Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
Ναι ρε αγόρι μου, αλλά στην πολιτική διάσταση του ότι ο Έλληνας κάτοικος του κέντρου είναι ρατσιστής επειδή δε μπορεί να βγει από το σπίτι του ΔΕΝ απαντάει αυτή η μαλακία, πώς να το κάνουμε; Είναι ηλίθιο, είναι σουτ στην εξέδρα κανονικά.
Δεν απαντάει στην πρακτική διάσταση θες να πεις. Η οποία με τη σειρά της είναι απόρροια της πολιτικής.

Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να θεωρεί «σουτ στην εξέδρα» και «μαλακία» ένα στοιχείο που τονίζει ότι κάθε άνθρωπος όταν βρεθεί στην ανάγκη, κλέβει. Μπορεί να θεωρεί ότι μόνο οι μαλάκες οι ξένοι κλέβουν. Μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα των «ρατσιστών κατοίκων του κέντρου» με «ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ». Και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να δώσει μια (εφικτή) λύση στο πρόβλημα. Εσύ θα ήσουν ικανοποιημένος;
Όχι βέβαια, αλλά προτιμώ πχ μία αντιπαράθεση μεταξύ μαζικών απελάσεων και πολιτικής για την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ, παρά να μου ρχεται ο κάθε παπάρας και να μου λέει "οι Έλληνες κλέβαν πριν από 100 χρόνια" και "οι Έλληνες αν το ξέρεις δεν είναι καθαρό φύλο 2000 χρόνια τώρα οπότε τι σε νοιάζουν οι μετανάστες" και ένα σωρό τέτοιες μαλακίες. Είναι πάρα πολύ απλό αυτό που λέω, τέτοιες απόψεις όπως οι παραπάνω, αν μπορούν να θεωρηθούν απόψεις και όχι εφηβική αντίδραση σε μία κατεστημένη άποψη (γαμώ την παναγία μου δηλαδή, καλούμαι να απολογηθώ για τους προ 100 χρόνων προγόνους, ήμαρτον), δεν έχουν καμία γαμημένη πρακτική σημασία, κυρίως επειδή το πρόβλημα του μεταναστευτικού τρέχει μπροστά με χαοτική διαφορά φάσης από τέτοιες ζυμώσεις.