Μια χαρά το ξέρω το σλανγκ.γρ χρυσέ μου, μη μπερδεύεσαι, για το περιεχόμενο του λινκ μιλούσα που δείχνει ακριβώς γιατί είναι μαλακία η λέξη 'κραγμένη'.
Αλλάζεις αυτά που λες, τους μπουζουκοποπ τους κράζεις έλεγες επειδή "αναπαράγουν με γελοίο τρόπο τα στερεότυπα που προβάλλοντα από την τρασίλα που λέγεται ελληνική ποπ-κουλτούρα". Το να λες πως το 'κλαρινογαμπρός' είναι χαρακτηρισμός μειωτικός της σεξουαλικότητας κάποιου γενικά αγνοεί πως υπάρχουν χαρακτηρισμοί όπως γαμιάς, λεβέντης, αντράκλας κλπ που είναι έπαινοι για τον υπερβολικά αρρενωπό άντρα. Τέτοιος χαρακτηρισμός για γκέι (που εξυμνεί ακριβώς την υπερβολική του θηλυπρέπεια) δεν υφίσταται. Αυτό λέμε.
Θέε μου, τι εξυπνάδα, τι πνεύμα, τι οξυδέρκεια, τι καραμπινάτη ομοφοβία, τι χαζομάρα.Ποιος εφαρμόζει τώρα σεξιστικά στερεότυπα; ο γκέι είναι πιο ευαίσθητος από τον στρέιτ, γι' αυτό και ο γκέι μπορεί να βρίζει τον στρέιτ που είναι ένας αρρενωπός μάτσο γρανίτης χωρίς συναισθήματα και ευαισθησίες, σε αντίθεση με τον γκέι που έχει επαφή με τα συναισθήματά του, έχει περάσει πολλά και η ντελικάτη ψυχούλα του αγγίζει ευαισθησίες που ούτε ο απόλλωνας ο ίδιος δε θα μπορούσε να περιγράψει στο καλύτερο ποίημα του.
Ο λόγος για τον οποίο είναι ομοφοβικό να βρίζει έναν γκέι ένας στρέιτ δεν έχει να κάνει με την ευαισθησία του ενός ή του άλλου, έχει να κάνει με το γαμημένο το γεγονός πως και οι δύο βρίσκονται σε μια κοινωνία όπου δομικά, συστηματικά, σε όλο της το εύρος και κατ' εξακολούθηση οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι θύματα διαχωρισμού, καταπίεσης, ψυχολογικής και σωματικής βίας λόγω της σεξουαλικότητας τους και μόνο. Και μέσα σε αυτή την κοινωνία λαμβάνουν χώρα όλες οι πράξεις και από το πλαίσιο της παίρνουν το ειδικό τους βάρος. ΑΥΤΟ λέγεται σεξισμός ή ομοφοβία, αυτός είναι ο ορισμός. Το να πει ένας γκέι έναν στρέιτ κλαρινογαμπρούλη δεν είναι σεξισμός ή 'ετεροφοβία' (;;; ), είναι από μια απλή βρισιά μέχρι μια πράξη εξισορρόπησης ή αντίστασης, ανάλογα πως το δει κανείς και ανάλογα την περίσταση. Μπορεί στη φιλελεύθερη φαντασίωση στην οποία κατοικείς (γιατί περί αυτού πρόκειται) να ξεκινάνε όλοι από το ίδιο σημείο και μόνο οι ατομικές πράξεις του καθενός να μετράνε, αλλά στην ελλάδα αυτό δεν ισχύει κα θο λου (και θα δίσταζα να πω πως ισχύει οπουδήποτε εδώ που τα λέμε).
Αλήθεια, θα υποστήριζες πως ένας μετανάστης που βρίζει έναν έλληνα θα διέπραττε αντίστροφο ρατσισμό; Γιατί αυτό που υποστηρίζεις είναι το ακριβές αντίστοιχο και ίσως ξέρεις πως η κατηγορία του αντίστροφου ρατσισμού είναι κατεξοχήν επιχείρημα των (ακρο)δεξιών και ρατσιστών πανταχόθεν. Όπως και αυτών που στην αμερική υποστηρίζουν το white pride ως απάντηση στο black pride. Ίσως γνωρίζεις ποια καλόπαιδα υποστηρίζουν το white pride, έχουμε και εδώ μερικούς. Μπορείς άρα να συνάγεις εύκολα τι είναι αυτος που μιλάει για 'αντίστροφο σεξισμό'. Το να μη το βλέπεις αυτό και να επιμένεις στην άποψη του "τα δικαιώματα μου να βρίζω όποιον θέλω", λες και είμαστε σε μια κοινωνία που δεν υφίστανται τέτοιες διακρίσεις είναι απλά υποστήριξη των διακρίσεων. Τα υπόλοιπα περί του ποιος λέει τι, υπό ποιες συνθήκες κλπ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.