Ακούστε τι μου είπε ένας φίλος μου πριν από λίγο : Έστω πως είναι καπνίσταρος και δεν τον ενοχλεί το μέτρο, διότι μπορεί να μιλάει με τα ΜΟΥΝΑΚΙΑ στην πόρτα που έχουν βγει για κάπνισμα και έτσι να γίνονται γνωριμίες. Αλλά αν εκείνος θέλει να μιλήσει λέει σε μία στους αντικαπνιστές και αυτός κολώνει να μιλήσει χωρίς τσιγάρο γιατί είναι και κότα, πως θα της μιλήσει; Έτσι θα νικήσουμε την υπογεννητικότητα;

Προσωπικά εμένα ενοχλεί την υγεία μου αν δω κάποιον στο δίπλα τραπέζι με σαγιονάρες. Αλήθεια. Παθαίνω κακό, και για να συνέλθω θέλω τσιγάρο, και άντε να τρέχεις έξω. Τι θα γίνει με αυτό; Ποιόν να πάρω τηλέφωνο να πω πως θίγονται τα δικαιώματά μου ως καταναλωτής; Ή απλά δεν ξαναπάω σε μαγαζιά με ΚΑΣΤΟΡΕΣ; Και Dragon είσαι εντελώς εκτός με το θέμα με τα μαγαζιά καπνιστών, και εγώ ως καπνιστής (νόμιμο προϊόν) θέλω ένα minimum υπηρεσιών από τα καταστήματα, και αυτό είναι να καπνίζω όπου θέλω μέσα τους. Είναι επιχείρημα αυτό; Δεν είναι.

Προσωπικά δε με ενοχλεί το μέτρο, γιατί -το λέω αλήθεια- δεν με χαλάει να μειώσω το κάπνισμα έστω και έτσι, αλλά αυτός είμαι εγώ, με δυό λόγια τα ακραία αντικαπνιστικά επιχειρήματα θέλω να τα δείρω και μετά να τα καπνίσω.

Όπως είπε και ο ικόνοκλαστ, έχουμε λύσει όλα τα άλλα, και βρήκαμε λόγο να τσακωνόμαστε, το κάπνισμα.

Είναι ορθόν και πρέπον να υπάρχουν χώροι καπνιστών και χώροι μη-καπνιστών, όχι έτσι όπως γίνεται, καλύτερα, και γενικώς να το συζητάμε σαν άνθρωποι.