Results 1 to 15 of 76

Thread: δωρεάν παιδεία και λοιπά αναρχικά

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member atom_smasher's Avatar

Αφηνοντας εξω το ζητημα της εκκλησιας που εισαι λιγο απολυτος και υπερβολικος αλλα χωρις να εισαι απολυτως λαθος να σου απαντησω πως εσφαλα αφου εχεις μια γνωση των πανεπιστημιων της ημεδαπης. Και ησουν και καλος απ οτι φαινεται. Εχω προβλημα συγκεντρωσης ως κοινωνικος επιστημονας, μιας και το μικρο κουσουρι που μου αφησε η ιστορια δεσμης χειροτερεψε.
    απο κει και περα για να προσφερω και γω κατι εποικοδομητικό στην συζητηση, αφου μου την λες γι αυτο, να πω πως δεν βρισκω ρεαλιστικη την προταση σου για χρηματοδοτηση των πανεπιστημιων απο την εκλησια, την οποια θα τσακισουμε, για να δωσουμε τα λεφτα στην παιδεια.
    Αλλα ας συζητησουμε λιγο τα συμπερασματα σου απο αυτη την κινηση. Ας πουμε οτι γινεται.
    Τα λεφτα της, θα τα δωσει ποιος;Το κρατος;με βαση ποια κριτηρια;..
    Τα λεφτα της εκλησιας φτανουν για τους ερευνητες. τελος αυτο. εκει; να μην διδασκουν; μονο ερευνα; και γιατι να ναι στα πανεπιστημα τοτε και να μην ειναι σε ερευνητικα κεντρα ανεξαρτητα των πανεπιστημιων; να ειναι στα ερευνητικα κεντρα των πανεπιστημιων και να μη διδασκουν δεν ειναι λιγο οξυμωρο; δεν κανουν ολοι για να διδασκουν ειμαστε συμφωνοι με αυτο. αλλα να μην διδασκουν γιατι;
    οι φοιτητες δεν πληρωναν τιποτα βασικα ως τωρα. για να γινουν φοιτητες πληρωναμε τα μαλιοκεφαλα μας αρκετοι. δηλαδη οι γονεις τους.
    Δεν μπορω να καταλαβω την αποκοπη του κρατους απο τα πανεπιστημια. Δηλαδη να μην κανει χρηση των αποτελεσματων των ερρευνητων; συγνωμη αλλα εχω στο μυαλο μου τις κοινωνικες επιστημες που τελος παντων θα μπορουσε να αξιολογησει καποιες ερευνες και να δωσει κατευθυνσεις και να λυσει προβληματα. Περι θετικων επιστημων δεν γνωριζω αλλα φανταζομαι οτι αν δεν ειμαστε σε ενα φανταστικο φιλελευθερο καθεστως θα μπορουσε να γιινει χρηση απο διαφορες υπηρεσιες διαφορων επιτευγματων των δικων μας ερευνητικων κεντρων και επιστημονων. ε; βασικα δεν μ αρεσει η ιδεα της αποκοπης του κρατους και της αντικαταστασης του με εταιριες που θα επιλεγουν τα προγραμματα που χρηματοδοτουν και τα υπολοιπα θα φυτοζωούν.
    Αυτο με την αξιολογηση των ελληνικων πανεπιστημιων μονο με κριτηρια ερευνας, ειναι το μονο πραγμα που υπαρχει; ποιοτητα σπουδων; παροχες; επαγγελματικη αποκατασταση; θες να το εξηγησεις λιγο περισσοτερο.
    Τα κομματα να αποσυρθουν απο τα πανεπιστημια. Να αποσυρουμε σιγα σιγα τα κομματα και απο την κοινωνια γιατι ενοχλουν την ερευνα, την χρηματοδοτηση και της εταιριες. Συμφωνω οτι υπαρχουν παθογενειες αλλα μηπως τα παραλες; αν φυγουν θα λυθουν τα προβληματα της υποχρηματοδοτησης; ή μηπως με την χρηματοδοτηση απο της εκκλησιας τα λεφτα θα αναγκαστουν (απο που προκυπτει αυτο να αποχωρησουν και θα ειναι λιγοτερο επιδραστικα στην πανεπιστημιακη ζωη;
    φανταζομαι απανταω σοβαρα σε ενα ημισοβαρο ποστ που σου την ειπα και βγηκες απο πανω στην συνεχεια.
    Και για να κλεισουμε η εκκλησια δεν διαλυεται.
    Last edited by atom_smasher; 12-03-2012 at 01:11.
    1) e4, c5
    2) Νf3