Quote Originally Posted by H. View Post
Δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά από τη στιγμή που περνάς το παραβάν και μετά.
Auto to pragma to exo akousei polles fores kai pote den katalaba. Poso malakas prepei na einai kaneis gia na "allaxei gnomi" kai na psifisei kati "asfales" otan perasei to paravan? Den einai gkomena oi ekloges gamo to spiti moy, oute olumpiako panathinaiko eoeoeoe, na pas na rixeis psifo me vasi to "sunaisthima" kai me vasi to ti omada eisai. De ginetai kapoia stigmi na katalavoun oi Ellines oti prepei na psifisoun me vasi to kalo tis koinonias, ki oxi me vasi tou ti tous exoun mathei na psifizoun? Giati ousiastika auti i malakia me ton TROMO META TO PARAVAN auto deixnei.

Quote Originally Posted by ubu View Post
Quote Originally Posted by H. View Post
δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από όλους τους υπόλοιπους.
700 χιλιάδες είναι οι δημ. υπάλληλοι και 2,3 εκατομμύρια οι συνταξιούχοι. Σύνολο 3 εκατομμύρια. Άρα οι "υπόλοιποι" είναι γύρω στα 7 εκατομμύρια. Το 7 είναι μεγαλύτερο από το 3.
Einai perissoteroi oi upoloipoi, alla metras kai se energous psifoforous osous einai mexri 18 xronon etsi.

Quote Originally Posted by Sotos_The_Tequiler View Post
με ΝΑΙ ή με ΟΧΙ, με δραχμή ή ευρώ, με δόση ή χωρίς, με Cayenne ή με LADA, κλπ κλπ, ο κοινός παρονομαστής είναι η νοοτροπία "μας" και αυτοί που "ψηφίζουμε" τόσα χρόνια και θα είναι για πολύ ακόμα εκεί με τα μυαλά που κουβαλάμε.
Εγώ λέω πρώτα να γίνει ένα δημοψήφισμα για το αν θέλουμε να γίνει δημοψήφισμα και μετά βλέπουμε... δημοκρατικά πράματα, η δύναμη στα χέρια του λαού στις κρίσιμες ώρες που περνά το έθνος μας.
Από την άλλη είναι καλό που το δημοψήφισμα θα γίνει χειμώνα γιατί το καλοκαίρι μας ψεκάζουν πολύ τα αερόπλανα όπως είπε και ο κεντρικός Αμυντικός της Βουλής. Θα έχουμε πιο καθαρό μυαλό το Γενάρη.

Πάντως όσο δε γίνονται αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και οι μηχανισμοί του, υπάρχει κάτι που να μπορεί να σας πείσει ότι κάτι θα αλλάξει σύντομα;
E Sotos respect apla.
Quote Originally Posted by enitharmon View Post
δεν έχω πειστεί καθόλου ότι οι ευρωπαίοι δεν ξέραν τίποτα, ότι δεν γίνεται επίτηδες για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και να μην τους πρήζουμε άλλο (γιατι χωρίς αξιοπρεπή έσοδα θα μας ζούνε συνέχεια), με αντάλλαγμα υποσχέσεις για επενδύσεις στην ελλάδα και "ισως" επανένταξη σε καμια πενταετία.
An kai apantise o Deggial akrivos apo kato kai pairnei ta pinks mou, allo na mas apomuzoun oikonomika kai na mas elegxoun oi Europeh, ki allo na exoun pentaetes plano exontosis, auta einai grafika pragmata.

Quote Originally Posted by Deggial View Post
Quote Originally Posted by enitharmon View Post
Δεν ειναι απαραίτητο να έχω δίκιο, απλά δεν πείθομαι οτι ο γαπ και οι σύμβουλοι του, αποφάσισαν μόνοι τους. ή αποφάσισαν να εμπαίξουν την υπόλοιπη ΕΕ. Με τέτοια πυγμή κάνεις κι άλλα πράματα, πιο αποδοτικά για τη χώρα.
Πέρα από την αυτονόητη απάντηση "proof or didn't happen" σε κάθε θεωρία συνομωσίας, θα ήταν πολύ χαζός τρόπος να μας διώξουν από την ευρωζώνη δείχνοντας ότι α) είναι ανίκανη η ΕΕ να διαχειριστεί τα προβλήματά της, β) μια ευρωπαϊκή χώρα επιλέγει "με άμεση εντολή από τον λαό" να αποχωρήσει από την νομισματική ένωση, σε περίπτωση που ψηφιστεί όχι στην νέα δανειακή σύμβαση.

