Page 19 of 67 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast
Results 271 to 285 of 1005

Thread: Smoking ban update

Συνεργάτης Μόσπιτ Ingolemo's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Αν εσείς δεν ανέχεστε στο παραμικρό αυτή μας τη συνήθεια και -όπως λέτε- είστε και η θιγμένη πλειοψηφία των παθητικών καπνιστών προτιμήστε να μην πηγαίνετε σε χώρους όπου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ και να πηγαίνετε σε άλλα (όπως τα πολύ καλαίσθητα σταρμπακς που προανέφερα) όπου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
    Em, den kserw an to xeis katalavei, alla ws twra etsi htan ta pragmata, mporouse o kathe magazatoras na epitrepei h oxi to kapnisma.
    Ta apotelesmata htan fantastika, mono ta starbucks kserw egw pou apogoreyotan, kiauto einai thema promotion/image perissotero.
    Auto vevaia einai anamenomeno, oi mh-kapnistes mporei kai na pane se xwrous kapnistwn(kai synhthws etsi ginetai), oi kapnistes den tha pane pote se xwrous mh-kapnistwn (aka prezakia) kai epishs stis perissoteres parees uparxoun kapnistes pou as poume den tha phgainan pote sta starbacks giati den mporoun na kapnisoun ekei.

Opote to na afhsoume tous magazatores na dialeksoun den einai lush.
    People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually, from a non-linear, non-subjective viewpoint, it's more like a big ball of wibbly-wobbly...timey-wimey...stuff.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ingolemo, φαντάζομαι υπερασπίζεσαι την λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό, no? Αν όπως λέτε η πλειοψηφία των καλών ανθρώπων που διασκεδάζουν είναι άκαπνοι και ταυτόχρονα δεν θέλουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές τότε είναι ένα εξαιρετικό target group για πολλά μαγαζιά και καφετέριες τύπου σταρμπακς. Ε, θα ανοίξουν κι άλλα, πάρτε και τηλέφωνο στην γραμματεία καταναλωτών, δε ξέρω πως λειτουργούν αυτά...

Αν δεν είστε η θιγμένη πλειοψηφία τότε γιατί να επιβληθείτε σε μας; Καθήστε στ' αυγά σας. Αν δεν σας νοιάζει και τόσο πια να είστε παθητικοί καπνιστές τότε γιατί να το κάνουμε θέμα; Καθήστε στ' αυγά σας.

Πρόσθεσα μετά επίσης μια πρόταση στο σημείο που κουόταρες και αυτή είναι η εξής: "Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης." Δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί πρέπει να μιλάμε για την άκαπνη αθήνα ξαφνικά, λύσαμε όλα τα υπόλοιπα που μας διαφοροποιούν απο το Λονδίνο;

Senior Member rage for order's Avatar

να αποφασίζουν οι θαμώνες τότε

στην τελική μην είστε φλώροι, μην κάνετε υποχωρήσεις και κοιτάξτε την υγεία σας που είναι σημαντικότερη από τα κολλήματα σας ή ζητήστε από το κράτος αντί για ρατσιστικούς νόμους να δίνει κίνητρα/επιδότηση στους μαγαζάτορες που θέλουν να το κάνουν "μη".

A rock, an island Drumsick's Avatar

Eμένα παιδιά στ'αρχίδια μου πάντως.

Συνεργάτης Μόσπιτ Ingolemo's Avatar

Ingolemo, φαντάζομαι υπερασπίζεσαι την λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό, no? Αν όπως λέτε η πλειοψηφία των καλών ανθρώπων που διασκεδάζουν είναι άκαπνοι και ταυτόχρονα δεν θέλουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές τότε είναι ένα εξαιρετικό target group για πολλά μαγαζιά και καφετέριες τύπου σταρμπακς. Ε, θα ανοίξουν κι άλλα, πάρτε και τηλέφωνο στην γραμματεία καταναλωτών, δε ξέρω πως λειτουργούν αυτά...

Αν δεν είστε η θιγμένη πλειοψηφία τότε γιατί να επιβληθείτε σε μας; Καθήστε στ' αυγά σας. Αν δεν σας νοιάζει και τόσο πια να είστε παθητικοί καπνιστές τότε γιατί να το κάνουμε θέμα; Καθήστε στ' αυγά σας.

