Quote Originally Posted by phthoggon View Post
Quote Originally Posted by katwrimos View Post
2. Στην πουτσα μας αν αντιτίθεται στην κοινή λογική. Το οτι οι ακτίνες φωτός δεν κινούνται σε ευθεία αντιτίθεται στην κοινή λογική. Το οτι ενα φτερό και ενα βαρίδι που πεφτουν εχουν την ίδια επιτάχυνση βαρύτητας αντιτίθεται στην κοινή λογική. Για να μην πω για κουαντουμ μεκανινκς που οχι απλως αντιτιθενται στην κοινη λογικη αλλα ΤΗΝ ΓΑΜΑΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ. Γενικώς, οταν μιλάει η επιστήμη βαλε την κοινή λογική στον κώλο σου μαδερφακερ.
Είσαι παπάρας γιατί διαβάζεις ένα ποστ το πολύ 10 δευτερόλεπτα, πιάνεσαι από μία φράση πετάς ένα μαλακίες λες και στα αρχίδια σου τι προσπαθεί να επικοινωνήσει ο άλλος. Δεν έχω πρόβλημα με τα free lunches που λες, αντιθέτως καταπληκτικό μου ακούγεται, για αυτό είπα πριν καλύτερα να τα παίρνει σε επιδόματα έτσι κι αλλιώς ο κόσμος αντί να τρέχει up and down the square νομίζοντας ότι κάτι κάνει. Στο κάτω κάτω καλύτερα μία μέρα να μη δουλεύουμε καθόλου και όλα να τα κάνουν οι μηχανές ξέρω εγώ!! Αλλά η οικονομία δε χτίζεται πάνω σε κόλπα για την αντιστάθμιση ανεργίας/πληθωρισμού αλλά στην πραγματική παραγωγικότητα και στη λογική που λέει ε δέκα ανθρώπους χρειαζόμαστε εδώ? Δέκα θα βάλουμε. Για αυτό η μετάθεση/επανεκπαίδευση είναι πολύ καλύτερη επιλογή (με το δεδομένο ότι ένας εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεται κανονικά κατά τη διάρκειά της) από αυτό το φοβικό "μη πειράξετε ρε τη δουλειά του κοσμάκη, που να τα μαθαίνουμε απο την αρχή" etc που ωθεί τους αριστεροπερίεργους εδώ να μουτζώνουν, φαντάζομαι. (θα ήθελα να πετάξω εδώ κανένα "ο στάλιν ξέρετε πώς θα τα έκανε αυτά ρε μουνιά???") Άσε που αν έχεις δέκα ανθρώπους που κάνουνε πραγματική δουλειά και δέκα που χτυπάνε μύγες (έστω και εάν πρέπει να χτυπάνε 100 μύγες την ημέρα και είναι κουραστικό) τότε δημιουργείς αυτόματα ένα ρουσφετολογικό ρατσιστικό περιβάλλον το οποίο είναι βέβαιο ότι θα εκτραχυνθεί στις φάσεις που βλέπουμε καθημερινά πχ με τους εργαζόμενους στο μετρό να τρώνε βρίσιμο και τα λοιπά.
Σε πινκάρω για το ρουσφετολογικό/ρατσιστικό περιβαλλον που όντως είναι ενα βασικό πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, εκτος φυσικά απο το ζήτημα για την κοινή λογική.

Quote Originally Posted by Phoebus View Post
Κατώριμε, δε νομίζω ότι ο φθόγγος διαφωνεί με αυτά που λες, και δεν απάντησες την ερώτησή μου. Δε μιλάω για απολύσεις, μιλάω για μετατάξεις και επανεκπαίδευση ώστε να μπορέσει ο κόσμος σε 2-3 χρόνια να επαναπροσδριορίσει τον εαυτό του και να μπορεί να έχει μια τίμια δουλειά και να πληρώνει τους φόρους του και όλο το σύστημα να είναι καλά λαδωμένο.

[...]

Nομίζω πως δεν είναι επαρκές το σημερινό ισοδύναμο του να σκάβεις τρύπες και να τις κλείνεις ώστε να βγούμε από τη κρίση, διότι σε βάθος χρόνου θα τα φάμε όλα τα free lunches. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Τι;
Οχι, κάνεις λάθος. Σου επαναλαμβάνω οτι πολιτικές του στύλ μετεκπαίδευσης, κλπ ειναι για την αντιμετώπιση της δομικής ανεργίας, δηλαδή πως να στο πω, ακόμα και αν εκανες όλα αυτά που λές δεν θα έπεφτε πολύ η ανεργία. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω της κρίσης δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να απασχοληθούν οι άνεργοι, αυτό δεν λύνεται με τον να επανεκπεδεύσεις κανένα.

Οσο για το οτι τα φρι λαντσις θα τα φάμε αργά η γρήγορα, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δηλαδή αν απολύσεις μερικούς 55ρηδες λόγω της κρίσης όσο μένουν άνεργοι αυξάνονται οι πιθανότητες να εγκαταλείψουν την αγορά εργασίας. Αν γίνει αυτό, μιλάμε για καταστροφή γιατι το επίπεδο της "φυσικής" ανεργίας είναι στο 10% περίπου, αν το 3% των εργαζομένων δεν βρει δουλειά για 3 χρονια πχ και εγκαταλείψει την αγορά εργασίας, η πρόσθετη δομική ανεργία θα το πάει στο 13%. Δηλαδή οχι μόνο δεν θα φάμε τα φρι λαντσις αλλα και θα φάμε μεγαλύτερο αγγούρι στο μέλλον.

Δεν λέω οτι οι δομικές αλλαγές είναι εντελώς άχρηστες (επαναλαμβάνω οτι πχ στο παράδειγμα με τα σκουπιδια κι εγώ προς την ιδιωτική λύση κλίνω) αλλα πως να στο πω, είναι σαν να σου χαλάει ενα δοντι και αντί να πας στον οδοντίατρο να πλαίνεις τα δόντια σου 15 φορές τη μέρα. Θα σου βελιτιώσει τη στοματική υγεία? Ναι. Αλλα το δόντι θα εξακολουθεί να πονάει.

Και οσον αφορά αυτό που είπε ο φαντομλορντ, ναι, κι εγώ μαζί του είμαι. Αλλα ο σκουπιδιάρης δεν είναι ενας τύπος που μπήκε με μέσον και τα ξύνει. Κανει δουλειά σε αντίξοες συνθήκες υπο αντίξοες ώρες και ακόμα και αν δεν είναι τοσο αποδοτικός όσο θα ήταν ενας ιδιοτικός υπάλληλος που θα έκανε την ίδια δουλειά, δεν έχει σχέση με τον κλασικό λαμόγιο δημόσιο υπάλληλο που παίρνει τρελά λεφτά και κοροιδεύει τον κόσμο.