Page 36 of 199 FirstFirst ... 2634353637384686136 ... LastLast
Results 526 to 540 of 2980

Thread: ΨΟΦΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Κατ'αρχάς πίνκαρα μόνο και μόνο για την τελευταία πρόταση Δε θα απαντήσω σε καμία ερώτησή σου και ελπίζω ότι ήταν ρητορικές ή κάτι. Ή απλά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα με ποιον μιλάς, οπότε, ξανά, δε με ενδιαφέρει να κάτσω να εξηγήσω παύλα δικαιολογηθώ.

Συμφωνούμε - σχεδόν - απόλυτα, με εξαίρεση τα "όταν γαμάω και δέρνω ένα φασίστα", τα οποία, οκ είχαν πλάκα όταν πήγαινα γυμνάσιο και τρυπούσαμε τα μπουφάν μας με αντιναζιστικές κονκάρδες και ακούγαμε τέρμα ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μπροστά στους φύλακες των φυλακών, αλλά πλέον δε με συγκινούν ιδιαίτερα. Δεν τάσσομαι υπέρ της ΧΑ, αλλά με εκνευρίζουν εξίσου αριστεροί και δεξιοί φασίστες. Είμαι υπέρ της διαφορετικότητας και κατά της λογοκρισίας. Παντός είδους. Όταν στραβώνετε με 10 μαλάκες που βγήκαν να μοιράσουν φυλλάδια, αφίσες, οτιδήποτε, θέλω να ξεράσω με την υποκρισία σας. Αυτό είναι όλο.

Αλήθεια μάχεσαι για τη δική μου φάση και οξυζενέ και όλα? Μπορώ να έχω άλλα 4 πινκς παρακαλώ? Δε σε κατέκρινα πάντως. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ξεκίνησε.
    Life begins at 45°.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

ε, ήτανε μια υπερβολή αγόρι μου, τύπου ρέιντζερς, άραγκορν κι έτσι, νόμιζα ότι ήτανε σαφές
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Ήταν. Δε θα με μάθεις ποτέ
    Life begins at 45°.

Senior Member 00i00's Avatar

εγω παντως σε εχω μαθει

lcsgp FIXXXER's Avatar

^ οφ τοπικ, και η κοκκινομαλλα που καθοταν στα αριστερα τους οπως καθονται μουναρα

πάντως, οι ερωτήσεις μου δεν ήτανε καθόλου ρητορικές, πράγματι, περίμενα να σχολιάσεις τη βία κατά του φασισμού σ' αυτό στο επίπεδο κι όχι γιατί ήμασταν άκυροι στο λύκειο
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Έχουμε καταλήξει σ' αυτή την πρακτική ύστερα από πολλή περίσκεψη και τριβή με το ιστορικό παράδειγμα
    Χωρίς περίσκεψη και τριβή με το ιστορικό παράδειγμα απλώς θα κοπάναγαν φασίστες.

Wait, wat.

Giagias me Jazzmaster Μελαγχολικός Χοντρούλης's Avatar

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    πάντως, οι ερωτήσεις μου δεν ήτανε καθόλου ρητορικές, πράγματι, περίμενα να σχολιάσεις τη βία κατά του φασισμού σ' αυτό στο επίπεδο κι όχι γιατί ήμασταν άκυροι στο λύκειο
    να ξεκινησω εγώ λοιπόν με μια σοφη και περιεκτικη φράση του αγαπητου bertrand russell :

από ανθρώπους που προσμονούν την σύγκρουση με τους αντιπάλους τους περισσότερο απ'το συνολικό όφελος, μην περιμένετε τιποτα καλό.

