όταν γράφεις "σταμάτησα κάπου" στο κείμενο κάποιου και μάλιστα σε σημείο πριν διαβάσεις κάποιο από τα επιχειρήματα του, είσαι προσβλητικός όμως και θα μου επιτρέψεις να μη συνεχίσω περαιτέρω τη συζήτηση για αυτό το θέμα (λες και έχω κάτι να πω, δηλαδή). Κρίμα επειδή κάθε φορά που συζητάμε φτάνουμε νομοτελειακά σχεδόν σε αυτό το σημείο.
Αφού λες για άρθρα για γκουρούδες όμως, ας πετάξω και εγώ μία αναφορά σε αυθεντία, μπας και δεχτείς ότι υπάρχει και περίπτωση να σε κοροϊδεύουν. Μιας και έχει τύχει να με διδάξει ένας από αυτούς (εκδότης παρεπιπτόντως ενός από τα σοβαρότερα ελληνικά περιοδικά, όχι για hi-fi όμως, για ηχολήπτες) θυμάμαι στη τάξη να πετάγονται κάτι μικροί ψαρωμένοι και να λένε για τα βινύλια που είναι πολύ ανώτερα από τα σιντι κλπ και αυτός να απαντάει την άποψη που αναπαράγω έτσι κι αλλιώς ότι "ε.. όχι ακριβώς, τα βινύλια έχουνε ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα που αν σου αρέσει οκ, αλλά ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις της φηφιακής τεχνολογίας, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα".
Όσον αφορά τα Genelec.. όταν ο γνωστότερος μαστεράς/γκουρού/αυτί του κόσμου (Bob Katz) βάζει Genelec στο σεμινάριο του και σου βάζει να ακούσεις (pure analogue, purist κτλ παρεπιπτόντως) 70'ς ηχογραφήσεις του από νεο-ϋορκέζους τζαζίστες, σου λέει "πρόσεξε εδώ, άκου πως ο σαξοφωνίστας πλησιάζει κοντά κοντά στο μικρόφωνο για να κάνει φυσικό fade-in και μετά απομακρύνεται" και εσύ το ακούς ξέχωρα από την όλη ανατριχίλα -αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ-, να με συγχωρέσεις και να σου πω ότι δεν είναι και τόσο αναγκαία ίσως τα 7 εκατομμύρια για τα hi-fi που λες. Περισσότερη σημασία έχει η ακουστική του ήχου και οι αποστάσεις και οι εντάσεις που μετριούνται στο χιλιοστό για να βγει αυτή.
Στο κάτω κάτω θα έχεις 7 εκατομμύρια ποτέ για να σκάσεις εσύ? Μάλλον πρακτικά ανάμεσα στο hi-fi και στο monitor των 3 χιλιάρικων θα είσαι στη καλύτερη. Αναλογίσου οπότε τι αξίζει πραγματικά και αν είναι όλα ωραία και ειλικρινή ανάμεσα στους χομπίστες με τους πακτωλούς χρημάτων (και δυστυχώς συχνά ελάχιστες γνώσεις) και τους κατασκευαστές ηχείων που τους τα παίρνουν.