Μπλίτζερ, μιλάω όμως για το 700 που έχει αρκετή διαφορά από το 650. Τέλος πάντων, δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξερό, ούτε θέλω και γι' αυτό δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα. Αλλά το ΧΤΧ παραμένει ένα ελαφρύ μηχανάκι, εξού και η σύγκριση.
Δεν μπορείς να λες ότι η Honda έχει να βγάλει σοβαρή μηχανή από το '90 όταν για παράδειγμα τα τελευταία 5 χρόνια μόνο έχει δώσει σε κάθε κατηγορία διαμάντια. Το 750ΝCΧ, τα καινούργια CB, το διαστημικό καινούργιο Africa. Και πιο παλιά να πας, με VFR1200, με TransAlp 700 και με την πιο άνετη μηχανή στην οποία έχω ταξιδέψει ποτέ, το Varadero δεν μπορείς να λες ούτε για υπερβολή τώρα ότι έχεις να δεις πέρα από τα CBRR σοβαρή μηχανή από τη Honda εδώ και 27 χρόνια![]()
Θα σου παραδεχτώ ότι αηδίες όπως το CrossXRunner 1200 ήταν ένα ΚΑΚΟ, αποτυχημένο πείραμα να βάλουν ένα VFR1200 σε άλλη κατηγορία, χωρίς να αλλάξουν καν τα μαρσπιέ που λέει ο λόγος, αλλά ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ.
Από εκεί και πέρα, όλα είναι υποκειμενικά. Το TransAlp παραμένει ένα ευκολοδήγητο μοτόρι, all around, οικονομικό για αυτό που είναι και με τρομερά ισορροπημένη γεωμετρία. Υπάρχουν πολύ ελαφρύτερα, πολύ γρηγορότερα, πολύ πιο θορυβώδη, γενικώς υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ επιλογές για τον καθένα από εμάς κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό.