Page 229 of 353 FirstFirst ... 129179219227228229230231239279329 ... LastLast
Results 3,421 to 3,435 of 5289

Thread: The...

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Η αλήθεια είναι πως δεν έχεις κάτσει να εξηγήσεις σοβαρά τι εννοείς, φαίνεται να έχουν τις ίδιες διαφωνίες και άλλοι μαζί σου.
    Αλλά ρε φίλε γιατί κάθεσαι και δυναμιτίζεις την κουβέντα αφού βλέπεις ότι ο άλλος (εγώ) έχει όρεξη να το αναπτύξει σοβαρά το θέμα; 12 είσαι;

Senior Member landy's Avatar

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Δύο μικρές παρατηρήσεις ψιλοάσχετες με την τροπή της κουβέντας αλλά έπρεπε να τις αναφέρω:

άκου για να μαθαίνεις λοιπόν.η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει τίποτα.είναι μια φλου έννοια.στην πραγματικότητα μιλάμε για εγκεφαλικές λειτουργίες και χιλιάδες ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και μέσω των νευρών, κουμαντάρουν αυτό που λέγεται άνθρωπος
    Αυτό είναι καθαρή εικασία. Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως τι είναι συνείδηση. Άρα η μηχανιστική εξήγηση δεν έχει αποδειχθεί.

μην απαξιείς τις εμπειρίες.είναι η μόνη αλήθεια που χει ο κόσμος.
    Εμπειριστής είσαι ρε λάντυ; Αρα γιατί δεν μου απαντούσες χθες για την ηθική υπόσταση του ζητήματος και μου έφερνες ταξικά σχήματα και αναλύσεις μαρξικού τύπου;
    και τι σχέση έχει η ψυχή με τη συνείδηση;σου είπα ότι για να παραχθεί αυτό που λέμε ανθρώπινη ψυχή και οι λειτουργίες της χρειάζεται μια ελάχιστη μάζα εγκεφάλου.δεν είναι ίδια η ψυχή της γάτας με του ανθρώπου.κι αυτό επειδή δεν είναι ίδιος ο εγκέφαλος.μόνο εγκέφαλος υπάρχει.το λέει κι ο εμπεδοκλής κι ο δημόκριτος και το δέχεται ο αριστοτέλης στο περι ψυχής.

η συνείδηση είναι εκ γενετής παραίσθηση.να, ο σαντράρ το χει λύσει το ζήτημα..
    μηχανιστική εξήγηση της έννοιας ψυχής(αυτή που η ψυχιατρική λέει ως τέτοια) έχει αποδειχθεί

εμπειριστής είμαι στα των ψυχιάτρων.κι έχω δει κι ωραίες καταστάσεις σε κλινικές.πιστεύω ότι οι φυλακές οι κανονικές είναι πιο ανθρώπινες.

ɐuıɥɔ uı ǝpɐɯ ɯɐ ı.... tsonos's Avatar

Spammity Spam rat_poison's Avatar

τι εννοείς παραίσθηση η συνείδηση; θεωρείς δλδ ότι η πέτρα, η αμοιβάδα, το χταπόδι και ο άνθρωπος έχουν τις ίδιες ικανότητες συλλογής ερεθισμάτων και επιλογής τρόπου αντίδρασης σ' αυτά;
    θεωρείς δλδ ότι η πέτρα μπορεί να κρίνει αν είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει άμμος και πράττει ανάλογα, ή ότι ο άνθρωπος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι επιλέγει και έχει τον έλεγχο των πράξεών του αλλά στην πραγματικότητα δεν τον έχει;
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

το δεύτερο.ο σαντράρ το λέει, όχι εγώ.γι αυτόν προφανώς είχε λυθεί το θέμα της συνειδήσεως.το ανέφερα επειδή ο λεκές είπε πως δεν έχει απαντηθεί το ζήτημα.το πρόβλημα είναι ότι ζητάτε μόνο επιστημονικές απαντήσεις.η αλήθεια δεν προσεγγίζεται μόνο με τη λογική.η λογική είναι μάλλον ένα εργαλείο διαχείρησης παρά αποκάλυψης

