Μάλιστα, τι να πω, δεν ξέρω αν ξέχασα ελληνικά και συντακτικό σε μία μέρα, αλλά ας ξαναπροσπαθήσω. Όταν μιλάς για άλμπουμ σημαντικά και επιδραστικά που όρισαν τα 00'ς, εγώ δε βλέπω πουθενά εσένα τον ίδιο, βλέπω μία πολιτισμική μάζα την οποία καλείσαι να αποκρυπτογραφήσεις σα παρατηρητής και να χωρίσεις σε κομμάτια για να ανακαλύψεις ποιος ήταν ο πιο επιδραστικός. Αυτές είναι αντικειμενικές επιδιώξεις, στατιστικές, δημοσιογραφικές, προσωπικά με βρίσκουν αρκετά αδιάφορο, και δε μπορώ να κατανοήσω πως μπορούν να συνδυαστούν με τις προσωπικές προτιμήσεις κάποιου. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή, αρχίζεις να γουστάρεις ένα άλμπουμ παραπάνω επειδή έχει επηρεάσει τον τάδε κόσμο, επειδή το έγραψε το Rolling Stone? Του δίνεις παραπάνω βάρος, γίνεται πιο σημαντικό έτσι? Δεν ξέρω, μου δημιουργείται μία εντύπωση θέλησης για ταύτιση με την ποπ κουλτούρα κάπως έτσι, με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι χεβιμεταλλάδες ας πούμε μιλάνε πάντοτε με τα καλύτερα λόγια για άλμπουμ που σπάνια-ποτέ δεν ακούνε, επειδή είναι σημαντικά για τον νίκο και το μπάμπη και τον νώντα. Αλλά δεν είναι για αυτούς όμως. Προσωπικά θα προτιμούσα χίλιες φορές ένα απόλυτα ειλικρινές εγώ, παρά ένα εγώ επηρεασμένο από ένα απροσδιόριστο εμείς. Βέβαια αν σένα αυτά συναντιούνται καλώς, αλλά εμένα μου φαίνονται πολύ διαφορετικά αυτά τα πράγματα, ίσως θα έπρεπε να ακούω πιο πολύ Ulver και Tool και Isis. Τέλος πάντων, η διατύπωση σου μόνο σαφή δεν ήτανε για το τόπικ και ο κόσμος κατέληξε να ποστάρει τα άλμπουμ που αγαπάει πιο πολύ, όχι τα πιο "σημαντικά", και καλά έκανε πιστεύω.