Όταν αποφασίσουν να μας διώξουν, θα το κάνουν με πολύ πιο αποφασιστικό τρόπο "για να χτίσουν μια γερή ΕΕ χωρίς αδύναμους κρίκους" ή οτιδήποτε παρόμοιο.
Quote Originally Posted by rottenside View Post
ακομα δεν μας ειπες τιποτα ομως για το περιβοητο "ναι" σου. και οσο να ναι , το να συναντας καποιον που θα ψηφιζε ναι στο δημοψηφισμα ειναι αξιοπεριεργο. γι αυτο κ ηθελα να δω τον τροπο σκεψης σου. και ακομα περιμενω να μου πεις τι φοβασαι. εδω, στο μσν , με σηματα καπνου, δεν με νοιαζει
Sou exigei apo kato akrivos o Amnesiac giati an kai malakia, den einai toso tragiko to na psifisei kapoios nai. Ego oxi evala, alla de nomizo pos eimai sigouros oti boro na stirixo tin epilogi mou oso fainetai na eisai esy.
Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
Προσωπικά μάλλον όχι θα ψηφίσω, αλλά με λίγη περισσότερη βαριά καρδιά από πολλούς που είναι στη ΔΑΓΚΩΤΟ ΟΧΙ φάση. Όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, με το ΝΑΙ υπάρχει η σιγουριά ότι τα πράγματα θα είναι σκατά, με το ΟΧΙ η ελπίδα ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι καλύτερα, η οποία όμως δε στηρίζεται πουθενά. Όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ μου, ο λαός μπορεί να ψηφίσει το ΟΧΙ, αλλά τη διαχείριση των συνεπειών του θα την κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Και δε ξέρω πού μπορεί να μας βγάλει αυτό, μιλάμε για δεξιά κεφάλια που θα πρέπει να εξυπηρετήσουν δεξιά συμφέροντα εν μέσω χρεοκοπίας. Με απλά λόγια εννοώ ότι το ΟΧΙ δεν εξασφαλίζει λαϊκή κυριαρχία ή κάτι τέτοιο, αυτό που εξασφαλίζει είναι ότι τα πράγματα στην αρχή θα είναι απείρως πιο δύσκολα για όλους, από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Αλλά αποφάσισα ότι από το "σίγουρα σκατά" μάλλον προτιμώ το "ένας Θεός ξέρει". Βέβαια εγώ μάλλον δε θα πεθάνω από πείνα όπως και νάχει, αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος μου έλεγε "με βαριά καρδιά θα ψηφίσω ΝΑΙ", νομίζω θα τον καταλάβαινα, χωρίς να λέω ότι αυτό είναι το σωστό.

Βέβαια εδώ δεν ξέρουμε αν θα προλάβει να γίνει δημοψήφισμα, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε αλλά τι να κάνεις.
Quote Originally Posted by Djerdjelesh View Post
Από Twitter

Greek PM has both resigned and not resigned: Schrodinger's Pap

Kai sunolika, kai suggnomi gia ta greeklish moy, an kai to anaferate ligo poly arketoi, pos einai dunaton na apofasisei o kathe giapis, i kathe 57xroni noikokura pou vlepei Santa Barbara, o kathe 18xronos hipster, o kathe 77xronos aristeros pappous sto xorio, o kathe 22xrono Dapitis pou paei sto clubaki kai outo kathexis, ena terastio kai polyploko dilimma pou afora tin oikonomiki politiki tis Elladas me ena nai i ena oxi? Auta ta pragmata einai asteia, an einai dunaton, kanonika tha prepe na ginei dimopsifisma metaxi lithovolismou olis tis voulis mazi me to ktirio i exorisis tis sto Elba me to fantasma tou Napoleonta.