Page 124 of 147 FirstFirst ... 2474114122123124125126134 ... LastLast
Results 1,846 to 1,860 of 2198

Thread: My Life Rocks \m/

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Όχι; Ούτε σε νορβηγίες κτλ δεν γίνεται αυτό.

Γιατί κάποιος που δεν χρησιμοποιεί ποτέ μέσα μεταφοράς να πρέπει να πληρώσει φόρο; Μήπως και να γίνουν τα τέλη κυκλοφορίας φόρος για όλους και να πληρώνουν όλοι αλλά από λιγότερο; Πως είναι δίκαιο αυτό για όποιον δεν έχει όχημα;
    Η βασική ιδέα που υπάρχει τώρα είναι σωστή. Οι οδηγοί πληρώνουν τα τέλη, οι υπόλοιποι τα ΜΜΜ. Θα προτιμούσα να δω και φθηνότερες κάρτες διαρκείας και ίσως περισσότερες κλίμακες (πχ. εξτρα έκπτωση μετα από ένα Χ αριθμό ανανεώσεων, ώστε ακόμα και αυτός που δε μπορεί να τα σκάσει για ετήσια, αν πληρώνει σταθερά μηνιαία να καταλήξει στην ίδια έκπτωση) ή πολύ μεγαλύτερη έκπτωση για ευαίσθ. κοιν. ομάδες.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως η φάση είναι ένας φαύλος κύκλος. Από τη μια υπάρχει πολύ προσωπικό σαν ελεγκτές, που αν δεν υπήρχε θα είχαμε λιγότερα λειτουργικά έξοδα = άνεση για μείωση τιμών στα εισιτήρια. Από την άλλη επειδή βλέπουν πως παίζει πολύ το τζάμπα στην Ελλάδα δικαιολογούν την ύπαρξη ελεγκτών στους ανωτέρους και δεν τους διώχνουν. Γενικά πούλο οι ελεγκτές για ένα καλύτερο αύριο*

*: Αλλά αν γίνει αυτό, να κόβουν όλοι εισιτήριο ε.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by SpiritCrusher View Post
    Γιατί κάποιος που δεν χρησιμοποιεί ποτέ μέσα μεταφοράς να πρέπει να πληρώσει φόρο;
    για τον ίδιο λόγο που πληρώνει φόρο για σχολεία κάποιος που δεν έχει παιδιά και για νοσοκομεία κάποιος που δεν έχει αρρωστήσει ποτέ: γιατί είναι αγαθά που πρέπει απαραίτητα να είναι δωρεάν για την πλειοψηφία του κόσμου.

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Δηλαδή προτείνεις τα ΜΜΜ να γίνουν όπως η Παιδεία και η Υγεία μας. Δωρεάν και αποτελεσματικά.
    Life begins at 45°.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

εγώ πάντως που δουλεύω σε ιδιωτικό να σου πω τι άποψη έχω για την "αποτελεσματικότητα" της ιδιωτικής παιδείας;
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Δηλαδή προτείνεις τα ΜΜΜ να γίνουν όπως η Παιδεία και η Υγεία μας. Δωρεάν και αποτελεσματικά.
    όχι, προτείνω να πληρώνουμε 500€ ανά στάση, οι οδηγοί να είναι τρανσέξουαλ κροκόδειλοι και να τραβάμε κουπί στο μετρό, νομίζω ήταν προφανές από το ποστ που έκανα νωρίτερα.

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Quote Originally Posted by tsimpouklano View Post
    Όπως και να χει (μέχρι να δούμε ίσως κάποια καλύτερη -δικαιότερη- μέρα), κανένα εισιτήριο και μόνιμο τραμπούκισμα σε ελεγκτές.
    Δηλαδή οι λόγοι που δεν πληρώνεις εισιτήριο είναι επειδή οι υπηρεσίες δεν είναι αξιόλογες και επειδή σε διακρίνει μια ισχυρή αίσθηση δικαίου;

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    εγώ πάντως που δουλεύω σε ιδιωτικό να σου πω τι άποψη έχω για την "αποτελεσματικότητα" της ιδιωτικής παιδείας;
    Πες μας αν το θες τόσο πολύ, αλλά δεν έχω ιδέα τι σχέση έχει με αυτό που είπα.
    Life begins at 45°.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

παιδικός σταθμός για μεγάλα παιδάκια. αφού αυτό ζητάνε οι γονείς, αυτό τους δίνουν. δε λέω, όσοι θέλουν ποιοτική παιδεία την έχουν, αλλά η διαφορά με το δημόσιο είναι ότι δε βλέπεις τους καθηγητές να κάνουν όλη την ώρα ιδιαίτερα στους καλούς μαθητές και οι άλλοι να σουλατσάρουν στην αυλή (ή να κάθονται κάνα 20λεπτο μέσα στην τάξη ξερωγω)
    Last edited by rat_poison; 23-11-2015 at 01:29.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

cabrón Xtikio's Avatar

σε ποιο είσαι ρατ πόιζο ;

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Spirit Crasher, από που προκύπτει ότι είναι δίκαιο να πληρώνουν οι οδηγοί τέλη κυκλοφορίας, όταν πληρώνουν φόρο στα καύσιμα, τεκμήριο ιδιοκτησίας, διόδια και λοιπά γαμησιάτικα; Δεν είναι καθόλου δίκαιο να τα παίρνεις από έναν άνθρωπο 4 φορές για το ίδιο πράγμα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι δίκαια τα κόμιστρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση την επαρχία, όπου δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία, αλλά μετακινούνται με ΚΤΕΛ αποκλειστικά και τα εισιτήρια είναι πανάκριβα

