Results 1 to 15 of 2980

Thread: ΨΟΦΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Spammity Spam rat_poison's Avatar

Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
    Η οποία Παλαιά Διαθήκη, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι κείμενο υπαρξιακό και στο μέτρο που υπάρχει κάτι μεταφυσικό στο κείμενο, πρόκειται για μια μεταφυσική παραβολή, μια ηθική αφήγηση. Είναι το αντεστραμμένο είδωλο της Σωκρατικής επιμέλειας του εαυτού στο μέτρο που καταπιάνεται με την πίστη στη λυτρωτική σταύρωση του Ιησού και τη μίμηση του βίου του και όχι με την (ορθολογική) γνώση.
    εγώ αυτό διάβασα και σε ρώτησα

αλλά πάμε και στην καινή δεν έχω πρόβλημα

εκείνο με τη συκιά που κάπου πήγαινε ο χριστός και απογοητεύτηκε που δεν είχε σύκα και της είπε "να ξεραθείς παλιοσυκιά που δεν έχεις σύκα και να μη βγάλεις ποτέ ξανά σύκα" παρόλο που ήξερε ότι δεν είναι η εποχή τους τι νόημα έχει; η γνώμη σου για την παραβολή του κακού δούλου ποια είναι; σου αρέσει αυτός ο θεός-βασιλιάς; θα του έκανες παρέα; θα έπινες ρε παιδί μου μια μπύρα μαζί του;

εκείνο που λέει ο παύλος στους δούλους να δοξάζουν τον αφέντη τους; ή ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να μιλάνε στην εκκλησία γιατί είναι ντροπιαστικό και να ρωτάνε τον άντρα στο σπίτι άμα έχουν απορίες; ή εκείνο που λέει να μην ανέχεται ο άντρας να έχει γυναίκα δάσκαλο;
    Last edited by rat_poison; 09-05-2014 at 18:07.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;