λοιπόν το είδα και εγώ χτες σε 3Δ και μου άρεσε πάρα πολύ.
Spoilerόπως το βλέπω εγώ, το black goo (το υπερόπλο των μηχανικών) είναι μια ουσία που προκαλεί mutation, γι΄αυτό και τα σκουλήκια στην σπηλιά μεταλλάχτηκαν σε εκείνα τα φίδια, ο Fifield και ο Charly έγιναν αυτό που έγιναν. ο mutated οργανισμός που προβαίνει σε αναπαραγωγή, δημιουργεί facehugger όπως αυτό που βγήκε από την κοιλιά της Σο. το facehugger απαιτεί μόνο ξενιστή για να δημιουργήσει το άλιεν. εδώ είναι που χάθηκε και ο έλεγχος και γι' αυτό εγκαταλείφθηκε η φάση από τους μηχανικούς. ο σκοπός προφανώς ήταν τα καταστρέφουν κόσμους και μετά να τους εποικίζουν αλλά το breeding με τις απανωτές αλλαγές και το ανεξέλεγκτο evolution δεν άφηνε περαιτέρω περιθώρια.
προσπαθώ να θυμηθώ αν η πρώτη σκηνή με τον μηχανικό που πίνει το σφηνάκι είναι στην γη ή στον 223.
γιατί εκείνος ο μηχανικός με το που το ήπιε, διαλύθηκε; υπάρχει κάποια σχέση με το πείραμα που έκαναν με το κεφάλι στο εργαστήριο που εξερράγη όταν ανέβασαν την θερμοκρασία; πως γίνεται να επέζησε ο μηχανικός που κυνήγησε την Σο από το starship στο escape pod αφού η ατμόσφαιρα ήταν ακατάλληλη; το άλιεν ή τα άλιεν που δημιουργήθηκαν μέσα στην βάση και σκότωσαν τους μηχανικούς, επέζησαν;