Να πω καταρχήν ότι μου έχει σπάσει τα αρχίδια η συζήτηση Phantom Duck - Asimoulis. Χρειάζεται δηλαδή να αναστρέφουμε το κάθε ποστ λόγω εκάστοτε ειρωνικών απαντήσεων για να καταλαβαίνουμε ποια είναι η θέση του καθένα? Πόλιτικς είναι γαμώ, αφήστε για λίγο το γαμάτο-ιαρ-πόστινγκ στυλ.
Στα της Ουκρανίας, δε μπορώ ακόμα να καταλάβω την "τήρηση ίσων αποστάσεων" του Phantom Duck. Καταρχήν αυτό προϋποθέτει σε μία τόσο τραγική κατάσταση που αυτή τι στιγμή παίζονται ανθρώπινες ζωές και όχι αφηρημένες οικονομικές η πολιτιστικές έννοιες, έχουμε το ίδιο αδιάφορες η κακές πλευρές και αντιστοίχως αντικειμενικές πραγματικότητες που που θα επακολουθήσουν μετά την επικράτηση της μίας ή της άλλης. Αυτό δε το δέχομαι, το δε γνωρίζω αρκετά/δεν έχω αποφασίσει να πάρω θέση ναι.
Για κάτι λίγο-πιο-ουσιαστικό, το μέρος της εξέγερσης που είναι το ανθρώπινο (το οποίο είναι εμπνευσμένο από το αμερικάνικο occupy που λέει στο άρθρο μία σελίδα πίσω) νομίζω ότι χρήζει στήριξης έστω και αν φαίνεται απολιτικό, γιατί και μόνο που το κόνσεπτ είναι η αποστροφή σε μία Ρωσία που "δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι" (δήμαρχος του Σότσι), μια Ρωσία στην οποία πλέον οι Pussy Riot τρώνε μαστιγιές έτσι επειδή σε μία Ρωσία που το σάπισμα μεταναστών στα λεωφορεία είναι καθημερινότητα, είναι αρκετό για αρχή. Θα μου πείτε τώρα ότι ίσως στα αρχίδια τους για όλα αυτά των ουκρανών, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, έστω και το ίματζ της "πολισμένης Δύσης" να τους καθοδηγεί, ναι είναι μία βελτίωση από το φαντασιακό τους να υπάρχουν τεράστιες παν-σλαβικές αυταρχικές αυτοκρατορίες.
Το σημαντικό ερώτημα είναι πόσο μεγάλη είναι η ανάμιξη των ναζί και γιατί βέβαια δε συγκρούονται (?) με αυτούς οι υπόλοιποι διαδηλωτές. Εάν η φάση φτάσει να τους μεγαλώσει τόσο πολύ, προφανώς άκυρο. Για να έχουν φτάσει να στο σημείο να βγάζουν όπλα (οι ναζί) και να πυροβολάνε/καίνε, ίσως είναι δύσκολα τα πράγματα.