ψηλά το κεφάλι ρε
κλαίμε όλοι, χόλιγουντ κανονικά
"we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"
Πως την ειδες δηλαδη , εκανες παραγελλια διευκρινισεις και πρεπει να τις εχεις και καπακια? Η 'σιωπη' δεν ειναι απο αδυναμια απαντησης... Δες απαντηση αττιλα , ναι μπορει να εστιαζει στη συγκεκριμενη περιπτωση μπουκουρα αλλα you get the pointΑν πάλι όχι, πάρε παράδειγμα από τη σιωπή του Βίντνα και άλλων όταν τους ζητάνε διευκρινίσεις.
Αλλα για να καταλαβω πού τσινιζεις στο οτι ειπα χριστιανικο κονσεπτ την μετανοια? (Δεν ειπα οτι ειναι *αποκλειστικα* χριστιανικο κονσεπτ παντως. Σαφως και δεν ειναι, αλλα ελαχιστη σημασια εχει. Κανενα 'κονσεπτ' δεν ανηκει αποκλειστικα και εξ ολοκληρου σε καποια θρησκεια,ιδεολογια,κινημα, η οτιδηποτε) και δεν καταλαβαινω γιατι εγινε τοσος ντορος για το αν ειναι χριστιανικο, αποκλειστικα χριστιανικο, ή οτιδηποτε) .
Last edited by VidnaObmana; 09-05-2014 at 14:17.
Let The Freak Flag Fly!
http://stresss.deviantart.comσηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
http://www.myspace.com/posteke
Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa
στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry
σφηνοτουβλάκι
τι το υπαρξιακό υπάρχει στην εντολή να μην φυτεύετε δυο σοδειές δίπλα δίπλα, ή να μη φοράτε ρούχα από δύο λογιών υφάσματα; θα ήθελα να μου σχολιάσεις την προτεινόμενη ποινή για αυτά τα αμαρτήματα και το πώς αυτά συσχετίζονται με υπαρξιακές/εσωτερικές αναζητήσεις του ανθρώπου.
γενικά θα ήθελα να μου κάνεις μία υπαρξιακή ανάλυση στο δευτερονόμο, τους βασιλείς και το λευιτικόν.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Όχι, δεν περιμένω απάντηση στα καπάκια. Η αναφορά στη σιωπή προφανώς είχε να κάνει με την ερώτησή μου περί πανθεισμού πριν είκοσι μέρες. Υπέθεσα ότι απλώς την αγνόησες, λανθασμένα ίσως. Ούτε και τώρα υπέθεσα ότι αδυνατείς να απαντήσεις, ίσως ότι δεν μπαίνεις καν στον κόπο μιας που μια απαξία περί Χριστιανισμού/Θρησκείας την έχεις.
Κατά τ' άλλα, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η αναφορά στο χριστιανικό κονσεπτ της έννοιας αφού αυτή στο σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα, ακόμη και στη σύγχρονη αστική κοινωνία λειτουργεί διαφορετικά από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στο Χριστιανισμό.
ΡατΠόισον, εγώ μίλησα για την Καινή Διαθήκη. Κατά τ' άλλα, αν θες μια υπαρξιακή ανάλυση στον Εκκλησιαστή, μπορώ να προσπαθήσω.
Ασχετο το πως λειτουργει η 'μετανοια' στο σωφρονιστικο συστημα και πως στο χριστιανισμο, εγω αναφερομουν στη χριστιανικη τυπου ηθικη (η εστω, το πως εχει περασει αυτη αν θες) η οποια λιγο ή πολυ υπαρχει σε όλους ακομα και σε ριζοσπαστικους αθεους
Δεν εχω προβλημα με τη μετανοια ουτε θεωρω πως καποιος ειναι αδυνατο/απίθανο να αλλαξει "ριζικα" (ακομα και φασιστας ναι) , ομως σιγουρα δεν ειναι κατι που γινεται αστραπιαια, ουτε συγχωρουνται ολα, η μετανοια στην περιπτωση μας σαν διαδικασια θα επρεπε να εμπεριειχε κατι σαν αυτο που εγραψε ο αττιλας και οχι "ρε παιδια δεν ειμαι φασιστας εκανα ενα λαθος λυπηθειτε με" (οχι για μπουκουρα μονο, για ολες αυτες τις περιπτωσεις)
Και προσεκτικα εγραψα οτι ειναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ επικινδυνο και αφελεστατο κονσεπτ γιατι αν καποιοι (που σιγουρα υπαρχουν) συγκινηθηκαν ή πειστηκαν απο τον μπουκουρα φαντασου ποσους θα μπορουσε να "ξεγελασει" ενα πιο ξυπνιο και ταλαντουχο φασισταριο ...
Let The Freak Flag Fly!
εγώ αυτό διάβασα και σε ρώτησα
αλλά πάμε και στην καινή δεν έχω πρόβλημα
εκείνο με τη συκιά που κάπου πήγαινε ο χριστός και απογοητεύτηκε που δεν είχε σύκα και της είπε "να ξεραθείς παλιοσυκιά που δεν έχεις σύκα και να μη βγάλεις ποτέ ξανά σύκα" παρόλο που ήξερε ότι δεν είναι η εποχή τους τι νόημα έχει; η γνώμη σου για την παραβολή του κακού δούλου ποια είναι; σου αρέσει αυτός ο θεός-βασιλιάς; θα του έκανες παρέα; θα έπινες ρε παιδί μου μια μπύρα μαζί του;
εκείνο που λέει ο παύλος στους δούλους να δοξάζουν τον αφέντη τους; ή ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να μιλάνε στην εκκλησία γιατί είναι ντροπιαστικό και να ρωτάνε τον άντρα στο σπίτι άμα έχουν απορίες; ή εκείνο που λέει να μην ανέχεται ο άντρας να έχει γυναίκα δάσκαλο;
Last edited by rat_poison; 09-05-2014 at 18:07.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Ιερισσός Χαλκιδικής σήμερα.
Πήγε να γίνει μια παρουσίαση των υποψηφίων της ΧΑ αλλά έγινε ντου από κατοίκους.
κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!
καλά, και οι άλλοι πήγαν 5 άτομα?
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
Διαβάζοντας την προηγούμενη πρόταση και παίρνοντας υπόψη το γεγονός πως αναφέρομαι στον Χριστιανισμό, νομίζω δεν είναι παράλογο να συμπεράνει κάποιος πως απλώς μπερδεύτικα και αντί για “Καινή” έγραψα “Παλαιά”.
Υποθέτω έχει να κάνει με την ψευδο-ευσέβεια (κατά τον Ιησού) των Ιουδαίων.
Η γνώμη μου είναι ότι κάθε τιμωρητική εικόνα (που περιέχει στην αφήγησή της τον Θεό) αντανακλά το τι πρέπει να νιώθει ένας χριστιανός ότι του αξίζει όταν αμαρτάνει (και δεν μετανοεί) και αμαρτάνει κάθε φορά που δεν θυσιάζει τον εαυτό του. Κατά τ' άλλα, όχι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η ηθική. Παραείναι ενοχική. "Ο Θεός προσέφερε ως θυσία το γιο του για την άφεση των αμαρτιών. Δια μιας όλα είχαν τελειώσει με το ευαγγέλιο. Η θυσία -στην πιο αποκρουστική, στην πιο βάρβαρη μορφή της- η θυσία του αθώου για τη σωτηρία των ενόχων! Τι απαίσιος Παγανισμός!"
Φαίνεται να πιστεύεις πως για να θεωρήσω μια ηθική ως υπαρξιακό μοντέλο πρέπει να συμφωνώ μαζί της, να τη θεωρώ σωστή, λογική, μη αντιφατική ή κάτι τέτοιο. Εγώ προφανώς δεν το θεωρώ απαραίτητο. Καταλαβαίνω κάθε ηθική ως έναν τρόπο του υπάρχειν. Θεωρώ την Καινή Διαθήκη (και κάθε ηθικολογικό κείμενο) υπαρξιακή διδασκαλία γιατί κρίνω πως σκοπός της είναι να μου πει πώς πρέπει να ζήσω, μου προτείνει ή (θέλει να) μου επιβάλλει έναν τρόπο ύπαρξης. Πρόκειται για κάτι πρακτικό κι εκεί έγκειται η σημαντικότητα και η επικινδυνότητά του. Ακριβώς το γεγονός ότι και τις δυο φορές μού έφερες παραδείγματα πίσω από τα οποία κρύβεται μια επιταγή για το πώς πρέπει να ζει κάποιος τη ζωή του, δηλαδή το γεγονός ότι είναι υπαρξιακά φορτισμένα, δείχνει πως μάλλον κι εσύ έτσι εκλαμβάνεις το κείμενο. Οπότε δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς διαφωνούμε. Προφανώς θεωρείς αυτές τις ηθικές επιταγές στρεβλές, διεστραμμένες, απάνθρωπες, οτιδήποτε. Αυτό δεν τους αλλάζει κατηγορία όμως. Συνεχίζουν να έχουν υπαρξιακό νόημα, έστω και μη αποδέκτο για οποιοδήποτε λόγο.
Την μπύρα, αν την κερνούσε, μπορεί και να την έπινα.
Last edited by sfinotouvlaki; 14-05-2014 at 14:50.
Σουρεαλισμός στην ελλάδα. Το 2014.
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
τη νύφη , σταμάτα να είσαι τόσο γκρινιάρης
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