(χαρακτηριστικά, το φοιτητικό εισιτήριο στα Γιάννενα κόστιζε 0,55 ενώ στη Θεσσαλονίκη 0,25 και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέχρι 4 συνεχόμενες φορές. επί ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ, ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ και ΣΗΜΙΤΑΡΑ έτσι; )

Σε άλλα νέα, 1.20 το βασικό στη Θεσσαλονίκη σε λίγο καιρό, σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβαζα χθες σε τοπική εφημερίδα. Περαστικά σε όσους πληρώνουν για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Θ.
    Last edited by OniBocho; 24-11-2015 at 14:23.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Quote Originally Posted by tsimpouklano View Post
    Όπως και να χει (μέχρι να δούμε ίσως κάποια καλύτερη -δικαιότερη- μέρα), κανένα εισιτήριο και μόνιμο τραμπούκισμα σε ελεγκτές.
    Δηλαδή οι λόγοι που δεν πληρώνεις εισιτήριο είναι επειδή οι υπηρεσίες δεν είναι αξιόλογες και επειδή σε διακρίνει μια ισχυρή αίσθηση δικαίου;
    Περισσότερο γιατί θεωρώ πως η μετακίνηση που σε φέρνει πιο κοντά στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στη ψυχαγωγία, κ.α. εντός ενος γιγαντιαίου πολεοδομικού πλέγματος (νομίζω οι αποστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού είναι ενδεικτικές) δεν είναι πεδίο στο οποίο μπορεί ο οποιοσδήποτε να κερδοφορεί και θα όφειλε να είναι ελεύθερη. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για ιδιώτη, ο οποίος εδώ και δεκαετίες καρπώνεται σημαντικές επιχορηγήσεις από το κράτος, που του εξασφαλίζουν εκ των προτέρων το εν λόγω κέρδος. Περισσότερο κοινή λογική είναι.

Τη "δικαιότερη μέρα" την ανέφερα στο πλαίσιο της δημόσιας/κρατικής διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών, που θα επέβαλλε ένα σαφώς μειωμένο κόμιστρο μετακινήσεων ελλείψη επιχειρηματικού κέρδους και με ορθολογισμένη διαχείριση. Φυσικά, ακόμα και τότε, θα οφείλουν να υπάρχουν σημαντικές ελαφρύνσεις για κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν σε οποιονδήποτε βαθμό να πληρώσουν, κλπ.
    All alone, or in twos,
    The ones who really love you
    Walk up and down outside the wall.
    Some hand in hand
    And some gathered together in bands.
    The bleeding hearts and artists
    Make their stand.
    And when they've given you their all
    Some stagger and fall, after all it's not easy
    Banging your heart against some mad bugger's wall.

Senior Member freak brother's Avatar

δωρεαν αστικες μεταφορες για ανεργους - παιδια - γηραιους
    φτηνη καρτα για αυτους που τα χρησιμοποιουν καθημερινα
    και ας ειναι και 1.40 .

το θεμα ειναι οτι παιζει να πηγε 1.40 οχι μονο για την αυξηση φπα που λενε αλλα γιατι ο Συριζα που ηταν αριστερα για 2 βδομαδες με τα καπιταλ κοντρολς ειχε βαλει δωρεαν συγκοινωνιες που τον χρεωσαν κανα 10 μυρια
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar

γενικά είναι μια καλή περίοδος.
    Spoiler
    (επιτέλους)
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"

πες την ιστορία

Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar

λοιπόν,

1/ η αδερφή μου γέννησε στις 7 νοέμβρη, στο Έλενα, το ίδιο νοσοκομείο που 4 χρόνια πριν πηγαίναμε για κακοήθη καρκίνο, χειρουργεία και ό,τι επακολουθεί.
    οπότε δε χρειάζεται να μπω στον κόπο να εξηγήσω τα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν πηγαίνεις στο ίδιο νοσοκομείο για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο.
    Επίσης, εγώ που ποτέ δεν ήθελα παιδιά, που γενικά δεν τρελαίνομαι να βλέπω μωρά ή να έρχομαι σε επικοινωνία με παιδάκια , όταν πήρα τη μικρή στην αγκαλιά έλιωσα και ήμουν σαν ηλίθια για μερικές μέρες.
    Και το πιο σημαντικό,ε ίνα ένα παιδάκι που μπορώ να του φτιάχνω τέτοια
    Spoiler

και κθούλου αγιοβασίληδες και κανείς να μη μου λέει τίποτα.

2/ πριν κανα δυο τρεις μηνες, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συγκεκριμένα ένα βράδυ βαθιάς θλίψης και απόγνωσης μου έσκασε ιδέα για μια τεχνική ζωγραφικής η οποία στην εξέλιξή της, έχει πάρει καλές κρητικές και γενικά πολύ χαίρομαι.
    βέβαια μπορεί να με οδηγεί στα όρια του αυτισμού και να μου παίρνει κάνα μήνα να τελειώσω κάτι, αλλά έτσι ήμαστε εμείς οι καλλιτέχνες. Βλαμμένοι.
    Spoiler
    χαρούμενα θέματα πάντα
    Absent-Απών

3/ Όταν είχα αρχίσει να κοιτάω σπίτια, κάτι έγινε τέλος πάντων, δεν μπορούσα να μετακομίσω τότε και τώρα ξαναμάζεψα τα χρήματα οπότε εκεί που φοβόμουν πως θα βγάλω και άλλο χειμώνα στο ίδιο σπίτι είμαι ξανά στο ψάξιμο.
    Επίσης,τα έβαλα κάτω και μου φτάνουν να παρω νέο λάπτοπ, αφού αυτό είναι λίγο πριν τον τάφο.

θα με πινκάρω.

εδιτ: 4/ χειμώνας, επιτέλους, θερμαινόμενο υπόστρωμα
    Last edited by Κυρία Μαριάννα; 01-12-2015 at 19:17.
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"