Originally Posted by
Amnesiac.
Προσωπικά μάλλον όχι θα ψηφίσω, αλλά με λίγη περισσότερη βαριά καρδιά από πολλούς που είναι στη ΔΑΓΚΩΤΟ ΟΧΙ φάση. Όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, με το ΝΑΙ υπάρχει η σιγουριά ότι τα πράγματα θα είναι σκατά, με το ΟΧΙ η ελπίδα ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι καλύτερα, η οποία όμως δε στηρίζεται πουθενά. Όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ μου, ο λαός μπορεί να ψηφίσει το ΟΧΙ, αλλά τη διαχείριση των συνεπειών του θα την κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Και δε ξέρω πού μπορεί να μας βγάλει αυτό, μιλάμε για δεξιά κεφάλια που θα πρέπει να εξυπηρετήσουν δεξιά συμφέροντα εν μέσω χρεοκοπίας. Με απλά λόγια εννοώ ότι το ΟΧΙ δεν εξασφαλίζει λαϊκή κυριαρχία ή κάτι τέτοιο, αυτό που εξασφαλίζει είναι ότι τα πράγματα στην αρχή θα είναι απείρως πιο δύσκολα για όλους, από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Αλλά αποφάσισα ότι από το "σίγουρα σκατά" μάλλον προτιμώ το "ένας Θεός ξέρει". Βέβαια εγώ μάλλον δε θα πεθάνω από πείνα όπως και νάχει, αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος μου έλεγε "με βαριά καρδιά θα ψηφίσω ΝΑΙ", νομίζω θα τον καταλάβαινα, χωρίς να λέω ότι αυτό είναι το σωστό.
Βέβαια εδώ δεν ξέρουμε αν θα προλάβει να γίνει δημοψήφισμα, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε αλλά τι να κάνεις.