και πριν πειτε οτι το κουοτ ειναι ακυρο δείτε τον προβληματισμό μου :
    αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ σαν ραντομ τσουτσέκι, με ποια λογική παίρνετε τις πρωτοβουλιές απέναντι στον αντιφασιστικό αγώνα. με ποια λογική δηλαδή, αποφασιζετε να αντιταχθείτε στον φασιστα με το ίδιο του το νόμισμα, στο όνομα κάποιων τρίτων που είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να πράξουν το ίδιο. παίρνετε μια απόφαση για μια κοινωνία που θέλετε να προστατέψετε, χωρίς την ίδια την κοινωνία.

μια πραγματικά ηθική τακτική, θα ήταν να συσπειρώσετε τους μετανάστες και να τους μάθετε ζιου ζίτσου, εφόσον αυτοί είναι η ευπαθής ομάδα σε πρώτη φάση.
    μια ηθική πράξη, θα ήταν να κάνετε εναν πλήρη απολογισμό των κινηματικών σας δραστηριοτήτων και να δειτε τι αποτελέσματα έφερε μακροπρόθεσμα.
    αν τελικά η καταπολεμηση της φασιστικης βίας στους δρόμους, ήταν το ιδιο αποτελεσματική με την καταπολεμηση ας πούμε ενός ιού που αντιμετωπίζεται με ένα ισχυρό αντιβιωτικό.

το μεγάλο μου παράπονο λοιπόν ειναι αυτός ο μικρομεγαλισμός. αγαπάτε πολύ μια κοινωνία, και θυσιάζεστε για να την προστατέψετε, όταν παράλληλα έχετε στους κυκλους σας μισανθρωπους. άτομα που βλέπουν τους αριστερούς σαν εχθρούς για τις οποιες ιστορικές διαφορές μπορεί να έχετε. άτομα που βλέπουν τις μάζες σαν χαζές αγέλες ανθρώπων χωρίς ταξικη συνείδηση αλλά με σκατά στο κεφάλι.
    θεωρείτε τον φασισμο ως μια λογική κατάληξη μιας κοινωνίας που χειροτερεύει μέρα με την μέρα, αλλά αυτήν την κοινωνία, την θυμάστε μόνο οταν βαράτε φασιστες, όταν θέλετε να δηλώσετε αλληλεγγύη σε κάποιους συντρόφους σας, ή όταν που και που θα γράψετε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους τάδε απολυμένους, ραντομ απαλλοτρίωση κτλ.

δεν έχετε πραγματιστικη σκέψη οταν η λογικη σας οδηγει στην βια.

γιατι η βια ιστορικά λειτουργησε μονο οταν έπεσαν σκληρά καθεστώτα/ σκλαβιά και κάποιες φορές ούτε τότε

ολα αυτά φιλικά.
    φιλελεύθερος παρακρατικός
    αλβανος χρυσαυγίτης
    gay παπας
    σουβλάκι καλαμάκι
    emocore-commando
    μεταλάς
    χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
    παραγωγός εισαγωγών
    αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)

κατ' αρχάς το Β πληθυντικό είναι κάπως άκυρο, με βάζεις να απαντήσω στο Α πληθυντικό και να απολογηθώ για το σύνολο του α/α και "α/α" χώρου.
    δε θα το κάνω, θα απαντήσω σε α ενικό.

