Page 33 of 52 FirstFirst ... 23313233343543 ... LastLast
Results 481 to 495 of 767

Thread: Σκυλοθρεντ

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

βασικά, έχω την εντύπωση πως μόνο της λύσσας είναι άχρηστο. η ασθένεια έχει πρακτικά εξαφανιστεί από την ελλάδα. τα άλλα να τα κάνεις.

για το πλύσιμο δε μπορώ να σε βοηθήσω. τα δικά μου ζουν έξω, τα πλένω με λάστιχο και κανονικό σαμπουάν και στεγνώνουν φυσικά.
    Rock or Nothing

Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar

το διάβασα αυτό που λες για την λύσσα αλλά σκεφτόμουνα μη γίνει καμιά μαλακία κ με τρέχουν επειδή είναι αναγκαστικό. βέβαια μπορώ κ να μη της το κάνω, είναι κ επικίνδυνα όσο να πεις.
    γενικά όλα τα ανοσοποιητικά συστήματα όταν έρθουν σε επαφή με ένα μικρόβιο δημιουργούν αντισώματα και τα κρατάνε αν όχι για πάντα, για πολύ καιρό, του σκύλου/γάτας (ούτε σε αυτή κάνω τα τελευταία 5-8 χρόνια) δλδ γιατί να κάνει το αντίθετο κ να θέλει κάθε χρόνο;
    άσε που δεν έχει επαφές με άλλα άγνωστα σκυλιά πέρα από την αδερφή κ την κόρη τους που τα έχουν οι φίλες μου κ ξέρω τι κουβαλάνε.
    ε κ τώρα βγήκε εμβόλιο για το καλαζάρ, δεν ξέρεις τι μπορεί όμως το ίδιο το εμβόλιο να δημιουργήσει στον σκύλο, το έχουμε δει γενικά.

όσο για το μπάνιο που λες.
    παρόλο το κρύο (δε μιλάμε για παγωνιές, αλλά κανονικές για εποχή) λες να την κάνω κανονικά κ να την αφήνω να στεγνώνει?
    τώρα δλδ την έχω στο μπαλκόνι μέχρι να φύγουν τα πολλά πολλά κ μετά την αφήνω να στεγνώσει μέσα. πιο πολύ με αγχώνει μην αρπάξει καμιά πούντα.
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"

α, όχι, ούτε εγώ τους κάνω εμβόλια κάθε χρόνο. τα δύο πρώτα χρόνια και μετά άλλο ένα στα 5-6 και είναι κομπλέ. για καλαζάρ κ εγώ το σκέφτομαι. φίλοι μου έχουν χάσει σκυλιά από τις βρωμο-σκνιπες που το κουβαλάνε, ενώ ξέρω και άτομο που έχει κολλήσει κ ο ίδιος και έκανε 12 μήνες θεραπείες και διατροφές για να το ξεπεράσει.

μπάνιο με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και χωρίς άνεμο, κάνε άφοβα. όταν φυσάει ή έχει κρύο είναι λίγο επικίνδυνο γιατί παθαίνουν εύκολα πνευμονίες κτλ...
    Rock or Nothing

για το καλαζάρ εγώ θα της κάνω εξετάσεις αίματος θα της βάζω κ τις αμπούλες.
    σκέφτομαι από την άλλη. 6 χρόνια της ζωής τους τα περάσανε σε ένα κτήμα, χωρίς εμβόλια πέρα από τα 2 πρώτα χρόνια, προστασία από έντομα κλπ κ δεν πάθανε τίποτα. τώρα που είναι εδώ!?

βτγ καλαζάρ έχει περάσει κ η αδερφή μου όταν ήταν 3-4 περίπου που πήγε να πεθάνει κλπ
    Spoiler
    (ακόμα την κοροϊδεύουμε)

άμα έζησαν τόσα χρόνια έξω, μη φοβάσαι τίποτα.
    Rock or Nothing

φτερησλέξ Tispanagias tamatia's Avatar

Για τα εμβόλια συμφωνώ με ρεηβενλορδ. Όσον αφορά το εμβόλιο λύσσας λίγο δύσκολο να σε τρέξουν, πάντως με την ίδια λογική θα πρέπει να τα βάλεις και τσιπάκι.. γιατί ΣΠΑΣ το νόμο.

