Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
ikonoklast, αν είναι στ'αρχίδια σου οι εκλογές κάθεσαι σπίτι σου.
Όχι βέβαια, θα κατεβάσω το σχήμα μου, θα δώσω και αυτή τη μάχη όσο βρώμικη κι αν είναι και θα μετρήσω τις δυνάμεις μου. Χωρίς ψευδαισθήσεις ή κόμπλεξ.
Όλα αυτά αν δε σε νοιάζουν οι εκλογές, αν σε νοιάζουν απλώς το ρίχνεις αλέκα. Ναι, λογικό μού ακούγεται.
Αν ανα πάσα στιγμή θεωρήσω ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΕΕΚ ή οι ΚΟΤΕΣ εκφράζουν την πολιτική μου στάση, τον χρήστη Dragonlord απο το ιντερνετ θα ρωτήσω πάντως.
Λίγο λολ να λέγεται αυτό από χρήστη που μέχρι πριν λίγο καιρό βάφτιζε πασόκους τους μισούς χρήστες κατά βούληση.
Δυστυχώς/ευτυχώς/πάνω/κάτω δεν είναι ο Δεκέμβρης η μοναδική μου πολιτική μου αφετηρία. Κύρια η ταξική πάλη και η εργατική εξουσία είναι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζήτημα ΚΚΕ το συζητάμε και ανοιχτά πολιτικά όποτε αγαπάς, εγώ στην συγκεκριμένη φάση λέω απλά τι θα ήσαν καλό/χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Εξήγησα και σε παλιότερο ποστ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πχ (με τον οποίο μοιράζομαι ποσοτικά τις ίδιες διαφωνίες που έχω και με το ΚΚΕ) είναι ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τόσο που δεν πρέπει να ψηφιστεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους δεν θα είναι καλό, οι ανανεωτικοί ορέγονται διάσπαση πιο πολύ απο ποτέ (ο κύρκος μίλησε ανοιχτά για στήριξη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές), οι διάφορες συνιστώσες/δορυφόροι αμφισβητούν την ηγεμονία του ΣΥΝ, ο ΣΥΝ αδυνατεί να κάνει πολιτική, δε ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα μικροαστοί αυθόρμητοι χαζούληδες, υπάρχει και η πιο πολιτική διάσταση της ψήφου.
Ωραία, ας δούμε τι θα ήταν χρήσιμο να ψηφίσει κάποιος. Είναι λες ένα ασταθές και αναξιόπιστο σχήμα. Τουλάχιστον, μέσα στην αστάθειά του (η οποία προέρχεται κυρίως λόγω δημοκρατικότητας και πολυφωνίας, αν έπεφταν διαγραφές σε όποιον διαφωνούσε με την ΚΕ θα σου έλεγα κι εγώ πόσο σταθερό και αξιόπιστο θα ήταν) είναι και πάλι πολύ πιο χρήσιμο στην πολιτική που παράγει από το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ ξέρεις ότι θα είναι σταθερό στην αντιδημοκρατικότητα, το σταλινισμό και ενάντια σε όλους τους αγώνες που δεν έχει καπαρωμένους. Τέτοια σταθερότητα χεζμένη την έχω. Λες ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του σύριζα δε θα είναι καλό (ενώ του κκε θα είναι), ένας λόγος παραπάνω να το ρίξει κάποιος σύριζα και όχι κκε, που έχει σίγουρο ένα 7%+ και την είσοδο στη βουλή. Ε, του πούστη, πιο σημαντικό για την αριστερά είναι να μπει ο σύριζα στη βουλή με 7-8 βουλευτές παρά να αυξήσει το ΚΚΕ τους βουλευτές του κατά έναν-δύο σε μία τετρακομματική βουλή. Όσο για τους ανανεωτικούς, τα έχουν καλά με τα μίντια και γι'αυτό έχει υπερτονιστεί το ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα μειοψηφία μέσα στο Συνασπισμό, πόσο μάλλον στο σύριζα, έχουν πει ότι ως βουλευτές θα δεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις (οι οποίες ήδη λένε όχι στη συνεργασία) και ακόμα κι αυτοί έκραξαν τη δήλωση Κύρκου (μάλλον το εγκεφαλικό φταίει). Και, εν τέλει, μακάρι να πάνε κανα δυό ακόμη στο πασόκ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο σύν εντελώς, μεσοπρόθεσμα όφελος θα είναι.
Σε φάση, κουβέντα να γίνεται.