Αυτό το λέει το ελληνικό wiki που μεταφράζει το subculture. Η χρήση της λέξης στα ελληνικά όμως πάντα υπονοεί αξιολογική κρίση (κατά τα υπάνθρωπος, υπόκοσμος) και αυτή είναι η περιθωριακή κίνηση με αυτόνομη κωδικοποίηση και ευτελή πολιτισμικά χαρακτηριστικά.
πχ το ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ λέξικον δίνει αποκλειστικά τη δεύτερη σημασία:
πολιτισμικά αγαθά κατώτερης ποιότητας, πολιτισμικά αγαθά κάποιας κατηγορίας ανθρώπων κυρίως αρνητικού περιεχομένου, το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο, κουλτούρα χαμηλή απο αισθητικής, ηθικής και πολιτιστικής άποψης.
Oι emo, οι γκοθάδες, οι επικομεταλάδες, οι ανιμάδες, ξερωγώ οι mmmmmmorpg gamers και τα μπαόκια προφανώς και είναι υποκουλτούρες. Ένα συνεκτικό σώμα πολιτικών ιδεών, μια ιδεολογία, που φιλοδοξεί να εκφράσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας σε μια κοινωνία και δη των παραγωγικών και εκμεταλλευόμενων κομματιών αυτής, όμως, δεν μπορεί να κρίνεται με τέτοιους όρους. Όλη η αριστερά (με όρους Γαλλικής Επανάστασης) έχει ολοκάθαρο διακηρυκτικό στόχο την πλήρη ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία, άρα υπό αυτή την οπτική και τα παραπαίδια του διαφωτισμού που είναι και οι διάφοροι σοσιαλισμοί και ο αναρχισμός και ο μαρξισμός (για δέκα λόγους παραπάνω ο τελευταίος) είναι αδύνατο να κρίνονται με όρους κουλτούρας.
Εκτός βέβαια και αν... εδώ μιλάμε για κάτι που ούτε φιλοδοξεί να εκφράσει κάποια πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία... ούτε έχει και κάποιο σοβαρό ιδεολογικό ή αξιακό σκελετό... ούτε έχει στην τελική και πολλά ουσιώδη χαρακτηριστικά που να συνδέονται με τα ρεύματα της νεωτερικότητας. Άρα αυτό που απομένει σαν συνεκτικό χαρακτηριστικό είναι το αν είμαστε με το ελεύθερο σεξ και τα κονδυλώματα, αν ακούμε kill the cat, αν παίρνουμε κουμπιά, αν είμαστε straightedge και αν γενικά ξερωγώ, φάση να πούμε, ξέρεις.
Στην πραγματική πραγματικότητα το ελληνικό "α/α/α" ανέκδοτο είτε λόγω συνειδητών μεταμοντέρνων καταβολών (tristero, blaumachen, terminal, όλες οι antifa, αντισπισιστές, πριμιτιβιστές, ομάδες για το έμφυλο και τις ταυτότητες, το συζήταγα αν βάζω και την υφανέτ εδώ), είτε λόγω ασυνείδητου διαλυτισμού και λουμπεναρίας (ναδίρ καλή ώρα, random αναρχοστέκια και καταλήψεις με ανύπαρκτη δράση) δεν έχει σχέση με το πολιτικό σώμα αναρχία. Είτε το θέλετε είτε όχι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ στην Ελλάδα είναι η ΑΚ, η ΕΣΕ και χώροι με γείωση σε οριζόντιες κινήσεις και συνελεύσεις γειτονιάς όπως πχ ο Θερσίτης και 5-6 άλλοι, στη Θεσσαλονίκη πχ λέει ο ρατποιζον. Που τελοσπάντων, κι αυτοί για το μπούτσο είναι αλλά δεν είναι (τελείως) ψυχοπαθείς, αν είναι δυνατόν δηλαδή σοβαρευτείτε.
Last edited by ikonoklast; 06-07-2012 at 13:59.
