Originally Posted by
Tyler_Durden
Δηλαδή κάτσε ρε μάστορα, όταν βγήκαν οι maiden οι metallica, και όποιους άλλους θεούς πες, ήταν αναμάσιμα κάποιου παράμυθιού που είχε πρωτοειπωθεί, ή πηραν μια παράδοση και την πήγαν ένα σκαλί πιο πέρα; Οι maiden είναι μόνο απλό αναμάσιμα των Camel, των Ufo, των Wishbone Ash και όποιον άλλων θες; Αντίστοιχα οι metallica είναι μόνο ένα απλό αναμάσιμα των Saxon, των Diamond Head, των Misfits κλπ. ? Όλοι αυτοί έγιναν μεγάλοι δανιζόμενοι στοιχεία απο άλλους φυσικά, αλλά βάζοντας ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ και όχι απλά κλεβοντας τους τριγύρω.Οι δευτεράντζες του ευρωπαικού κυρίως power/heavy που μας λένε για "δόξα και τιμή" διστυχώς για αυτούς, δεν έχουν ίχνος προόδου απο τότε που τα ακούσαμε αυτά για πρώτη φορά.Και γενικά ξαναλέω, δεν θεωρώ τους Opeth τους Mastodon ή τους Down την ελπίδα του μέταλ ή κατι τέτοιο.Έχω σιχαθεί όμως τον κάθε άμπαλο που έχει μπετό στα αυτιά να βαφτίζει πούστικο ότι δεν μπορεί να καταλάβει.Είναι πιο αντρίκιο και ειλικρινές να έχεις τα αρχίδια να πας ένα βήμα παραπέρα μια μουσική παράδοση, απο το να πουλάς μουρη οτι "διατηρείς τη φλόγα αναμμένη" παίζοντας τα ίδια και ίδια.Όσο για το ποπεθ υποθέτω δεν έχουν πάρει τα αφτιά σου ούτε μια απο τις λέξεις "orchid" ή "my arms your hearse". Και στην τελική να σου πώ κατι ρε φίλε, γούστα είναι αυτά και ο καθένας ακούει ότι θέλει, αλλά δεν δέχομαι να περνάει η γραμμή οτι ειλικρινές και αυθεντικό μέταλ είναι η εκάστοτε επική τσιχλόφουσκα.
Όταν βγήκαν οι Maiden που λες, πήραν τα ροκάκια(που προσωπικά δεν μπορώ να ακούω το 99% τους) και βγάλαν heavy metal.
Οι Mastodon τώρα πήραν το heavy metal των Μaiden και θα βγάλουν ας πούμε το πόπεθ στίολ(τυχαίος όρος με ιταλική προφορά

).
Όπως ο μέσος οπαδός των UFO που λες δεν γουστάρει Maiden, έτσι και ο μέσος οπαδός των Maiden δεν γουστάρει Mastodon. Γιατί πολύ απλά πήραν ότι παίζουν οι Maiden και το αλλάξαν σε κάτι άλλο, που δεν είναι αυτό που γουστάρει και ο λόγος που ακούει Maiden. Ο τύπος που γουστάρει Maiden βλέπεις γουστάρει τις επικές τσιχλόφουσκες, όχι το πόπεθ στίολ. Δηλαδή ξαναλέω, είναι τόσο κακό το να είσαι συνειδητοποιημένος με το τι γουστάρεις και να ξέρεις τι θες; Πρέπει ντε και καλά να είσαι εναλλακτικός γιατί το λέει ο Πέτρος ο πέτρας, ο Τζώνης ο πεταλούδας, ο Μπάμπης ο σουγιάς κι ο Μεταλάς ο Χάμερ;
Και όσο αφορά τις μεταλικές φωτιές κλπ κλπ των δευτεράτζων της ευρωπαϊκής σκηνής(αφού προς αμερική δεν παίρνει κανέναν να βγάλει κουβέντα έτσι όπως το US Power ξαναπαίρνει τα πάνω του), θα σου πω απλά πως το Heavy Metal Fire των Stormwarrior(ναι, αυτή η κλισεδούρα μωρέ) είναι ίσα με 25345242 φορές πιο heavy metal από οτιδήποτε βγάλαν ή ελπίζουν να βγάλουν ποτέ οι κάθε πόπεθ(Άσχετα αν εγώ τους προτιμώ ως μπάντα ακόμα και από τους Helloween).
PS: Σε λίγο θα μου βγάλετε και φολς και τσιχλόφουσκες το νέο Metalucifer ξέρω εγώ και θα γελά ο κόσμος, σαν το σιγκ του μπέρνι.
ΕΝΤΙΤ: Καλά, σκάει κι ο κακός ο πάνκης ο ανάρχας ο τα-σπάω-όλα ο δε-γουστάρω-να-ακούω-ολόκληρο-ριφφ να μας μιλήσει για μουσικά κριτήρια.