χεστήκαμε ποιος το λέει, δεμπα να το λέει και ο Ισαάκ Νεύτων, άμα είναι παπαριά είναι παπαριά

για την περί συνειδήσεως μπούρδα:
    όλα ανάγονται στο πρόβλημα του 3ου ανθρώπου. το οποίο δε λύνεται ποτέ. εγώ δεν πιστεύω ότι η συνείδησή μας μας δίνει μία πιστή εικόνα του κόσμου ή του εαυτού ή ότι έχει κάποια έννοια αντικειμενικής ύπαρξης καθεαυτής, ή ότι αυτομάτως συνείδηση σημαίνει ελεύθερη βούληση και ευθύνη των πράξεων. Είναι μία έννοια που συγκεντρώνει πολλές βιολογικές λειτουργίες, οι οποίες αν φτάσουν πάνω από κάποιο κατώφλι πολυπλοκότητας μπορούν να τη δημιουργήσουν ως αναδυόμενη ιδιότητα, με διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας από ζώο σε ζώο κι από είδος σε είδος. Το αν η συνείδησή μου με κάνει να νομίζω ότι επιλέγω ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα ή αν με κάνει να δικαιολογώ την επιλογή που έχω ήδη κάνει έχει πάρα πολύ μικρή σημασία, γιατί απ' όσο ξέρουμε μέχρι τώρα τουλάχιστον, ένα ποδήλατο πιχί δεν έχει καν αυτήν την πολυτέλεια, όσο πετάλι του κάνεις πετάλι αυτό θα πάει θέλει δε θέλει. εγώ την πολυτέλεια του να χωρίζω αιτίες και αποτελέσματα και τον εαυτό μου από το περιβάλλον την έχω, άσχετα αν είναι a priori ή a posteriori.

για την περί λογικής μπούρδα
    και για πες μας δηλαδή, ποιος είναι αυτός που σου απέδειξε ότι η λογική δεν είναι το απόλυτο μέσο για την ανακάλυψη των πάντων; μήπως.... η ίδια η λογική που θέτει όρια στον εαυτό της;
    το νοητικό πείραμα με την τσαγέρα στο διάστημα του ράσελ θα μας βοηθήσει
    η λογική δεν μπορεί να αποδείξει αν η τσαγέρα υπάρχει ή όχι
    εσένα η τσαγέρα μπορεί να σε εμπνέει να είναι το νόημα της ζωής σου, η αλήθεια των πάντων σου ρε παιδί μου. ψάχνοντας την τσαγέρα σου στο διάστημα μπορεί να σε οδηγήσει να βρεις το νόημα της ζωής (σου), τη χαμένη δεύτερη κάλτσα από το αγαπημένο σου ζευγάρι και το πυθαγόρειο θεώρημα
    όταν όμως πας να συνεννοηθείς με κάποιον άνθρωπο και κάπως διαφωνείτε ή κάπως δεν καταλαβαίνει, ή κάπως πρέπει να τον πείσεις, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τσαγέρα.
    γιατί εσύ θα λες υπάρχει κι αυτός θα λέει δεν υπάρχει και θα τελματώσει η συζήτηση και γενικά σκατά
    ή γιατί θα είναι ένας άλλος που δεν ψάχνει τσαγέρα αλλά ψάχνει καφετιέρα ξερωγώ και τους βάζεις αυτούς δίπλα δίπλα και λέει ο ένας όχι τσαγέρα είναι όχι καφετιέρα είναι και πάλι σκατά.

μπορεί η λογική να είναι ατελής περιγραφή της πραγματικότητας, αλλά λέει τουλάχιστον αυτά που μπορούν να ειπωθούν για τον κόσμο με βεβαιότητα.
    πώς να το κάνουμε, σε έναν ευκλείδιο χώρο το τρίγωνο έχει 180 μοίρες πάει και τελείωσε
    Last edited by rat_poison; 02-06-2013 at 22:29.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

ɐuıɥɔ uı ǝpɐɯ ɯɐ ı.... tsonos's Avatar

και τώρα θυμήθηκα και την τρίτη παπαριά, ότι η λογική είναι επαναδιατύπωση και δεν οδηγεί σε αποκάλυψη

τι πάει να πει αποκάλυψη; η θεωρία δλδ του Bohr για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένουν που οδήγησε στην ανακάλυψη των κβαντικών φαινομένων και τη δημιουργία της θεωρίας των κβάντα τι ήταν, δεν ήταν λογική;

δεν ήταν ο θρίαμβος της λογικής πάνω στην ανθρώπινη διαίσθηση για το τι είναι δυνατό στον κόσμο; δεν ήταν το αναπόδραστο συμπέρασμα που έπρεπε να αρνηθείς αυτά που η εμπειρία και η συνείδησή σου σου λέγανε και να το αποδεχτείς αν θέλεις να'σαι συνεπής με την πραγματικότητα;

το πρόβλημα με τη φιλοσοφία τη φιλολογία και αυτά τα γκέη είναι ότι τρώτε τη σκόνη των φυσικών που σας έχουν πατήσει κάτω στην εξήγηση του κόσμου και στο τι είναι αυτό που μπορεί να ειπωθεί για τον κόσμο και τον άνθρωπο εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα

αν θέλει κανείς σοβαρά να φιλοσοφήσει με τέτοια πράγματα και δε σκαμπάζει από φυσική καλύτερα να τα παρατήσει γιατί θα γίνει ρεζίλι
    Last edited by rat_poison; 02-06-2013 at 22:30.

το ότι απέδειξε λογικά κάτι ο μπορ δεν σημαίνει ότι έφτασε λογικά μέχρι εκεί.αλλά μπορεί και να έφτασε.δεν το ξέρουμε.το πως αποκαλύφθηκε η αλήθεια με το πως αυτή η αλήθεια αποδείχτηκε, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.πως μπορείς να φτάσεις λογικά στο συμπέρασμα ότι η γη είναι επίπεδη και πως λογικά στο ότι είναι στρογγυλή;παπάρια φτάνεις λογικά είτε στο ένα είτε στο άλλο.φτάνεις μέσω της φαντασίας (το κυριότερο χαρακτηρτιστικό του ανθρώπου) κι ύστερα προσπαθείς λογικά να το αποδείξεις.

τι εννοείς ποιος απέδειξε ότι η λογική δεν είναι η ανακάλυψη των πάντων;η τέχνη το απέδειξε.κι ο αρχαικός κόσμος που προ σωκράτη προσέγγιζε την αλήθεια με την ενόραση κι όχι με τη διαλεκτική.θεωρίες και θεωρίες επιστημονικές έχουν καταρριφθεί και καταρίπτονται καθημερινά, αυτό αποδεικνύει ότι η ικανότητα του ανθρώπου να γνωρίσει και να προσεγγίσει την αλήθεια μέσω της διαλεκτικής, είναι περιορισμένη.ακόμα και στα μαθηματικά κάνουμε λόγω για αξιώματα.πράγματα που δεν έχουν απόδειξη.ακόμα κι η πιο επαναστατική θεωρία , αυτή της σχετικότητας, ονομάστηκε σχετικότητα.η αλήθεια, σου είπε ο αινστάιν , είναι σχετική όταν απλά την παρατηρείς.στην ουσία δεν πρόκειται για αλήθεια αλλά για πραγματικότητα.η μόνη αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος φτιάχνει πραγματικότητες.την αλήθεια, πρέπει και να την νιώσεις.

δεν είπα ότι η λογική είναι επαναδιατύπωση.είπα ότι είναι εργαλείο διαχείρισης περισσότερο και συνεννόησης μεταξύ ανθρώπων.χρειάζεται κοινές παραδοχές.λογικά είναι όλα τα όντα.κι η γάτα σκάβει, χέζει, τα σκεπάζει.το λέει η λογική της κι όχι η φαντασία που δεν διαθέτει.

τώρα όσον αφορά την φράση του σαντράρ, πως είναι παπαριά όταν παρακάτω την δικαιώνεις;το παράδειγμα με το ποδήλατο είναι αστείο.γιατί δε μιλάς για τη συνειδηση μιας γάτας;κι από ποιες καταστάσεις ξεφεύγει ή σε ποιες καταστάσεις πηγαίνει ο άνθρωπος εφαρμόζοντας ότι η συνείδηση του του επιβάλλει;στις ίδιες ακριβώς.αφού το τι θα πρεπε να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι συνδεδεμένο με τη γνώση του εαυτού του, πράγμα εντελώς αδύνατο.ποιον εαυτό σου χωρίζεις τελικά;αυτόν που είσαι;αυτόν που νομίζεις ότι είσαι;ή αυτόν που οι άλλοι βλέπουν σε σένα;δεν έχει καμιά αξία η συνείδηση λοιπόν για τον σαντράρ.

αυτά.

οι φυσικοί έχουν εξηγήσει τα γύρω γύρω.κανένα ανθρώπινο ζήτημα.την ελευθερία της ύπαρξης πχ.θα μας την εξηγήσει ποιος;είναι πολλά τα ζητήματα...δεν είναι μόνο αν ο κύκλος έχει 360 μοίρες και πόσο έιναι το π.και 500 μοίρες να είχε ο κύκλος, ο άνθρωπος θα ένιωθε πάντα ανίκανος να επιλέξει αν θέλει να γεννηθεί κι ανίκανος να αποφασίσει ότι δεν θέλει να πεθάνει και να μην πεθαίνει

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by landy View Post
    το ότι απέδειξε λογικά κάτι ο μπορ δεν σημαίνει ότι έφτασε λογικά μέχρι εκεί.αλλά μπορεί και να έφτασε.δεν το ξέρουμε.
    Ωραίο, δυνατό.

Subspecies: Κώλος Κωλαράκι Τορνευτό's Avatar

Quote Originally Posted by landy View Post
    οι φυσικοί έχουν εξηγήσει τα γύρω γύρω.κανένα ανθρώπινο ζήτημα.την ελευθερία της ύπαρξης πχ.θα μας την εξηγήσει ποιος;είναι πολλά τα ζητήματα...δεν είναι μόνο αν ο κύκλος έχει 360 μοίρες και πόσο έιναι το π.και 500 μοίρες να είχε ο κύκλος, ο άνθρωπος θα ένιωθε πάντα ανίκανος να επιλέξει αν θέλει να γεννηθεί κι ανίκανος να αποφασίσει ότι δεν θέλει να πεθάνει και να μην πεθαίνει