φιλελεύθερος παρακρατικός
αλβανος χρυσαυγίτης
gay παπας
σουβλάκι καλαμάκι
emocore-commando
μεταλάς
χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
παραγωγός εισαγωγών
αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)
οι "μεταμοντέρνες" καταβολές των antifa (εκτός από μία περίπτωση) από πού προκύπτουν;
αλβανος χρυσαυγίτης
gay παπας
σουβλάκι καλαμάκι
emocore-commando
μεταλάς
παραγωγός εισαγωγών
Δεν θέλω να πώ τίποτα.
Απλά, αν κάποια στιγμή, το πρόβλημα σου χτυπήσει την πόρτα (εξαιτίας κανενός t-shirt που θα φοράς), ε πες τους καράφλες πως είσαι ειρηνιστής και νεοχίππης, οπαδός της αντιβίας.
Πιστεύω θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και θα σου πούν "Εντάξει αδερφέ, δεν τρέχει τίποτα, λάθος".
Last edited by Reject; 06-07-2012 at 14:25.
Barry Prudom-He's Public Enemy No1.
βασικα δικαιολογώ πλήρως την αμεση αμυντική βια.
καθως και την γενικευμενη βια απεναντι σε ένα απολυταρχικο καθεστώς.
μεγαλη κουβέντα σηκώνουν οι διευκρινήσεις και τα ηθικά όρια σε κάθε περιπτωση.
υπο αυτη την έννοια δεν ειμαι πασιφιστης (αρα υπερέβαλλα πριν συνειδητά) και κάπου καποτε τα εχω ξαναγραψει αυτά.
(δεν μουντζωνω εγώ -έχουμε και ενα αυγο στο ER που χτυπά παρακρατικά-)
αλβανος χρυσαυγίτης
gay παπας
σουβλάκι καλαμάκι
emocore-commando
μεταλάς
παραγωγός εισαγωγών
Στη μετανεωτερικότητα με το θάνατο της πολιτικής ταυτότητας των πολιτικών υποκειμένων και της ολιστικής αντίληψης για την κοινωνία ανήκουν όλες οι ομάδες μικροκλίμακας όπως αυτές που αναφέρω (ηθελημένα μικρές ομάδες, σχετικιστικές αντιλήψεις, στόχευση σε ένα μεμονωμένο ζητούμενο, πχ μόνο ενάντια στα μεταλλαγμένα, μόνο έμφυλο, μόνο αντιρατσισμός/αντιφασισμός, για μητροπολιτάνους και τέτοια ούτε συζήτηση). Με αυτό το πρίσμα οι antifa, ειδικά αυτοί που έχουν σαφή καταγωγή στο γερμανικό antifa post-70, την aktion κλπ, ενώ ο ίδιος ο φασισμός είναι νεωτερικό ρεύμα οι ίδιοι είστε μεταμοντέρνοι στον τρόπο που δράτε και λειτουργείτε. Εδώ να πω ότι στοιχεία μεταμοντέρνας αντίληψης δεν υπάρχουν μόνο στο α/α αλλά και σε χώρους που κινούνται με πολλούς τρόπους και στην αριστερά. Το ΚΕΕΡΦΑ για παράδειγμα ή το Δίκτυο είναι κινήσεις που έχουν ακριβώς την ίδια μονομερή σχετικιστική στόχευση, άλλο αν αυτοί συνδέονται με ευρύτερες δικτυώσεις ή έχουν οργανωτικό θύλακα (βλ. ΣΕΚ) και άλλο κι αν και στην ίδια τη Γερμανία του '30 οι κομμουνισταί έφτιαχναν οργανώσεις με αντιναζιστικά χαρακτηριστικά.
Last edited by ikonoklast; 06-07-2012 at 14:40.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Μη μου δίνεις το subculture όμως, στα ελληνικά είπα είναι άλλη η χρήση.
κουράζομαι με τα πεντάντιξ, έχω την εντύπωση ότι έχει και τις 2 χρήσεις, γι' αυτό είπα και δεν είναι ΜΟΝΟ
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ είναι.
Παιδιά, ο Γκουλάγκ μου στέλνει συνέχεια PM και μου λέει ότι συμφωνεί σε όλα και αρκουδάκια και τέτοια!