Originally Posted by
Κωλαράκι Τορνευτό

Originally Posted by
Λεκές
Εντιτάρω το μπιτσλαπ
Κακως, γιατι ηταν αισχρο ποστ και επρεπε να μεινει. Με εκραζες ουσιαστικα επειδη δεν αντιμετωπιζω το θεμα της συζητησης με τον ιδιο τροπο με σενα, ουσιαστικα απαξιωνοντας οτιδηποτε γραφω επειδη δεν εχω τρια διδακτορικα στην κοινωνιολογια και καμποσες εργατοωρες μελετης φιλοσοφιας και ηθικης του 17ου αιωνα στο βιογραφικο μου. Το διαβασα αλλα ημουν για υπνο, οποτε σκεφτηκα πως θα σου απαντουσα κατι σημερα, αλλα τι να απαντησω σε κατι τετοιο? Υπαρχουν πολλες οπτικες σε αυτον τον κοσμο για το οτιδηποτε, και καθε μερα μαθαινουμε και αντιμετωπιζουμε καινουριες οσο μιλαμε με αλλο κοσμο, το βρισκω πολυ περιοριστικο να εχεις μονο μια οπτικη για το καθε θεμα. Αλλα ενταξει, δεν πειραζει, το σφηνοτουβλακι προσπαθει να μου μαθει πως οριζεται η ελληνικη λεξη διαστροφη, γραφοντας μου μια παραγραφο για την αγγλικη λεξη perversion, και λεγοντας μου ποσο αρνητικη χροια εχει. Σε λιγο θα μου πει πως την λεξη διαστροφη την καθιερωσε ο Εμανουελ Cunt. Σε γενικες γραμμες, ο Πιτσαδορος τα ειπε εξαιρετικα. Αλλα τα ειχα γραψει απο το πρωτο μου ποστ, "ΕΡ εισαι", ολα επιτρεπονται, δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο, και αλλα τετοια.
Οχι αισχρότερο από εσένα που με ειπες να παω να γαμηθώ βέβαια.
Το πρόβλημα δεν ειναι τα ακαδημαικά κριτηρια με τα οποία θα μπεις στην κουβέντα, ούτε η διαφορετικότητα απόψεων -έλεος ρε πούστη μου, έλεος-, αλλά περισσότερο η απαξιωτική τάση που έδειξες εξαρχής. Ξεκινάς να γράφεις πως (paraphrase) ''εντάξει εδώ στο ER θα μας πείτε πως όλα επιτρέπονται και δεν υπάρχει διαστροφή''. Έγραψες μάλιστα με αρκετά υποτιμητικό τόνο πως δεν θα ήθελες να με δεις να σου λεω σε 20 χρόνια πως γαμιέμαι με άλογο και βλέπω τη γυναίκα μου να του παίρνει πίπες, λες και έχουν όλ' αυτά σχέση με το βασικό ερώτημα που είναι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτού του είδους το ταμπού;
Και επειδή είσαι επιστήμονας, μου φαίνεται ακόμα τρομακτικότερη αυτή η προσέγγιση. Η επίκληση περί φυσιολογικού είναι εντελώς επιφανειακή :
''Normality (also known as normalcy) is the state of being normal. Behaviour can be normal for an individual (intrapersonal normality) when it is consistent with the most common behaviour''
Θεωρητικά, τον 13ο αιώνα δεν ήταν φυσιολογικό να είσαι ομοφυλόφιλος, να κάνεις προγαμιαίο σεξ ή γενικά πίπες. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί μια στάση, εφόσον δεν δεχτούμε θρησκευτικές ερμηνείες στο ορθό της συμπεριφοράς μας, είναι να αναρωτηθούμε αν οι πράξεις μας είναι σωστές ή λάθος και αν αυτές οι έννοιες έχουν σημασία. Αν το υπερασπιζόσουν με σχετικιστικούς όρους, θα έλεγα ''ναι, αλλά...'' και θα συνεχιζόταν η κουβέντα. Αλλά δεν έκανες κάτι τέτοιο, τα ξέρεις όλα οπότε δεν χρειάστηκε να προσεγγίσεις το θέμα με ενδιαφέρον ή κριτική διάθεση και να αναρωτηθείς και εσύ ο ίδιος. Έμεινες στο ''ιου''.