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by Κωλαράκι Τορνευτό View Post
    Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Εντιτάρω το μπιτσλαπ
    Κακως, γιατι ηταν αισχρο ποστ και επρεπε να μεινει. Με εκραζες ουσιαστικα επειδη δεν αντιμετωπιζω το θεμα της συζητησης με τον ιδιο τροπο με σενα, ουσιαστικα απαξιωνοντας οτιδηποτε γραφω επειδη δεν εχω τρια διδακτορικα στην κοινωνιολογια και καμποσες εργατοωρες μελετης φιλοσοφιας και ηθικης του 17ου αιωνα στο βιογραφικο μου. Το διαβασα αλλα ημουν για υπνο, οποτε σκεφτηκα πως θα σου απαντουσα κατι σημερα, αλλα τι να απαντησω σε κατι τετοιο? Υπαρχουν πολλες οπτικες σε αυτον τον κοσμο για το οτιδηποτε, και καθε μερα μαθαινουμε και αντιμετωπιζουμε καινουριες οσο μιλαμε με αλλο κοσμο, το βρισκω πολυ περιοριστικο να εχεις μονο μια οπτικη για το καθε θεμα. Αλλα ενταξει, δεν πειραζει, το σφηνοτουβλακι προσπαθει να μου μαθει πως οριζεται η ελληνικη λεξη διαστροφη, γραφοντας μου μια παραγραφο για την αγγλικη λεξη perversion, και λεγοντας μου ποσο αρνητικη χροια εχει. Σε λιγο θα μου πει πως την λεξη διαστροφη την καθιερωσε ο Εμανουελ Cunt. Σε γενικες γραμμες, ο Πιτσαδορος τα ειπε εξαιρετικα. Αλλα τα ειχα γραψει απο το πρωτο μου ποστ, "ΕΡ εισαι", ολα επιτρεπονται, δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο, και αλλα τετοια.
    εδώ που τα λέμε πάντως ψιλοδιαφωνώ μαζί σου πως χρειάζεσαι 3 πτυχιά κοινωνιολογίας. και ένα φτάνει. επίσης, γενικά και αόριστα, η κατασκευή της κοινωνικής πραγματικότητας δημιουργεί τέτοια αντιθέσεις. Αλλά τα παιδιά το πήγαν πολύ βαθειά και καλύτερα να το συνεχίσουν γιατί εγώ είμαι απλά φελλός που γουστάρω να χαζεύω γκόμενες με σκύλους μόνο.
    1) e4, c5
    2) Νf3

έχω γράψει και μία απόδειξη για την εικασία του Γκόλντμπαχ, αλλά είναι ζωγραφιά και δε χωράει εδώ στο περιθώριο

-ο Φερμά σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η τέχνη αποδεικνύει πράγματα

έδιτ, για να απαντήσω στο μόνο κάπως ουσιαστικό του ποστ
    εσύ λες ότι επειδή η συνείδηση είναι παραίσθηση, η ψυχιατρική είναι για τον πούτσο
    εγώ σου είπα και που είναι παραίσθηση χεστήκαμε, αφού με τη λογική μπορούμε να πάμε και πιο κάτω απ' το συνειδητό και να συνειδητοποιήσουμε τις ασυνείδητες λειτουργίες της βιοχημείας του εγκεφάλου και να κάνουμε κάτι

πες ότι δηλαδή ότι κάποτε αποκαλύπτουμε τον πλήρη ηλεκτρο-χημικό-υπολογιστικό μηχανισμό που οδηγεί πιχί στον αυτισμό ή σε μερικές περιπτώσεις αυτισμού ή κάτι παρόμοιο τελοσπάντων. και πες ρε παιδί μου ότι έχουμε φτιάξει τις μικρομηχανές μας που θα πάνει και θα φέρουν το κατάλληλο φάρμακο ακριβώς εκεί που πρέπει και πουθενά αλλού. δε θα ήταν γαμάτο κάτι τέτοιο;
    ε τα βήματα από την τωρινή κατάσταση στη μελλοντική κατάσταση εγώ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θέλουμε να τα λέμε ψυχιατρική, τώρα άμα μου μιλάς για την εφαρμογή της ψυχιατρικής σε ένα κόσμο σαν το δικό μας, ε τι να σου πω, δίκιο έχεις, αλλά μην κατηγορείς τη διαδιασία της ανακάλυψης των πραγμάτων που έχουν να κάνουν με το μυαλό, δεν έχει ευθύνη αυτή. να κατηγορείς τους ψυχιάτρους, τον καπιταλισμό και τον οξαποδώ το καταλαβαίνω, η επιστημονική μέθοδος που εφαρμόζουν (όταν το κάνουν) πώς μπορεί να φταίει;
    Last edited by rat_poison; 03-06-2013 at 02:09.