Αν δεν έχετε βάλει τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα) στον σκύλο σας, παραβιάζετε το Νόµο και µπορεί να σας επιβληθεί πρόστιµο µε φυλάκιση µέχρι πέντε µήνες ή µε χρηµατική ποινή από τριακόσια µέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και µε τις δύο ποινές. Ο Νόµος 3170/2003, άρθρο2, παρ.2 επιβάλλει στους ιδιοκτήτες σκύλων την ηλεκτρονική σήµανση αυτών.
    Ακόμη και αν δε τα κάνεις τα εμβόλια, δώστα χάπι για ενδοπαράσιτα γιατί αρκετές ασθένειες ξεκινάνε εσωτερικά και τα συμπτώματα γίνονται εμφανή όταν είναι αργά. Για καλαζάρ ο κτηνίατρος μου είπε να ΜΗΝ το κάνουμε το εμβόλιο, της βάζω όμως απρίλη με οκτώβρη κολάρο για σφήκες.

Όσον αφορά μπάνιο, μπορείς να την αφήσεις να τινάζεται κανα λεπτό και μετά με μια πετσέτα να την σκουπίζεις, η οποία πετσέτα θα καθιερωθεί να είναι δικιά της για πάντα μιας και δύσκολα φεύγουν οι τρίχες. ή τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ.
    It is known.

scream of the butterfly Radienergeia's Avatar

Quote Originally Posted by Κυρία Μαριάννα View Post
    είμαι γενικά κατά των εμβολιασμών κλπ
    Kαι καλά κάνεις.
    Βασικά τα σημαντικά εμβόλια είναι εκείνα που γίνονται όσο είναι κουτάβια και δεν έχουν αναπτύξει ακόμα ανοσοποιητικό σύστημα που γαμάει-και-δέρνει.
    Για λεϊσμανίαση(καλα-αζαρ) θα σου έλεγα να αγχωθείς αν έμενες σε περιοχή με πολύ πράσινο, επαρχία φάση ή τριγυρνούσε όλη μέρα σε κήπο.
    Και ήταν άνοιξη Εγω σου λεω μη της το κάνεις, βάζε της απλά αμπούλες κι αν θες να είσαι εξτρα προσεκτική ψέκαζέ την με σιτρονέλα που είναι και φυσική μια φορά στο τόσο. Και κάθε μέρα μπορείς αλλά αφού δεν είναι καλοκαίρι και δεν είναι εξω,δεν χρειάζεται.

Χάπια για αποπαρασίτωση ΙΣΩΣ και να χρειαζόταν απ' τη στιγμή που έμενε εξω πριν τη πάρεις αλλά πραγματικά δε νομίζω οτι χρειάζεται.
    Αν θες προληπτικά και μόνο δώσ'της, αν δεν κάνω λάθος είναι 1 το τρίμηνο.. Δεν θέλω να το παίξω εξυπνάκιας εδω, απλά αυτού του είδους οι "συμβουλές" ήταν κάποτε μέρος της δουλειάς μου. Φυσικά ΜΟΝΟ ο κτηνίατρος ξέρει καλύτερα.

Quote Originally Posted by Κυρία Μαριάννα View Post
    τα σαμπουάν για στεγνό πλύσιμο κάνουν τίποτα?
    κ γενικά αν πες την πλένω, να της περάσω ένα μπιστολάκι ή δεν κάνει για το δέρμα?
    Εννοείς τον αφρό πλυσίματος. Αρκίδια.
    Είναι ακριβά, θα χρειαστείς 2-3 μπουκάλια για κάθε "πλύσιμο" γιατί η δικιά σου είναι αφράτη (και θεά και την αγαπώ την αγαπώ την αγαπώ). Αυτά χρησιμοποιούνται ανάμεσα σε πλυσίματα, αν λερωθεί κάπου ή αν είσαι χαζογλυφαδιώτισσα που θέλει κάθε μέρα να κάνει ριφρες το μαλτεζάκι της προτού φορέσει το ροζ,γκλίττερ πουλοβεράκι της.
    Πάρ'της σαμπουαν ειδικό για σκύλους (αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς μπορεί να την καθαρίζουν αλλά in the long run θα έχεις να αντιμετωπίσεις και δερματικά προβλήματα καθώς κάνουν strip τα φυσικά έλαια που έχουν τα σκυλιά και τα προστατεύουν βασικά. Ο,τι κάνει δλδ και το συχνό πλύσιμο). Μια φορά το μήνα μπάνιο και πιστολάκι οχι πολύ συχνά.
    Ίσιωμα επιτρέπεται (κανείς δεν γέλασε, Ραδιενέργεια..)
    <FIXXXER> λοιπον οταν φτιαξω μπαντα θα ονομασω το πρωτο μου αλμπουμ "Ψυχολογικα Τεστ με τη
    Ραδιενεργεια"

Spammity Spam rat_poison's Avatar

να κάμω κι εγώ μιαν ερώτηση για το δικό μας το Φρόντο που του τα κάμαμε όλα όταν ήτανε μικρός
    γιατί ρε παιδιά κατά των εμβολιασμών στα σκυλιά;
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

χωρίς μεγάλη ανάλυση γιατί δεν το έχω αυτό το διάστημα, απλά διαφωνώ να γεμίζεις το σώμα χημικά για κάποιες ασθένειες που ίσως να νοσήσει, ίσως κ όχι.
    αν κ βέβαια την ίδια άποψη έχω κ για τους ανθρώπους...

βτγ ούτε για της λύσσας θα της κάνω, τελικά.

Προσωπικά τώρα,

short version: δεν εμπιστεύομαι καμία φαρμακευτική εταιρία. Γνωρίζοντας οτι στα εμβόλια περιέχονται και χίλια άλλα σκατά όπως ιστοί διαφόρων ζώων, υδράργυρος κι άλλα χημικά που δεν εχουν καμία θέση στον οργανισμό και είναι καρκινογόνα και δεδομένου του οτι είναι αφύσικος τρόπος να "συστήσεις" εναν ιό στο ανοσοποιητικό και ως εκ τούτου δεν τον πολεμάει σωστά αν και όταν χρειαστεί, προσωπικά κάνω εμβόλια στα δικά μου μόνο αν ο κτηνίατρός μου το κρίνει απολύτως απαραίτητο και μου εξηγήσει γιατί και πως. Με τα εμβόλια πολλές φορές πας για μαλλι και βγαίνεις κουρεμένος με τις παρενέργειες που μπορεί να ακολουθήσουν επειδή εσυ αποφάσισες να χώσεις κάτι μέσα στον οργανισμό άλλου πλάσματος.
    Όπως αρνούμαι κατηγορηματικά να εμβολιαστώ εγω, έτσι θέλω να "προστατέψω" και τα ζώα στο σπίτι

long version: http://www.angelfire.com/biz/froghol...accBlanco.html
    και
    http://www.dogs4dogs.com/shots.html
    <FIXXXER> λοιπον οταν φτιαξω μπαντα θα ονομασω το πρωτο μου αλμπουμ "Ψυχολογικα Τεστ με τη
    Ραδιενεργεια"

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

μερικές φορές τσαντίζομαι γιατί ο μόνος λόγος που δεν κολλάνε ευλογιά τέτοια άτομα να γίνουν δέντρα είναι επειδή εμβολιάστηκαν όλοι οι υπόλοιποι, κι έχουν το θράσος να σου λένε "χοχοχ γέμισες με χημικά το σώμα σου ενώ εγώ πάλι δεν αρρώστησα!"

btw ελπίζω να μην τρως ιστούς ζώων.

αντεπιστημονικό new age crap δηλαδή (όχι του φάντομ προφανώς)
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by Radienergeia View Post
    αρνούμαι κατηγορηματικά να εμβολιαστώ
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    μερικές φορές τσαντίζομαι γιατί ο μόνος λόγος που δεν κολλάνε ευλογιά τέτοια άτομα να γίνουν δέντρα είναι επειδή εμβολιάστηκαν όλοι οι υπόλοιποι, κι έχουν το θράσος να σου λένε "χοχοχ γέμισες με χημικά το σώμα σου ενώ εγώ πάλι δεν αρρώστησα!"

btw ελπίζω να μην τρως ιστούς ζώων.
    Παραλίγο να με πείσεις οτι είσαι γιατρός αλλά προδόθηκες απ'το συσχετισμό ευλογιάς-δέντρου.
    Αντιεπιστημονικό new age crap έχω να προσφέρω(funny thing να τα ξέρεις από γιατρό και φαρμακοποιό στη φαμίλια που δούλευε σε lab δοκιμών και να είναι "αντιεπιστημονικά"..δε βαριέσαι, καλή καρδιά), αν διαφωνείς ρίχτη μούτζα και αν μπορείς να το αντικρούσεις με επιχειρήματα πλιζ κάντο να ενημερωθώ κι εγώ προτού κολλήσω ευλογιά και γίνω δέντρο
    Ραδιενεργεια"

η επιστημονική κοινότητα είναι τόσο βέβαιη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσο για τη βαρύτητα σε τέτοιο βαθμό που νομίζω ότι το null hypothesis έχει γείρει με το μέρος μου.
    εσύ θα πρέπει να μας πεις γιατί κόντρα σ' όλη τη σύγχρονη ιατρική και βιολογία λες ότι δε δουλεύουν τα εμβόλια, δε θα κάτσω να αποδείξω τα προφανή.

Tags for this Thread