Quote Originally Posted by Ra Pariah View Post
Σπόιλερ Αλέρτ, Σπόιλερ Αλέρτ

Spoiler
Ion, λέω την πρώτη φορά όπου το ανδροειδές μπαίνει στους κρυογενετικούς θαλάμους των Μηχανικών.

Ο ίδιος ο Σκοτ δεν συνδέει την 1η σκηνή (με τον Μηχανικό που αποσυντίθεται) απαραίτητα με τη δική μας Γη.

Η γνώμη των ειδημόνων είναι ότι η μαύρη κόλλα (goo) είναι ένα βιολογικό όπλο. Επίσης, πιστεύεται ότι στον Προμηθέα δεν υπήρχε ένας αντικειμενικός σκοπός να φτάσουμε στο γνωστό μας Alien (Xenomorph). Απλώς έτυχε. Δηλαδή το goo μπορεί να γεννήσει πολλά περισσότερα από το Xenomorph, π.χ. το ζόμπι στο οποίο κατέληξε ο αρχαιολόγος.

Τα σκουλήκια είναι απλά σκουλήκια τα οποία μαζί με το goo φτιάχνουν τις Cobra-Alien.

Το Alien (1979) φυσικά και δείχνει έναν Μηχανικό, όταν βγαίνουν παγανιά κάποια μέλη του Νοστρόμο για να δουν από πού προέρχεται το σήμα που αναγνώρισε η Μητέρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και το σκάφος των Μηχανικών έχει το ίδιο σχήμα, εάν προσέξεις.

Jangling, μου αρέσει η ερμηνεία σου της πρώτης σκηνής. Γενικά η τιμωρία από μέρους των Μηχανικών προς τον άνθρωπο συζητείται πολύ και υπήρχε η σκέψη ότι μέχρι και ο Μεσσίας ήταν Μηχανικός. Ε, εκεί πας λίγο σε θέματα ύβρεως και θεϊκής νεμέσεως.

Δεν νομίζω ότι με την τοιχογραφία υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κάποιος Μηχανικός το 30.000 π.Χ. έρχεται στη Γη, μας φτιάχνει και αφήνει τις τοιχογραφίες για να ξέρουμε πού θα τον βρούμε μετά. Δεν διευκρινίζεται εάν επιβίωσε ο ίδιος ή όχι.

Η δικιά μου ερώτηση σχετίζεται με την περίφημη καταστροφή των ανθρώπων από τους Μηχανικούς. Οκ, ήταν έτοιμος ένας από δαύτους να φύγει για Γη (και τελευταία στιγμή τον σταματά ο μαυρούλης με το σκάφος), θα έφτανε εκεί και τί θα έκανε; Και γιατί δεν ξεκίναγε το ταξίδι του οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ξύπνησε δλδ όταν η αποστολή ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη και κατόπιν λέει "με βρήκατε; τώρα θα σας γαμήσω!";;;;

Spoiler
Όταν τα μέλη του Νοστρομο μπήκαν στο σκάφος είδαν έναν Μηχανικό (κακό όνομα) στο πιλοτήριο. Μα επειδή το σκάφος, που εξερευνούν στο πρώτο Αλιεν είναι αυτό που πέφτει στον Προμηθέα, θα έπρεπε να μείνει ο Μηχανικός στο πιλοτήριο. Μάλλον το Μαυρο Πράγμα είναι βιολογικό οπλο σε φάση προκαλεί μεταλλάξεις για να φτιάξει "ζωντανά" όπλα, εγω αυτό νομίζω δηλαδή.

Επίσης μπορεί όταν οι Μηχανικοί έφτιαξαν τους ανθρώπους, να τους λατρεύαν ως θεους στην αρχή και να είχαν επαφή, εξού και οι τοιχογραφίες και όλα. Απλά σε μια φάση ήθελαν να καταστρέψουν τους ανθρώπους, για κάποιο λόγο (ύβρης, αποτυχία εκπλήρωσης του σκοπού της δημιουργίας τους, ώστε να φτιάξουν κάτι άλλο καλύτερο(?).

Από ότι κατάλαβα έφτιαξαν το Μαύρο Πράγμα για όπλο, αλλά τους στράβωσε το πράγμα και τους επιτέθηκαν τα σκουλήκια - αλιεν - κόμπρες, και δεν πρόλαβαν να πάνε στη Γη. Όποτε όσοι επιβίωσαν (ένας) μπήκαν στον κρυογενετικό θάλαμο και άραξε μέχρι που τον ξύπνησαν οι άλλοι. Στη συνέχεια βέβαια το όλο μπέρδεμα δημιούργησε την βασίλισσα Άλιεν.