Πρόσθεσα μετά επίσης μια πρόταση στο σημείο που κουόταρες και αυτή είναι η εξής: "Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης." Δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί πρέπει να μιλάμε για την άκαπνη αθήνα ξαφνικά, λύσαμε όλα τα υπόλοιπα που μας διαφοροποιούν απο το Λονδίνο;
    Koita egw den poluphra thesh sto olo thema, kuriws giati den me noiazei kai toso, an kai mallon kalo to vriskw giati den kapnizw, opote toulaxiston den tha vrwmane ta rouxa kathe fora pou vgainw + apofeygw pathitiko kapnisma.

Gia th prwth paragrafo, den eipa oti einai h pleiopshfia oi mh-kapnizontes, alla auto den exei kai shmasia.
    To gegonos oti akrivws epeidh se kathe parea uparxei kai kapoios toulaxiston kapnisths, pou apokleietai na paei se xwro mh-kapnistwn (an mporei na to apofugei) enw taytoxrona oi mh-kapnistes tha pane se xwro kapnistwn an h enallaktikh einai na mhn erthoun oi kapnistes, to kanei na mhn einai kai toso kalo target group e.
    Opote to olo "as ftiaksoun magazia gia mh-kapnizontes" den paizei. Vres kati allo kai to ksanashzytame.
    Ws tote, kai afou eseis eiste aytoi pou kanete ontws kako sthn ygeia twn allwn, enoxleite kosmo klp e den mou fainetai kai polu kakos autos o nomos.
    Last edited by Ingolemo; 05-07-2009 at 23:38.
    People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually, from a non-linear, non-subjective viewpoint, it's more like a big ball of wibbly-wobbly...timey-wimey...stuff.

Winterborn pitchfork's Avatar

Ειλικρινά δεν περίμενα να δω εδώ μέσα (και μάλιστα από σοβαρούς χρήστες) επιβράβευση της ρουφιανιάς.
    Τι να πω, και εις ανώτερα....
    Blood for all tears shed
    And Fire for hate
    Death for what shall become
    All false ones fate

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Ingolemo View Post
    Vres kati allo kai to ksanashzytame.
    Δεν έχω λόγο να βρω λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

lcsgp FIXXXER's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Όταν προ-χαρακτηρίζεις χώρους και αποκλείεις κόσμο από αυτούς βάσει μίας "επιλογής", κάνεις κακό από πολλές απόψεις. Δεν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις.
    Βασικά, μέχρι να εφεύρει άλλη μια απάντηση και ο φιξερ και μιας και που βαριέμαι θα σ'το εξηγήσω σα να είσαι παιδάκι.

Προσωπικά καπνίζω 80-90 πακέτα τη μέρα τα περισσότερα απο τα οποία σε χώρους όπου συνυπάρχουμε καπνιστές με άκαπνους σε πολύ ήρεμο και αγαπημένο κλίμα. Και εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων και γνωστών μου καπνιστών -σε αντίθεση με αυτό που προσπαθείτε να εμφανίζετε- έχουμε την κατάλληλη κουλτούρα και συνείδηση ώστε να μην καπνίζουμε σε χώρους όπου απαγορεύεται και να μην καπνίζουμε επίσης και στην περίπτωση που κάποιος μας κάνει μια ευγενική παρατήρηση να το σβήσουμε (για τον οποιοδήποτε λόγο).

Γι΄αυτόν λοιπόν το λόγο, τουλάχιστον στους ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης (τους χώρους εργασίας δεν θα τους πιάσω καν τώρα) φαντάζομαι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να μεταλλαχθούν οι χώροι αυτοί (μερικοί απο τους οποίους και όμορφα στέκια μας που τα αγαπάμε πολύ). Ειδικά για να μας στριμώξουν σε κάποιο πατάρι με κακό εξαερισμό ή σε κάποια πεταμένη αυλίτσα που απλώς αναγκάστηκε να φτιάξει ο εκάστοτε μαγαζάτορ για να συνεχίσει να έχει την άδεια του. Αν εσείς δεν ανέχεστε στο παραμικρό αυτή μας τη συνήθεια και -όπως λέτε- είστε και η θιγμένη πλειοψηφία των παθητικών καπνιστών προτιμήστε να μην πηγαίνετε σε χώρους όπου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ και να πηγαίνετε σε άλλα (όπως τα πολύ καλαίσθητα σταρμπακς που προανέφερα) όπου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης.

Εμείς θα πάθουμε με πλήρη συνείδη καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, πνευμονικές παθήσεις και κονδυλώματα στους χώρους μας -και αυτό είναι κάτι που δεν σας αφορά απολύτως και με κανέναν τρόπο-. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε στους χώρους σας να βρίζετε τους ασυνείδητους και απολίτιστους καπνιστές και να τονώσετε την φαντασίωση σας ότι είστε ευσυνείδητοι και πολιτισμένοι πολίτες (και οι περισσότεροι να είστε απλώς θιγμένες θείτσες που δεν έχετε άποψη για πολύ πιο θεμελιώδη πράγματα όπως είπε ο φαντομ - το κάπνισμα σας μάρανε).

