Θα συμφωνησω με φρικ μπρο. Δεν πληρωνεσαι (ή μαλλον και καλο προτζεκτακι να κατσει, τα λεφτα πανε στον καθηγητη κυριως) και εχεις ποικιλες υποχρεωσεις βλεπε εργαστηρια βοηθος διαλεξεις ενιοτε γενικα ψιλοπαιδι για ολες τις δουλειες. Η κατασταση αυτη δυσκολα συνδυαζεται με δουλεια. Αρα αν δεν εχεις τρελους πορους γιατι για εμενα να σαι 28 ετων ξερωεγω και να σε χαρτζιλικωνουν οι γονεις ακομα ειναι ψιλοξεφτιλα, απλα δεν κανεις.
Στην ελλαδα υπαρχουν φυσικα και διδακτορικα της πουτσας. Θυμαμαι θεο βοηθο εργαστηριου να μου λεει: “ενταξει τελειωσα τη σχολη στα 6 χρονια. Σκεφτομουν τι να κανω. Δεν ηθελα να παω στρατο, δεν ηθελα να δουλεψω ηθελα να παραμεινω φοιτητης οποτε ακολουθησα το διδακτορικο, το οποιο ειναι απο 3 εως 6 χρονια. Θα το κανω 6 ανετα.” Το θεμα μια παπαρια γενικολογια που εχουν σχεδον ολοι σε αυτο το γενικο αντικειμενο. Εχω γνωρισει φυσικα και διδακτορες με γαμιστερο διδακτορικο απλα περα απο προσωπικους λογους αναρωτιεμαι για ποιο λογο κανεις ελλαδα διδακτορικο.
Καλα σε αγορα εργασιας στην ελλαδα παντα, δεν δινουν επιδομα γαμου ξερω εγω το διδακτορικο θα σου αναγνωρισουν; και ειδικα στα τωρινα δεδομενα της ελλαδας.
Επισης, να σαι ξερω εγω 30 ετων και να εχεις σχεδον 0 προϋπηρεσια δεν ειναι λιγο 0 ?