Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast
Results 121 to 135 of 138

Thread: Peaceville and Darkthrone

royally fucked animae's Avatar

Aν και δεν είμαι κατάλληλος να μιλάω για Darkthrone, το παραπάνω κομμάτι ΑΝ τρωγεται μουσικά, όταν μπαίνει φωνή με πιάνουν τα γέλια.
    Παραταύτα, επίσης αν τα και προηγούμενα 3 (και κυρίως το FOAD που έχω ακούσει περισσότερο) ήταν μια στροφή προς πιο πανκ φάσεις, ήταν σίγουρα πιο κοντά σε "νοοτροπία" στους 90's νταρκθροουν.
    Kill the wise one!

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Πόσο σοβαρότερα είναι τα Blood on Ice & Nordland αν θεωρήσουμε πως το συγκεκριμένο είναι γελοίο εντωμεταξύ;

Αισθητικά ουδεμία σχέση με ότι ανέφερες

Señor Member Art In Haste's Avatar

Νομίζω Carheart το μεγάλο κράξιμο ήταν στα Octagon και τα σόλο. Το Requiem ακόμα και τώρα μαρέσει αν και ακόμα θυμάμαι το σοκ και να μη μπορώ να πιστέψω τα λόγια του ψήλου στο Rock City Θεσσαλονίκης να μου λέει πως δεν ακούγεται ενώ εγώ κοιτούσα το εξώφυλλο και φανταζόμουν επικούρες. Ωραία χρόνια..
    John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare

Λεκές

Η σύγκριση πάει μόνο στην καλλιτεχνικιά πτώση του εκάστοτε καλλιτέχνη, δεν συνέκρινα όλα τα "κακά albums" μεταξύ των. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Που και πάλι, όπως είπα στον αρτινχέ, δεν μιλάμε καν για τέτοια περίπτωση

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Μωρέ εντάξει, ας το χοντρύνω λίγο.
    Με ποιο αισθητικό μέτρο μπορεί να θεωρηθεί δυναμη το twilight of the gods και γελοίο το Valkyrie. Τη διάκριση μπορεί να την κάνει μόνο κάποιος με τρομερές αναλυτικές ικανότητες στην αισθητική, ή κάποιος τρουμεταλος που θα βάλει ψυχολογικούς παράγοντες στη μέση. Οι περισσότεροι (κι εγώ) μένουμε στο ''αυτό γαμάει γιατί μ' αρέσει''.
    Last edited by Λεκές; 18-02-2013 at 18:14.

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Μωρέ εντάξει, ας το χοντρύνω λίγο.
    Με πιο αισθητικό μέτρο μπορεί να θεωρηθεί δυναμη το twilight of the gods και γελοίο το Valkyrie.
    εντάξει, το χόντρυνες

Δεν είναι αυστηρά και μόνο αισθητικό το μέτρο, είναι μια γενική κατάσταση βιωματικής/νοητικής αντιμετώπισης πάνω σε ένα αντικείμενο τέχνης/κουλτούρας.

Αν πάμε στο "αυτό γαμάει γιατί μ'αρέσει", δεν θα έχει καν νόημα η περιγραφή οποιουδήποτε ερεθίσματος. Βαρετά δεν θα ήταν;

Senior Member Shirime's Avatar

Το "αυτό γαμάει γιατί μ'αρέσει" είναι "η γενική κατάσταση βιωματικής/νοητικής αντιμετώπισης πάνω σε ένα αντικείμενο τέχνης/κουλτούρας" όταν το αντικείμενο είναι ένα μέταλ track και η κουλτούρα είναι η μέταλ έτσι;
    Last edited by Shirime; 18-02-2013 at 17:30.

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Υποθέτω πως ναι αν αποσαφηνίσεις τον ορισμό του μέταλ ή θέσεις δυσδιάκριτα όρια. Για παράδειγμα, το σύναισθημα που προσπαθεί να περάσει το μέσο bathory της ''καλής'' περιόδου με αυτό του valkyrie, το βρίσκω συγγενικό (πρέπει να κάνω elaborate εδώ αλλά δεν είμαι τόσο γενναίος) γι' αυτό και δυσκολεύομαι να κάνω τα επόμενα βήματα και μένω μόνο στο ''Αυτό γαμάει γιατί μ' αρέσει''.

Δεν διαφωνώ με κανέναν, αλλά έτσι θα πρέπει να ορίσουμε κάπως σαφέστερα και το μ'αρέσει του "αυτό γαμάει γιατί μ'αρέσει".

Εμένα η Βαλκυρία δεν μ'αρέσει για επτά υπαρκτούς λόγους, ενώ το Blood on Ice μου αρέσει για τέσσερις εξίσου υπαρκτούς λόγους. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ηχητική τους συγγένεια, έχει να κάνει και με δέκα άλλα πράγματα, και μπορεί να μου πείτε "ναι αλλά είσαι χίπστερ, αφού έχουν ηχητική συγγένεια και εσύ σκαλώνεις σε δέκα εφηβικά κόμπλεξ ενώ πας τριάντα χρονών μαλάκας", και εγώ μετά θα βρω επιχειρήματα για το σχεδόν αντίθετο, και τελοσπάντων θα γίνει συζήτηση. Ε ας την κάνουμε, καλά είναι αυτά

Γιατί σας αρέσει; Γιατί δεν;

Αν δύο πράγματα έχουν ηχητική συγγένεια, μας απασχολούν οι γύρω συνθήκες;

Oompa loompa Roswell47's Avatar

στην αρχη η βαλκυρια δε μου αρεσε ειν η αληθεια, αλλα με μερικες ακροασεις το συνηθισα και μ αρεσε. δε μπορω να βρω 7 υπαρκτους λογους να μη μου αρεσει, αλλα μπορω να βρω 2-3 που μου αρεσει: τα ριφς, το ρεφραιν, ο φενριζ.

τον δισκοντα τον ακουσα 3 φορες αλλα ημικοιμωμενος, οποτε επιστρεφω σε καποια φαση για πιο εμπεριστατωμενη αποψη
    Last edited by Roswell47; 19-02-2013 at 02:54.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    Πανεύκολα, είναι πολύ γελοίο. Όπως και ο υπόλοιπος δίσκος, καρικατούρα. Αλλά ειδικά αυτό το κομμάτι, εντάξει, μέταλ μπάλαντα για συλλογή metal invader με Stygma IV, Blind Guardian, Judas Priest του 1997, Jon Oliva's Pain, Timo Tolkki, Helloween, Eddy Antonini, Dol Ammad
    Θεός.

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Δεν διαφωνώ με κανέναν, αλλά έτσι θα πρέπει να ορίσουμε κάπως σαφέστερα και το μ'αρέσει του "αυτό γαμάει γιατί μ'αρέσει".

Εμένα η Βαλκυρία δεν μ'αρέσει για επτά υπαρκτούς λόγους, ενώ το Blood on Ice μου αρέσει για τέσσερις εξίσου υπαρκτούς λόγους. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ηχητική τους συγγένεια, έχει να κάνει και με δέκα άλλα πράγματα, και μπορεί να μου πείτε "ναι αλλά είσαι χίπστερ, αφού έχουν ηχητική συγγένεια και εσύ σκαλώνεις σε δέκα εφηβικά κόμπλεξ ενώ πας τριάντα χρονών μαλάκας", και εγώ μετά θα βρω επιχειρήματα για το σχεδόν αντίθετο, και τελοσπάντων θα γίνει συζήτηση. Ε ας την κάνουμε, καλά είναι αυτά

Kοίταξε, λογικά πράγματα λες, όλο το πράγμα ξεκίνησε όταν αποκάλεσες το valkyria γελοίο που είναι μια αισθητική κρίση (με την πιο στενή έννοια) και όχι μια καθαρά υποκειμενικού τύπου μουσική επιλογή. Το δεύτερο ήταν η αναφορά στους επικούς μπάθορυ που υποθέτω σε έναν ''εκλεπτυσμένο'' μουσικόφιλο θα φανούν εξίσου γελοίοι.
    Αποψη μου είναι πως σε κάποιον/α αποστασιοποιημένο/η από την μέταλ πραγματικότητα, δίχως εφηβικά ψυχολογικά κολλήματα δεν θα υπήρχε αυτή η ασυνέπεια, ασυνέπεια που ενισχύεται δε, όταν συγκαταλέγεις το valkyria σε πράγματα που ακόμη και ακαδημαϊκά να το δεις, πιστεύω βρίσκονται μακριά.

Θα ήθελα πάντως αν δεν σου κάνει κόπος να εξηγήσεις γιατί το ένα είναι καλό και το άλλο γελοίο. Πιθανότατα να υπάρχουν σοβαροί λόγοι απλά εγώ δεν μπορώ να τους εκφράσω.

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Το Valkyrie αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές συνθέσεις στην ιστορία των Darkthrone. Προσοχή, δεν λέω καλύτερες, αλλά ξεχωριστές. Αφήνει εδώ ο Fenriz τα γηπεδικά κουπλέ/ρεφραίν και τις συρραφές τρουμεταλλικών περασμάτων με crust απολήξεις, και προχωράει σε μια σωστά κλιμακούμενη σύνθεση, που χαρακτηρίζεται από μια πραγματική φωνητική ερμηνεία. Συγκινητικό να βλέπεις τον Fenriz να ωριμάζει και να μεστώνει ως δημιουργός στον χώρο που τόσο φαίνεται να αγαπάει. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Μια ακόμη ξεχωριστή σύνθεση των Νορβηγών είναι αυτή π.χ.

Με την ψυχρή βιομηχανική φωνή να σου γαργαλάει σαρδόνια τη ραχοκοκαλιά.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

γουχου, σοβαρή μουσικολογική συζήτηση ξανά στο ER (για Darkthrone? ε ντάξει τι να κάνουμε..)

Για να σε δω και σένα λοιπόν, μιας και ο Ρα έγραψε μερικά πράγματα (αν και "είναι καλή σύνθεση και αφήνει τα crust σημεία" δεν αρκεί) μιας και το γελοίο είναι κακή λέξη, πολύ κακή για όσους τουλάχιστον τους λέει κάτι. Όσον αφορά την ουσία του κομματιού/υποκειμενική αίσθηση που σου δίνει. Όχι "κάποτε σε μία συνέντευξη του 1997 ο fenriz είχε πει δε θα παίξω ποτέ epic metal" ή "οι darkthrone είναι κακέκτυπα" (και γω πιστεύω ότι είναι αλλά τέτοιου είδους μετα-κρίσεις δε πιστεύω ότι επηρεάζουν τη raw μουσική κρίση, εξού και το γνωστό φαινόμενο "αυτό είναι τρομερή μαλακία, αλλά ρε πούστη μου τα σπάω". Πιθανοί τρόποι για να το κάνεις αυτό είναι να αναφέρεις: τον τύπο των συναισθημάτων/παραστάσεων που σου δημιουργεί, την ποιότητα τους, την εσωτερική ειλικρίνεια της μπάντας (αυτή που φαίνεται μέσα από την ίδια τη μουσική, όχι τα "έξω") γενικά το ΝΟΗΜΑ βρε αδελφέ.

Εγώ δεν έχω να πω πολλά, συμπαθητικό είναι, υμνητικό, "βαθύ" και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, ειλικρινές και μόνον κάτι ολίγον αφελές, έχει μια ποιητικότητα λίγο κυρίως σε κάτι νότες του φένριζ, ένα παγωμένο γυρισματάκι Tm darkthrone που δημιουργεί ένα λίγο πιο σύνθετο συναισθηματικό "κόσμο", γενικά ωραίο αλλά χωρίς replay character, δεν υπάρχει η ιδιαιτερότητα και το μυστήριο που δημιουργεί ένα προσωπικό, πρωτότυπο όραμα το οποίο έχουν τόσο άλλα κιτσάτα και λάθος και metal invader συλλογή '97 έπικ μέταλ πράγματα που μου αρέσουν. Σας βάζω και ένα που θυμήθηκα τώρα έτσι για το καλτιλίκι και για να με καταλάβετε (χοχο us metal thread takeover)

Last edited by phthoggon; 19-02-2013 at 22:54.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    Όχι "κάποτε σε μία συνέντευξη του 1997 ο fenriz είχε πει δε θα παίξω ποτέ epic metal"
    Εδώ μου έφυγε ένα γέλιο, ομολογώ! Οι τρεις συνθέσεις του Fenriz (τα ζυγά νούμερα) συγκαταλέγονται πέραν πάσης αμφιβολίας, θαρρώ, στα καλά κομμάτια των Darkthrone από το The Cult Is Alive και πέρα. Ακόμα και στο The Ones You Left Behind, που θυμίζει έντονα το Circle the Wagons album και μάλλον χαρακτηρίζεται από safe songwriting, έκανε καλή δουλειά.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!