Page 35 of 71 FirstFirst ... 25333435363745 ... LastLast
Results 511 to 525 of 1054

Thread: MOTOSAKO

Mujahideen Taliban's Avatar

sporster 1200 ειναι; Ωραια την εχεις, ειχε κι ο πατερας μου οταν πηγαινα γυμνασιο και του λεγα να βαλει τετοιο τιμονι και δεν εβαλε ποτε. Τωρα περιμενω ποτε θα αξιωθει να παρει μια να του τη κλεβω. Ειναι μεγαλος καμμενος αμα εβλεπε τη φωτο παιζει να εβρισκε ετος κατασκευης και αλλα τετοια με βαση ψιλες λεπτομερειες . Φτου φτου φτου!!
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

883 δεν είναι;
    Life begins at 45°.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

1200 του 2010
    XL1200N
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by OniBocho View Post
    Νταξ, θα σκάσω μύτη με την Pan European τότε.

Πλίτσερ, είσαι άξιος της μοίρας σου, αν επειδή βλέπεις ποδιά χαρακτηρίζεις μια μοτοσυκλέτα "scooter". Τον Atom δεν τον ξέρω τόσο καλά, αλλά για να λέει fazer, σόι άνθρωπας δε θα 'ναι!
    χεχε
    pan european. αν δεν κάθεσαι σε θρόνο προστατευμενος από όλα τα στοιχεία της φύσης - σαν να σαι στο περιπτερο μέσα ένα πράγμα - δεν μπορείς!
    Να εδώ μαζευτήκαμε τα παιδιά που γουστάρουμε μοτοσυκλέτες (εντάξει, και τα χαρλει είναι) και τα λέμε και σκάει και ο τύπου "εγώ ακούω απ όλα" να μας πει ότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. φευ!
    1) e4, c5
    2) Νf3

mad max bara Skalani Caveman's Avatar

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Αυτές οι κουραδομηχανές, οι σκουτερομπανιέρες, πόσο απαράδεκτες είναι!! (όσο κάτι X5, Cayenne κλπ.)
    Δε μας νοιάζει πόσο τρέχει, είναι πολυθρόνα με ρόδες. Αμα θες να πηγαίνεις τάπα δηλαδή, γιατί δεν παίρνεις ένα supersport;
    Επίσης τέτοιο φτιαγμένο με εξάτμιση.... Καλύτερα ταούνα με sebring, αυτόματο και «ήχος», δε γίνεται.

edit: 10 χιλιάρικα για να κινείσαι με το περίπτερο που λέει κι ο από πάνω, θα τρελαθώ!
    Kαλά ρε, τόσο ξεφτίλα είσαι, στο φορουμ του Firestorm γράφεις;
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΕΚΤΑΝΗ!

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Ignorant detected!!!!

Το Integra ρε Skalani τι σχέση έχει με αυτά που λες; Να τα πεις για τίποτα X9, T-Max, Silver Wing, GTS αυτά, να σου πω ότι επαυξάνω κιόλας.

Αλλά να σου λέει ο προβοκατωρ με το fazer ότι το pan European (και μάλλον όλες οι touring καύλες) είναι περίπτερα σε ρόδες, επειδή γουστάρει να μην πηγαίνει πάνω από 140 και να τρώει ότι έντομο πετάει με το γυμνό του, είναι φαυλότις κύριοι!!!

Επίσης, αδερφούλη, κάθε άλλο παρά προστατευμένος είσαι από τα στοιχεία της φύσης στο περίπτερο. Είπες μέγιστη κοτσάνα!!!!
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Senior Member atom_smasher's Avatar

χμ, fazer με fairing καβαλώ, όταν είμαι στα πάτρεια εδάφη. Αν και τα γυμνά έχουν την χάρη. Και τα μυγάκια είναι πρωτεινη. Όχι όλες οι touring. μόνο οι τουρινγκ μπανιέρες. Ε άμα κλείσεις το τζαμάκι στο περίπτερο μιά χαρά είσαι. Στα υπόλοιπα σκουτερ συμφωνούμε πάντως. Κρίμα να χεις τόσα λεφτά και να παίρνεις μπανιέρα.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Οι harley δεν υποτίθεται πως έχουν από τις πιο άνετες θέσεις οδήγησης;

