Results 1 to 15 of 162

Thread: Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member Midnight's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Παρ' όλα αυτά, και ανεξάρτητα με το αν η βία είναι "σωστή" ή "λάθος" (τεράστιο θέμα), είναι πάρα πολλοί αυτοί που απλά παπαγαλίζουν "ΟΧΙ ΒΙΑ, ΟΧΙ ΒΙΑ" λόγω αστικού περιβάλλοντος διαπαιδαγώγησης, αντανακλαστικού φόβου απειλής στο βόλεμά τους, και γενικότερα όχι βία γιατί όχι βία ρε φίλε. Αυτοσκοπός και σίχαμα δηλαδή.
    Καλά, είμαι σίγουρος ότι και στους υπέρ της βίας γίνεται αυτό. Εγώ είμαι κατά σε γενικές γραμμές γιατί δε θεωρώ ότι βοηθάει αυτή τη στιγμή, απεναντίας, επίσης επειδή χρειάζεσαι πολλά κιλά συνειδητοποίησης πριν φτάσεις στο στάδιο που είσαι στο παρά πέντε για την αναρχική κοινωνία και υπάρχει κάποιος από πάνω που σε κρατάει με τη βία και αντίθετα στη θέληση του κόσμου κι επίσης επειδή είναι εξουσιαστική τακτική, δηλαδή ο καθένας για την πάρτη του έχει το δίκιο του, έτσι δίνεις δίκιο και στον μπάτσο πχ που χτυπάει το μετανάστη, κι αυτός δίκιο έχει στο κεφάλι του, το θέμα είναι αν έχει ο καθένας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία, φυσικά όχι ως αυτοάμυνα (και δεν εννοώ να βαφτίζουμε αυτοάμυνα ό,τι βολεύει ε).
    Ο μπάτσος βαράει το μετανάστη στο κεφάλι είτε του δώσεις δίκιο στη χρήση βίας είτε όχι, επειδή αυτός είναι ο ρόλος του...και δεν είναι ο κακός μπάτσος και ο καλός μπάτσος...είναι απλά ο μπάτσος, ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να καταστέλει τους εχθρούς των αφεντάδων του. Στη βία απαντάς με διάφορους τρόπους, ο εχθρός όμως δε φοβάται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές...φοβάται τη σφαίρα που μπορεί να του τρυπήσει το κρανίο.
    Βέβαια, είναι προσωπικό θέμα το ποιο δρόμο θα διαλέξει ο καθένας και πρέπει να πράττει όπως νιώθει. Αν δε νιώθει καλά με την άσκηση βίας, καλύτερα να μην την ασκεί. Άλλωστε, καθένας παλεύει με τον τρόπο που επιλέγει και σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, όχι επειδή χρωστάει σε κάποιον.

Η λέξη δικαίωμα πάντως, Dragonlord, νομίζω ότι είναι εντελώς σχετική και απολίτικη (χωρίς να χαρακτηρίζω εσένα απολίτικο προφανώς, δε θέλω άλλες παρεξηγήσεις σήμερα). Το δικαίωμα το δίνει ο καθένας στο εαυτό του. Κανείς δεν έδωσε δικαίωμα το Δεκέμβρη σε όσους βγήκαν στο δρόμο να το κάνουν, αλλά το έδωσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους...
    Last edited by Midnight; 05-06-2009 at 19:36.
    ART IS A BLAST!!!