Ας πάμε τώρα στο παρασύνθημα.
    Αυτό το "γιατί το κάνετε αυτό αφού η κοινωνία δεν είναι έτοιμη" είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον αντιφασιστικό αγώνα, έχει να κάνει με την πρακτική στο δρόμο γενικότερα. Εγώ θα πω μόνο το ότι όποιος αναγνωρίζει τι πρέπει να συμβεί (να τσακιστεί ο φασισμός σε επίπεδο αφανισμού, να αναμετρηθεί ο λαός με την εξουσία και τις δυνάμεις καταστολής της) και περιμένει πρώτα να είναι έτοιμοι όλοι οι άλλοι για να δράσει είναι ευθυνόφοβος και τεμπέλης. Μοιάζει με τους πιγκουίνους που στριμώχνονται και σπρώχονται μπροστά στο νερό και δεν πέφτουν μέσα γιατί παραμονεύει η φώκια, με αποτέλεσμα να πέφτουν ένας ένας ενώ αν πέσουν όλοι μαζί έχουν (ατομικά) καλύτερες πιθανότητες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγορεί και τους πιγκουίνους που πέφτουν από νωρίς ότι κακομαθαίνουν τη φώκια.
    Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάσταση είναι τέτοια που στη στεριά που ζούμε το φαγητό έχει στερέψει εδώ και καιρό και πρέπει να πέσουμε όλοι μαζί στο νερό, κι όχι να κατηγοράμε τα στοιχεία της κοινωνίας που το έχουν κάνει ήδη.
    αν ήτανε να περιμένουμε την κοινωνία να ωριμάσει μαγικά από μόνη της, με τα μέλη της να ξυπνήσουν ταυτόχρονα μία ωραία πρωία, ζήτω που καήκαμε, δε θα'χε γίνει τίποτα ποτέ κι όλοι θα κοιτιόμασταν ποιοι φοράνε παπούτσια και ποιοι είναι ακόμα με τα σώβρακα.

όσο για τον "απολογισμό" των πρακτικών, το να κατηγορείς την αυξανόμενη αντιφασιστική βία ως το αίτιο του φουντώματος του φασισμού μάλλον είναι αντιστροφή της σχέσης αιτίου-αιτιατού, παρά οτιδήποτε άλλο. δηλαδή δε μας έφταιξε το αβαντάρισμα του φασισμού από όλα τα μέσα που ξεκίνησε από την βλαχογκλαμουριά του ΛΑΟΣ με μπουμπούκες και μπουμπούκους, το ότι στην ουσία αστυνομία και στρατός αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από τέτοια στοιχεία που δεν εκριζώθηκαν ποτέ, ενώ υπάρχουν και θύλακες ειδικά στις ειδικές δυνάμεις και τις δυνάμεις καταστολής που στελεχώνονται ολοκληρωτικά από δαύτους, αλλά μας έφταιξε ότι χόντρυνε το παιχνίδι τώρα τελευταία.
    αν το παιχνίδι χόντρυνε είναι επειδή πλήθυναν σε αριθμό και σε δράσεις, επειδή άρχισαν να μαχαιρώνουν κόσμο στις πλατείες πιο απροκάλυπτα από ό,τι πριν, που το χειρότερο πράγμα που συνέβαινε είναι να βγαίνουν από τις γραμμές των ΜΑΤ.

όσον αφορά για το τελευταίο, που κατηγορείς το αναρχικό κίνημα ότι δρα έξω από την κοινωνία, μάλλον δεν έχεις ιδέα από συλλογικές κουζίνες, ελευθεριακά μαθήματα, στέκια μεταναστών, επιτροπές αγώνα κατοίκων, συνελεύσεις γειτονιάς, κοινωνικούς χώρους, ελεύθερα ραδιόφωνα, περιοδικά κι εφημερίδες, ανταλλακτικά/χαριστικά παζάρια στις οποίες ο "χώρος" είτε συμμετέχει πολύ συχνά ενεργά όταν προέρχονται από αλλού, είτε τις οργανώνει ο ίδιος. εκτός κι αν έχεις ιδέα, αλλά επιλέγεις να βλέπεις τον αναρχικό ως το μαυροντυμένο φρίκουλο με τη βαριοπούλα και το μυρμήγκι που σπάει δέρνει και καίει, οπότε τι να σου πω

Giagias me Jazzmaster Μελαγχολικός Χοντρούλης's Avatar

εγώ επιλεγω να σας δω κάπως; εκατσες και εγραψες πεντε παραγραφους για να αιτιολογήσεις γιατι χτυπάς συνειδητά τους φασιστες.

μπορει να φαινομαι κακοπροαιρετος αλλα δεν ειμαι. εχω γνωστους και φιλους στο κινημα με τους οποιους συναναστρεφομαι συχνα. το κοινωνικο εργο δεν ειναι αμελητέο. αλλά ειναι αντιφατικο μεσα στο πλαισιο μιας συνολικοτερης στασης η οποια εχει αυτην την σκοτεινη πλευρα.