Κατα τ'άλλα στηρίζουμε γυμνά street και VMax. Έτσι γιατί.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Οι Harley έχουν πραγματικά πολύ άνετη θέση οδήγησης, αφού είναι σχεδόν σαν να κάθεσαι σε πολυθρόνα, με ίσια πλάτη και μεγάλη, άνετη γωνία στα γόνατα. Είναι τέλειες για τεράστιες, ατελείωτες ευθείες (δηλαδή μόνο για την Αμερική) με σταθερές (όχι υψηλές) ταχύτητες. Κατά τ'άλλα έχουν βάρος και όγκο όσο 2 τριαξονικά, δεν έχουν γκάζι, δε στρίβουν, δεν κάνουν τίποτα άλλο. Και, φυσικά, πληρώνεις ασφάλιστρα και τέλη για μεσαίο αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα, όλοι ξέρουμε ότι εξυπηρετούν το image και τίποτα άλλο Το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό.

Τα σκούτερ είναι εκπληκτικά από απόψη πρακτικότητας. Μπορείς να τα οδηγήσεις μόνο με τα χέρια, έχουν άνετες σέλες και συνήθως μπόλικο χώρο αποσκευών. Επίσης είναι σχετικά οικονομικά (παρ'όλα αυτά, τίποτα ποτέ δε θα ξεπεράσει το κλασικό "παπί"). Μετά βγήκαν τα μεγκασκούτερ, τα οποία υποτίθεται είναι μοτοσυκλέτες (λολ) για να συνδυάσουν όλα τα παραπάνω με "επιδόσεις" (λολολ), οπότε όλοι οι κουλοί, μικροτσούτσουνοι πήραν από ένα τέτοιο.

Τα γυμνά είναι, συνήθως, υποβαθμισμένες εκδόσεις των αντίστοιχων supersport. Έχουν πολύ γκάζι (αλλά όχι όσο τα SS), καλά περιφερειακά, καλή συμπεριφορά, κάνουν λίγο απ'όλα, αλλά τίποτα τέλεια, με έμφαση στη sport οδήγηση. Κύριο αρνητικό τους το ότι έχουν πολλά άλογα, αλλά συνήθως δεν είναι αξιοποιήσιμα γιατί δεν έχουν κάλυψη. Αλλά είναι όμορφα.

Τα touring είναι μεγάλα σκούτερ με ταχύτητες (καμιά φορά και χωρίς). Πλησιάζουν σε αχρηστία τις Harley. Κάνουν ΜΟΝΟ για τεράστιες ευθείες και άνετα ταξίδια. Ναι, πραγματικά είναι ό,τι πιο άνετο για να ταξιδεύεις ολόκληρα 24ωρα από τον καναπέ σου. Αλλά δεν κάνουν για τίποτα άλλο.

Τα motard(s) (για να πιάσω και το δικό μου) είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να έχεις για την πόλη και πολύ κλειστά, επαρχιακά κομμάτια. Είναι μικρού/μικρομεσαίου κυβισμού, πολύ ελαφριά, πολύ ευέλικτα, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων. Στρίβουν, ελίσσονται, φρενάρουν, περνούν πάνω από λακούβες, σαμαράκια, πεζοδρόμια χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό σε 2 τροχούς θα οδηγήσεις ποτέ. Ακόμα κι αν πηγαίνεις στο απέναντι περίπτερο, 20 μέτρα μακρυά. Αλλά δε μπορούν να οδηγούνται σε σταθερές ταχύτητες για ώρα, δεν πιάνουν υψηλές ταχύτητες, δεν ταξιδεύουν, δεν παίρνουν δικάβαλο, δε φορτώνονται. Φυσικά, μπορείς να ταξιδέψεις (και δικάβαλος) ακόμα και με cub 50, αν αντέχει ο κώλος σου (έχω κάνει αυθημερόν βόλτες των 500 χλμ. πολλές φορές με μονοκύλινδρο), αλλά είναι πολύ μακρυά από το ιδανικό μηχανάκι για να κάνεις κάτι τέτοιο.
    Life begins at 45°.

