Χωρις σειρα και με ενδεχομενο ν' αλλαξει ακομα και αυριο. Δυσκολες οι δεκαδες.
Isis - Oceanic (2002)
Ο,τι και να πω πλεον γι' αυτο το αλμπουμ ειναι λιγο. Με επεισε για να ψαξω την ολη φαση παραπανω και ειναι τερμα αποταβαθυτησψυχηστους δισκος.
Neurosis - The Eye of Every Storm (2004)
Η πρωτη σου αγαπη που λενε... Καπως ετσι με τους Neurosis και αυτο το αλμπουμ. Μπορει πλεον να προσκυναω through sivler in blood αλλα ηταν η πρωτη μου επαφη με Neurosis και το δεσιμο ειναι αααλλο.
OM - Conference of the Birds (2006)
Τοπ γιατι μ' εκανε ν' αλλαξω τον τροπο με τον οποιο ακουω μουσικη (δεν ξερω αν μπορει να γινει κατι τετοιο αλλα ετσι ενιωσα), εχει φαει απειρο λιωσιμο και το νιωθω στο πετσι μου καθε φορα που το ακουω.
Cult of Luna - Somewhere Along the Highway (2006)
Οι CoL ειναι απο τις αγαπημενες μου μπαντες και αυτο το επιβεβαιωσα οταν ακουσα αυτο το δισκο. Δεν ξερω τι μπορω να πω παραπανω γιατι οι CoL δεν εχουν μετριο δισκο, ειναι προσωπικο το θεμα. Ξεκιναει με το γλυκουλι Marching to the Heartbeats για να κλεισει με ενα Dark City, Dead Man. Συγκινηση
Minsk - The Ritual Fires of Abandonment (2007)
Δισκος που τον ακουσα οταν επρεπε. Ειχα ηδη παραδεχθει τους Neurosis και ηρθε αυτος ο δισκος για να λατρεψω την ολη φαση. Στις πρωτες ακροασεις αλλαζα αγαπημενο κομματι συνεχεια. Μ' αφηνει αφωνη ακομα και τωρα που το χω λιωσει καπως.
Mastodon - Remission (2002)
Η πρωτη επαφη με Mastodon ηταν το Leviathan, ακουσα τ' αλλα και ηρθε η πορωση αλλα σιγα σιγα με το Remission ενιωθα πως "καταλαβαινα" καλυτερα και τα υπολοιπα αλμπουμς. Απεριγραπτος δισκος.
AmenRa - Mass III (2006)
Δεν ξερω αν γενικα οι AmenRa ειναι στις αγαπημενες μου μπαντες αλλα αυτος ο δισκος καπου βαρεσε μια χορδη μεσα μου. Απλα νιωθω οτι πρεπει να μπει στη δεκαδα μου.
Tool - 10,000 days (2006)
Γιατι ειναι εμπειρια. Οταν βγηκε δεν ηξερα γενικα που παν τα τεσσερα και μετα απο καμποσο καιρο το κατεβασα για να δω τι παιζει με αυτους τους τουλ και εν τελει εγιναν μια απο τις αγαπημενες μου μπαντες γι' αρκετο καιρο και ηταν η αφετηρια για ν' ακουσω κι αλλα πραγματα.
Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf (2002)
Απο τα πρωτα στονερ (η εστω κοντα στη στονερ) ακουσματα και ανετα το αγαπημενο μου γι' αυτη τη δεκαετια. Δισκαρα.
Colour Haze - All (200
Αγαπημενος δισκος γενικοτερα. Ξεφευγει απο ταμπελες.
Αυτα αλλα διχως να ειμαι σιγουρη οτι ειναι τα τοπ της δεκαετιας αλλα σιγουρα στους αγαπημενους απο αυτη τη δεκαετια.