πλακα πλακα να μην στοχοποιουμε αλλα δειτε πως γραφει ο τσιμπουκλανος

με την αργή αλλά σταθερή αφομοίωση των πρακτικών της από το σύνολο της βρωμοδεξιάς ελληνικής κοινωνίας
    κάτι παρομοια λεει και ο πολυαγαπημενος γκουλαγκ. και αναρωτιεμαι αν τα ραδιο και οι συντροφικες κουζινες ειναι το γιατρικο γι'αυτην την αηδιαστικη, γαμημενη, καριολα, φασιστική κοινωνία κτλ.

το χειρότερο πάντως απ'τον μέσο αναρχικό ειναι η εξομοίωση της συμπαραστασης των ''αριστερών'' στο εργατικό κίνημα, με ψηφοθηρία του χειριστου ειδους. εδώ κοτζάμ Occupy στην αμερικη και θεωρήθηκε από ακαδημαικούς (αριστεριστές και μη) σαν μια υγιέστατη, σχεδόν αναρχική αντίδραση. και εδώ οι αγανακτισμένοι ειναι φασιστοειδη, βλαμμένοι ελληναράδες. αμερικανακια - ελλας κινηματικη πουτσα ενα-μηδέν.

όλα αυτά δεν ειναι απαραίτητο να εκφράζουν εσένα προσωπικά, αλλά εκφράζουν μέρος των ανθρώπων που παιρνουν μέρος στις συνελευσεις σας και αποφασιζουν να ανοίγετε κεφάλια σαν ιστορικά δικαιολογημένη μέθοδο.

δεν κατηγορώ τους αναρχικούς για την διόγκωση του φασισμού, δεν ειμαι καθυστερημενος. απλά ρώτησα αν αυτό το παιχνιδακι βγάζει κάπου και αν εχει τεθει σοβαρά αυτό το ερώτημα στους ''κυκλους''. μιλαω για πρόσφατα να τέθηκε βέβαια.

σορρυ για την εναλλαγη από β) ενικό σε β) πληθυντικό, εχεις δικιο.
    φιλελεύθερος παρακρατικός
    αλβανος χρυσαυγίτης
    gay παπας
    σουβλάκι καλαμάκι
    emocore-commando
    μεταλάς
    χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
    παραγωγός εισαγωγών
    αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)

παντως μπλιτζερ αυτην την στιγμη θα θελα να μην ειμαι νηφαλιος
    ή εστω να ειχα την πολυτελεια να διαλεξω μεταξυ ψωμιου και ψωμιου με κατι...βλεπεις σημερα σαββατο δεν....ειχε

κοιτα να ξεκουραδιασεις το υφακι σου γιατι δεν κανει καλο...αλλο πραμα ο πουστοφλωρισμος κι αλλο ο τσογλανισμος
    μεινε στον πουστοφλωρισμο

. Ghoul's Avatar

εγώ ψηφίζω "ναι" στο δικαίωμα λόγου της ΧΑ:

Spoiler
    "Εεεε ιπάρχουν πάρα πολά τα δρόμαινα, πρότον δε θα μηλήσο για θέματα αναιργίας, να μηλήσο για θέματα αλωδαπούς τα οπία ούται η ελινικοί αστεινομύα μποροί να λάβι τα δρόμαινα, μπωρούμε εμίς σα νεαρί κε σαν απλί Έλινες πωλίτες να καθαρύσουμαι αφτά που βλαίπουμε κε μώνο."

We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

ε καλα...μην γινομε σαν και τους αυτους ομως ε?

το να κοροιδευουμε με βαση ενα ζακι δε λεει

. Ghoul's Avatar

δεν έχουμε αποδείξεις, ας μην προσβάλλουμε τα ζάκια παρακαλώ

We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.