Καλούτσικα τα λες, αλλά αφενός δεν αναφέρεις ένα μεγάλο (τεράστιο για μένα προσωπικά) πρόβλημα των motard κυρίως των μονοκύλινδρων. Πολύς ΠΟΛΥΣ Π Ο Λ Υ Σ θόρυβος και απαιτείται νευρική οδήγηση. Για την ακρίβεια, δε γίνεται να τα οδηγήσεις αλλιώς, μόνο με ξερά βρωμόγκαζα. Επίσης, μιλάς για μικροτσούτσουνους οδηγούς των mega-scooter (που ισχύει εν πολλοίς, αλλά ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΤΟ INTEGRA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) και δε λες πόσοι κάγκαροι οδηγούν motard.

Τέλος διαφωνώ από όλες τις μπάντες ως προς αυτά που λες για τις touring, καθ' ότι έχω οδηγήσει από BMW RT1150 μέχρι πιο sport touring μηχανές, τύπου VFR1200 και Varadero και επ' ουδενί δε θα έλεγα πως δε στρίβουν ή ότι θυμίζουν μεγάλο σκούτερ στη συμπεριφορά και στο στήσιμο (μαλάκα, έλεος, τα μεγάλα σκούτερ έχουν κατά κύριο λόγο μικρούς τροχούς, δηλαδή ακόμα και το SH μου έχει 16άρι τροχό).

Τα γυμνά, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι μηχανάκια καφετέριας και γενικότερα είναι ό,τι πιο άχρηστο στη συγκεκριμένη αγορά. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το Ζ750 το '08 μέχρι που το οδήγησα και άλλαξα γνώμη, ευτυχώς.

Συμπερασματικά, προσωπικά για μένα τα πιο εύχρηστα μοτόρια για τις ελληνικές πόλεις (με τους σκατόδρομους, τις λακούβες κτλ κτλ) είναι τα μαζεμένα σε όγκο on-off, τύπου TransAlp (ακόμα και το KLE ξέρω 'γω), απλά οπωσδήποτε το βάρος τους σε σχέση με τα motard που λες είναι αρκετά μεγαλύτερο. Προσφέρουν όμως πολύ άνετη θέση οδήγησης, εξαιρετική σέλα, είναι σχετικά ευέλικτα και γούστος είναι αυτός, αλλά το τελευταίο TransAlp είναι το ομορφότερο μοτόρι που θα μπορούσα να έχω.

Στηρίζω V-Max που είπε παραπάνω ο SpiritCrusher. Αλλά δεν οδηγείται ρε το γαμήδι... Είναι και το δεύτερο από τα Yamaha που μπορεί να αγόραζα ποτέ (απλησίαστη η τιμή του φυσικά) μετά το MT-01 που ήμουν έτοιμος πριν κάνα 8άρι χρόνια.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Οι Harley έχουν πραγματικά πολύ άνετη θέση οδήγησης, αφού είναι σχεδόν σαν να κάθεσαι σε πολυθρόνα, με ίσια πλάτη και μεγάλη, άνετη γωνία στα γόνατα. Είναι τέλειες για τεράστιες, ατελείωτες ευθείες (δηλαδή μόνο για την Αμερική) με σταθερές (όχι υψηλές) ταχύτητες. Κατά τ'άλλα έχουν βάρος και όγκο όσο 2 τριαξονικά, δεν έχουν γκάζι, δε στρίβουν, δεν κάνουν τίποτα άλλο. Και, φυσικά, πληρώνεις ασφάλιστρα και τέλη για μεσαίο αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα, όλοι ξέρουμε ότι εξυπηρετούν το image και τίποτα άλλο Το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό.
    Δεν ισχύει το μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα και στο τελευταίο που βάζεις
    Δεν είναι όλες οι Χάρλεϊ ίδιες, ακόμα και τα σπόρτστερ δεν έχουν όλα το ίδιο στήσιμο.
    Μια χαρά στρίβουν (δεν μπαίνει με 200 σε στροφή μπαίνει μια χαρά με 120 )
    Βάρος συμφωνώ είναι πολύ βαριές 255kg είναι η δικιά μου , σε γκάζι δεν ξέρω τι λες μάλλον για την λογική του μέσου γρήγορου μοτοσυκλετιστή τα 160 σε 1200 είναι λίγα, νομίζω πως ναι έχεις δίκιο, αλλά για το στήσιμο της μηχανής είναι και πάλι πολλά (λογικά πάει πάνω από 160 εγώ δεν έχω πάει οπότε δεν έχω άποψη) Αλλά με 140 ταξίδι και εκτεθειμένος από παντού ήμουν οκ
    Ασφάλιστρα έχω κόσμια (με κλοπή αν θυμάμαι καλά δίνω 180 το εξάμηνο με κάλυψη 9.500€) τέλη όσα και στο αμάξι (1200 και τα δυο )
    Για το image διαφωνώ μόνο στο Ελλάδα, πλέον είναι παγκόσμιο φαινόμενο και μαγκιά του μάρκετινκ σε αυτό.