Η ολοκληρωτική απαγόρεψη σαν κοινοτική οδηγία δεν έχει καμμία απολύτως βάση, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα σας, προσωπικά τελείως στ' αρχίδια μου αλλά δεν χρειάζετε να το παίζετε ιππότες, καθήστε στ' αυγά σας.
    Ικονοκλαστ, θα σου απαντησω σοβαρα, μονο και μονο γιατι μου εχουν πει παρα πολλοι χρηστες οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος γενικοτερα και με ωριμοτητα για την ηλικια σου, αν και εγω απο παμπολλα ποστς σου εχω καταλαβει το ακρως αντιθετο για το δευτερο σκελος. Το οτι εχεις διαβασει πολλα βιβλια και εχεις ωραιο λογο ας πουμε εμενα δε μου λεει κατι προσωπικα. Ολα τα παραπανω δε στα λεω για να σε "πειραξω" ή για να σε θιξω, καθως εχω σαφη επιγνωση οτι ολοι μα ολοι οι χρηστες εδω στο ΕΡ ειναι λιγακι πιο προκλητικοι και λιγο "να φανω εγω πιο μαγκας", οπως κι εγω κι εσυ, ενω απο κοντα ολοι αχαχουχα.

Καταρχας, αν νομιζεις οτι ψαχνω να βρω επιχειρηματα σε κατι που για μενα ειναι αυταποδεικτο, κανεις μεγαλο λαθος. Προσωπικα βαζοντας τα σε ζυγαρια, το να χαλαει ο αλλος τη "βολεψη του" κανοντας τα τσιγαρα του εξω απο το οποιοδηποτε μαγαζι μου φαινεται το πλεον λογικο απο το να γινεται ντουμανι μεσα και να βλαπτεται η υγεια καθε ανθρωπου μεσα στο χωρο (ειτε καπνιστη ειτε οχι), για να μην αναφερθουμε στο θεμα μυρωδιας και ματιων που τσουζουν, ας πουμε οτι ειναι δευτερευον. Αν διαφωνεις με αυτο, δε μπορω με τιποτα να προσπαθω καν να σου εξηγω το οτιδηποτε, πως να το κανουμε?

Απο κει και περα, εσυ και η συντριπτικη πλειοψηφεια των φιλων σου μαλλον ειστε πολυ κουλτουρα σε σχεση με το συντριπτικο ποσοστο των καπνιστων για τους οποιους "μιλαμε εμεις" (ομαδοποιηση και στο καπνισμα, να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε). Επισης, που ειδες εγω να ζηταω την ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ απαγορευση του καπνισματος απο οποιοδηποτε μερος? Ο νομος λεει σαφεστατα οτι οποιοδηποτε μερος μικροτερο των 70 τετραγωνικων μετρων μπορει να ειναι ειτε καπνιστων ειτε μη καπνιστων, οποτε πας εσυ εκει που γουσταρεις, παω κι εγω εκει που γουσταρω και ολοι ευτυχισμενοι. Εσυ μου λες οτι ακομα και στα μερη που δεν επιτρεπεται το καπνισμα αν παρει καποιος τηλεφωνο επειδη υπηρχε παραβιαση ξερω γω ειναι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ. Δε βλεπεις μια αντιθεση σε ολο αυτο? Και στο τελος, τι κανει δηλαδη πιο σημαντικο το επιχειρημα "στεκια που αγαπαμε" για εναν καπνιστη και οχι εναν που δεν καπνιζει? Ο δευτερος δε μπορει να παει σε ενα στεκι που αγαπαει χωρις να υπαρχει η καπνα δηλαδη?
    Last edited by FIXXXER; 06-07-2009 at 00:50.

ε παιδιά, άμα σας ανοίξουν το σπίτι μην τολμήσετε και ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΤΕ τους κλέφτες στους μπάτσους ε. όλοι αδέρφια είμαστε. αλληλεγγύη!
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Senior Member 00i00's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    ε παιδιά, άμα σας ανοίξουν το σπίτι μην τολμήσετε και ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΤΕ τους κλέφτες στους μπάτσους ε. όλοι αδέρφια είμαστε. αλληλεγγύη!
    μια ερωτηξης Δρακολορδε...αμα δεις σε κανα παρκο/γιαπι/στενο ξερω γω κανα ζακι να τρυπιετε θα τον ρουφιανεψεις?

nihil pop metamelia3's Avatar

ε καλα τωρα

edit: στον δραγονλορδ πηγαινε η μουτζα
    this is radio freedom.

