Το είδα επιτέλους προχθές. Πολύ καλό, πέρασα υπέροχα (σχεδόν). Όλα όσα λατρεύω στο Star Wars ήταν εδώ.
Καλοσχεδιασμένα πλοία και πανέμορφα τοπία. Το jedi temple και το καζίνο, αλληλοσυμπληρώνονται στις απεικονίσεις του λιτού και της υπερβολής.
Η μάχη με τα βορβαρδιστικά στην αρχή με συνεπήρε.

Εδώ κάπου παίρνω χαμπάρι ότι είμαι σε ταινία της Disney, με το ποντίκι για σήμα, και ξενερώνω.

Spoiler
τα "αστεία" που χρησιμοποιούνται αντί για διάλογο μεταξύ των χαρακτήρων, μου χαλάνε κάθε διάθεση, με το κλείσιμου ματιού Luke πραγματικά αισθάνθηκα αμήχανα.

Παρακάτω έχει σπόιλερ για την τανία
Spoiler
Spoiler
Μπορώ να αποδεχτώ το spacewalk της Leia, με το σκεπτικό ότι κάποια στοιχεία μπορούν με λίγη καλή διάθεση να βρεθούν στις ταινίες και κυρίως στο EU, βάζοντας και τις αναφορές από το Last Jedi, για το bloodline των Skywalker. Κυρίως με ενοχλεί ότι για το lightspeed tracking και τον χακάρισμα δεν υπήρχε η ελάχιστη εξήγηση.
Με εκνέυρισε η απεικόνιση του Luke, πέρα από το ύφος στραβωμένου ερημίτη στην Ινδία δεν μπορούσε να πάρει και μια απόφαση. Να τον σκοτώσω, να τη βάλω τη φωτιά;
Ο Kylo Ren, όσο δεν χωνεύω τη φάτσα του και το πόσο θλιμένος είναι σύνεχεια, τόσο μου αρέσει η εξέλιξη του χαρακτήρα.
Επίσης το πόσο φορμαλιστικά ακολουθεί τη δομή του The Empire Strikes Back, αφαιρεί πολλά απο τη ροή, πρόβλημα και στο The Force Awakens.

Τα όσα πάνε να κάνουν με τη Force, και το μοτίβο να αφήσουμε το παλιό να πεθάνει για να έρθει το νέο έχουν πολλές δυνατότητες. Για κάποιο λόγο είμαι σίγουρος ότι ξεχειλωθεί μέχει να πείσει τους πάντες η Disney ότι και έσυ μπορείς να γίνεις jedi και το νέο Star Wars είναι το καλό.

Spoiler

βλέπουμε αυτά μόνο και μόνο για να αγοράσουν τα χριστούγεννα παιχνίδια όλα τα παιδάκια