α και μιας και λέμε για VMAX παιδιά κάνει 23.000 και είναι σχεδόν 1700cc? υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά και σε παρόμοια μοτέρια (τα παλιά vmax είναι άλλη ιστορία)

Quote Originally Posted by OniBocho View Post
    ...
    Δεν κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο τα μονοκύλινδρα με μαμά εξάτμιση, ούτε απαιτούν όλα νευρική οδήγηση. Εκτός αν εννοείς ότι σκορτσάρουν χαμηλά, αλλά το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα 600ρια τετρακύλινδρα.

Το τι οδηγεί ο κάθε κάγκουρας δεν είναι το θέμα μας. Ναι, πολλοί κάγκουρες οδηγούν motard. Οι περισσότεροι, όμως, οδηγούν μπανιέρες και TDM. Όχι ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το θέμα μας, απλά έπρεπε κάτι να πω Επίσης εγώ διαχωρίζω τους κάγκουρες σε κάγκουρες που είναι εκπληκτικά τιμόνια και δικαιούνται να είναι όσο κάγκουρες θέλουν και σε κάγκουρες που είναι μόνο γυαλί/μάσκα, ζελές και θόρυβος.

Μπερδεύεις τα touring με τα on/off. Επίσης ΟΛΑ τα μηχανάκια στρίβουν στα κατάλληλα χέρια. Αλλά δεν το κάνουν όλα το ίδιο.

Τα γυμνά τα προτιμούν, κυρίως, λόγω look. Είναι αρκετά "άχρηστα" αν το καλοσκεφτείς, αλλά συνήθως είναι όμορφα.

Έχεις δίκιο ότι για Ελλάδα, ίσως τα ιδανικότερα μηχανάκια για να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι τα μεσαία on/off. Είναι μέτρια σε όλους τους τομείς, έναν προς έναν, αλλά μπορούν να τα κάνουν όλα εξίσου μέτρια.

Γενικά δεν υπάρχει μια μοτοσυκλέτα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ζυγίζεις τις τελευταίες και κρίνεις. Αν κάνεις 2 ταξίδια τον χρόνο, είναι ηλίθιο να πάρεις Varadero. Αν θες απλή καθημερινή μετακίνηση, είναι ηλίθιο να πάρεις SS. Κτλ κτλ. Αποφασίζεις τι χρειάζεσαι περισσότερο, συμβιβάζεσαι σε κάποιους τομείς (αναγκαστικά) και προχωράς.

Τα Vmax είναι επιπέδου Harley. Μάλιστα τα αγοράζει και το ίδιο κοινό πάνω-κάτω

@Κοιλιά: Δεν είπα τίποτα για κακό. Απλά τόνισα τις διαφορές μεταξύ τύπων. Όπως είπα και στον ονιμπότσα, ΟΛΑ στρίβουν (έχω δει Χαρλεά να ξύνει γόνατο). Αλλά δεν αγοράζεις μια Harley για να στρίβεις.
    Last edited by BLiTzER; 25-02-2016 at 10:43.
    Life begins at 45°.

Τα παλιά VMax δε φρέναραν. Αυτό δεν οδηγείται...

Lord Lucifer Morningstar

Ρε Blitzer το ξέρω ότι δεν λες κάτι για κακό απλά δεν ισχύουν είπαμε όλα

Tags for this Thread