αλήθεια, εσείς γιατί έχετε πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών;
    Το ποστ μου το είδες; 6-7 ποστ πάνω από το δικό σου ήταν. Λοιπόν, πάμε πάλι: Τα μαγαζιά ΔΕΝ είναι ιδιωτικοί χώροι σαν το σπίτι σου και το σπίτι μου όπου ο μαγαζάτορας-φεουδάρχης κάνει ό,τι του καπνίσει (pun intended). Είναι χώροι που έχουν πάρει άδεια από το κράτος για να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και υπόκεινται σε ελέγχους και κανονισμούς ώστε να διασφαλίζεται ένα μίνιμουμ ποιότητας αυτών των υπηρεσιών. Στο "σε ΟΛΟΥΣ" κολλάει πχ το ότι απαγορεύεται η πόρτα (άλλο τι γίνεται στην πράξη). Στο "μίνιμουμ ποιότητας" κολλάει το να μην πουλάνε μπύρες, να μην είναι τόσο δυνατά η μουσική που να σου ματώνουν τ'αυτιά και να χάνεις το 50% της ακοής σου μετά από ένα σαββατόβραδο και, ναι, το να υπάρχει καθαρός αέρας για να αναπνεύσεις. Τώρα αν θα υπάρχουν γυάλινα κλουβιά καπνιστών ποσώς με ενδιαφέρει, αρκεί να υπάρχουν σωστά απομονωμένοι και εξαεριζόμενοι χώροι μη καπνιστών. Οπότε ναι, προσωπικά έχω πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών, γιατί θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα σαν φορολογούμενος πολίτης να μπορώ να δεχτώ όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες χωρίς να ρουφάω πίσσα. Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα να υπάρχουν χώροι μη καπνιζόντων σε κάθε μαγαζί και θες ολόκληρα "μαγαζιά καπνιστών";

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    μια ερωτηξης Δρακολορδε...αμα δεις σε κανα παρκο/γιαπι/στενο ξερω γω κανα ζακι να τρυπιετε θα τον ρουφιανεψεις?
    ρε βλάκα, με ενοχλεί; καταπατά κάποιο δικαίωμά μου; γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ να ΜΗΝ καταλάβετε; δε με ενοχλεί αν κάποιος καπνίζει. με ενοχλεί όταν αρχίζει αυτό να επηρεάζει το δικό μου σώμα. όπως κι εγώ μπορεί να τρώω σαν πούστης, αλλά αν όταν έτρωγα πάχαιναν ταυτόχρονα και όλοι γύρω μου σε ακτίνα δέκα μέτρων, ε, θα πήγαινα έξω να φάω.

nihil pop metamelia3's Avatar

γιατι ρε κοπανε το λογικο ειναι απ' την στιγμη που δεν υπαρχει μια αγορα 5 μαγαζιων αλλα μια γιγαντια, να διαμορφωνεται ετσι ωστε να υπάρχει χώρος ανέσεων και για άλλους καταναλωτές εκτός απ' την ορθοδοξία σας.

ε ρε πουστη, γιατι δεν σας κλεινουν εσας τους μαλακες στο γυαλινο κλουβι να ησυχάσουμε; θα σας βολέψει κιόλας, νόμος ειναι, ε καλός θα'ναι, ευρωπαϊκός!
    this is radio freedom.

Senior Member 00i00's Avatar

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    ρε βλάκα, με ενοχλεί; καταπατά κάποιο δικαίωμά μου; γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ να ΜΗΝ καταλάβετε; δε με ενοχλεί αν κάποιος καπνίζει. με ενοχλεί όταν αρχίζει αυτό να επηρεάζει το δικό μου σώμα. όπως κι εγώ μπορεί να τρώω σαν πούστης, αλλά αν όταν έτρωγα πάχαιναν ταυτόχρονα και όλοι γύρω μου σε ακτίνα δέκα μέτρων, ε, θα πήγαινα έξω να φάω.
    ευχαριστω για το βλακας...ενας ακομα με πηρε χαμπαρι
    ωστοσω ναι σε ενοχλει...σκεψου το λιγο καλυτερα

τωρα γενικα οντοπικ...καθεστε και υπεραναλυετε ενα θεμα και κουραζετε τα δαχτυλα σας και πονατε τα πληκτρα σας
    ρε μαλακες η απαγορευση ειναι τελειως γελοια...πως ειναι δυνατον να απαγορευεις την καταναλωση ενως νομιμου προιοντος?