Oνιμπότσο, καταρχάς κακώς βγάζεις τα πόδια στην απ'έξω, γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ συμπεριλαμβάνονται στη συζήτηση.
Από κει και πέρα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ελευθερία επιλογής, αν δεν επιρρεαζόταν η ζωή μου όποιο από τα δυο και να διάλεγα. Όταν όμως τώρα το να κυκλοφορώ αξύριστη σημαίνει πως στον δρόμο στην καλύτερη θα με δείχνουν με το δάχτυλο, θα γελάνε και θα κοροιδεύουν ή στη χειρότερη θα βρίζουν και ορισμένοι ίσως και τραμπουκίζουν, όταν οι πιθανότητες να με προσεγγίσει κάποιος ερωτικά θα πέσουν κάπου στο 0,5%, κι όταν μέχρι και το αν θα με προσλάβουν σε μια δουλειά ή θα μου νοικιάσουν ένα σπίτι είναι πιθανό να επιρρεαστεί από το πόσα χιλιοστά τρίχα φαίνεται στα πόδια μου, δεν υπάρχει καμία επιλογή, και άρα καμία ελευθερία.
Κι αν βρίσκεις υπερβολικά αυτά που λέω, μπες σε άρθα περί διάσημων, όπως η κόρη της Μαντόνα πχ, που φωτογραφίζονται δημοσίως αξύριστες, και διάβασε τα σχόλια του κόσμου.
Αντιθέτως, στο θέμα του μακιγιάζ που αναφέρεις, έχουμε ακόμα κάποια ελευθερία, από την άποψη πως προς το παρόν δεν είναι κατακριτέο το να κυκλοφορεί μια γυναίκα άβαφτη. Θεωρείται όλο και περισσότερο μπάζο βέβαια, αλλά προς το παρόν κανείς δε θα τη θάψει που τόλμησε να βγει από το σπίτι χωρίς μεικ απ.