Member Griffith's Avatar

σα δε ντρέπεστε να ψηφάτε τους γνωστούς σας.
    Oh, come, come be my waitress and serve me tonight
    serve me the sky with a big slice of lemon.

57% not burnt μπιζαριος's Avatar

το ειπε και η postrip εξαλλου, αν υποστηριζεις τους γνωστους σου δεν βοηθας το underground.
    υπομονή

Senior Member freak brother's Avatar

το ριξα συριζα ...
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry