και εκεί βρίσκεται το ψέμαΏπα, περίμενε. Και μένα ΕΛΔΥΚ μου είχε βγει στη πρώτη μετάθεση. Με γύρισαν 2-3 στρατόπεδα μέχρι να έρθει η ώρα να πάω εκεί - μάλιστα στο δεύτερο δε με περιμέναν καν και ψάχναν να βρουν γιατί ήμουν εκεί και ακόμα έχω την απόρια τί θα συνέβαινε αν δεν πήγαινα - και όταν έφτασε η ώρα πέρασα από μια επιτροπή. Μου λένε 'θες να πας Κύπρο;', τους είπα όχι και μου είπαν 'καλά, επέστρεψε στην μονάδα σου τότε'. Όπως επίσης κανείς δεν πήγε από όσους μας βγήκε ΕΛΔΥΚ στο κέντρο. Α τώρα το θυμήθηκα, όση ώρα περιμέναμε για την επιτροπή βγήκε ένας αξιωματικός και μας είπε: 'Τα πράγματα είναι απλά, θέλουμε έναν Χ αριθμό αν ο αριθμός συμπληρωθεί από αυτούς που θέλουν να πάνε έληξε το θέμα, αν όχι τότε θα πάρουμε στην τύχη και από αυτούς που δεν θέλουν'.αναφέρεσαι στην ΕΛΔΥΚ;
είναι ένα (ακόμα) άθλιο ψέμα που λένε στους φαντάρους
ισχυρίζονται ότι είναι υποχρεωτικό, ότι είναι γαμάτα, ότι θα παίρνεις τα λεφτά σου, θα κάνεις τις βόλτες σου θα έχεις τα αεροπορικά σου και θα παντρευτείς 72 παρθένες ενώ θα κάθεσαι κάτω από ένα δέντρο που ένα άλογο θα πηλαλάει 9 μέρες για να βγει απ' τη σκιά του
η αλήθεια είναι ότι η ζωή είναι πανάκριβη, δε βγαίνεις ποτέ και δεν είναι υποχρεωτικό να πας, αρκεί να επιμείνεις αν κάτσει σε σένα.
σου κάνουν μία ενημέρωση στο κέντρο για τη θητεία και σου λένε να πας εθελοντικά ενώ μερικοί τυχεροί θα κληρωθείτε (sic) να πάτε στην κύπρο και θα πάτε θέλετε δε θέλετε
στις φωνές που λένε ότι δεν μπορείτε να λέτε ψέματα στον κόσμο και ότι δεν μπορούν να σε στείλουν σε ξένη χώρα αν δε θες, σε μας απάντησαν "καλά σε όσους τύχει να παν θα το συζητήσουμε αν δε θέλουν"
3,5 μήνες χαμένοι απ' τη ζωή μου γαμώ το χριστό την παναγία τον αηγιώργη την αγία βαρβάρα τον άγιο νικόλαο και το μουνί της μάνας τους
δεν μπορούν να σε αναγκάσουν αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός