Page 14 of 20 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 287

Thread: Psychedelic Trance

Senior Member VidnaObmana's Avatar

Σημειώνω πως κάπου λες πως όσο υπάρχει ανάγκη για χορευτική μουσική που σε φέρνει σε αλαλούμ κι έκσταση το psy trance δεν θα πεθάνει. Αυτή η λογική δεν το καθιστά ούτε ζωντανό μουσικό είδος αλλά ούτε και τέχνη.
    Ζωντανο ειδος παραμενει απο τη στιγμη που κυκλοφοριες του 94-95 εως 2000 ακουγονται ακομα (απλα τσεκαρε last.fm αν εισαι δυσπιστος). Νεες κυκλοφοριες υπαρχουν αλλα δεν τις πολυακολουθω.

Και ως τι οριζεις την τεχνη και αποκλειεις την psytrance (Και οτιδηποτε αλλο ηλεκτρονικο να υποθεσω?) απο αυτην ?

Οχι το ειδος δεν ειναι αντικειμενικο κατωτερο (ούτε ανώτερο φυσικα). Το να θεωρεις κατι κατωτερο ή ανωτερο εχει να κανει καθαρα με το αξιακο σου συστηματα/belief system και την αντιληψη σου και τις κλισεις σου.

Επαναλαμβανω δεν εχω κανενα προβλημα να θεωρειτε το ειδος σκατενιο - αποψη σας και επιλογη σας! Αλλα κοψτε κατι απο την απολυτοτητα του κραξιματος σας και αναγνωριστε οτι για ΚΑΠΟΙΟΥΣ με διαφορετικη αντιληψη απο τη δικια σας εχουν βρει απειρα διαμαντια στο ειδος και ανατριχιαζουν καθε φορα που ακουνε ορισμενα κομματια - και αυτο δεν τους κανει ουτε καγκουρες ουτε κατωτερους ουτε εξωγηινους

Για τα εξωφυλλα μιλησαμε σε προηγουμενες σελιδες, εγω επιμενω πως κατι εξωφυλλα 60ς/70ς με τα κεφαλια καλλιτεχνων σε ροζ χρωματα και κατι τετοια γελοια ειναι εξισου ή περισσοτερο ακαλαισθητα σε σχεση με τα σημερινα

Φτήνια στα μέσα που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τις παραγωγές
    Τι εννοεις φτηνια στα μεσα? Synthesizers και drum machines χρησιμοποιουν, hardware ή software. Δηλαδη αν χρησιμοποιεις μια κιθαρα ενα μπασσο κ ντραμς δεν εισαι φτηνος? Και τα 2 ειναι εργαλεια που παραγουν ηχοτοπια... Φτηνα θεωρεις επομενως τα μεσα παραγωγης για οποιαδηποτε ηλεκτρονικη? Γιατι και εκει τα μεσα δεν αλλαζουν στα διαφορα ειδη γενικα, ο τροπος χρησης τους αλλαζει.

Aλλα το Roland TB 303 πχ ειναι 'αψυχο αντικειμενο' ενω η ηλεκτρικη κιθαρα εχει ψυχη , θα γινουμε επιλεκτικα ανιμιστες ετσι ? Γιατι τ'ακουσαμε και αυτο.
    (For the record εχω κλασσικες σπουδες και εχω φτασει σχεδον στο να παρω πτυχιο κλασσικης κιθαρας , σταματησα ομως λογω πανεληννιων... δεν το λεω για ποζερια, απλα για το οτι εχω δει και τον 'κλασσικο' ηχο)

Οσο για τον κορεσμο του ειδους, στο ξαναλεω προφανως και υπαρχει τεραστιος κορεσμος ειδικα μετα το 2000+ (αν και εχουν ξεπηδσει κ καποιες πρωτοτυπες δουλειες κυριως στο dark και το φιλανδικο (suomi) ).Αλλα παρομοιος κορεσμος εχει υπαρξει και στην τεκνο , η μηπως δεν εχει υπαρξει στην ροκ ή στην μεταλ ? Μην τρελλαθουμε.
    Last edited by VidnaObmana; 12-08-2011 at 18:03.
    Let The Freak Flag Fly!

Senior Member Shirime's Avatar

Ζωντανο ειδος παραμενει απο τη στιγμη που κυκλοφοριες του 94-95 εως 2000 ακουγονται ακομα (απλα τσεκαρε last.fm αν εισαι δυσπιστος).
    ^Ενώ έχεις πράγματα να πεις χρησιμοποιείς επιχειρηματολογία οπαδού Scorpions. Ναι, δεν αντιλέγω, σίγουρα την ακούνε. Απλά αυτό δεν την κάνει περισσότερο ζωντανή. Όπως και το ότι το ροκάδικο της γειτονιάς μου παίζει deep purple και scorpions δεν κάνει αυτές τις μπάντες και τη μουσική τους ζωντανές.

Απλώς για να μην παρεξηγείς. Μου αρέσει πολύ να ακούω metal. Επίσης rock. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όμως ο μεγάλος όγκος της μουσικής που ακούω είναι σε αυτό το επίπεδο που έθεσα πριν ως "κατώτερη τέχνη". Κιτς πως το λένε. Ακίνδυνο αναμάσημα κλισέ πραγμάτων. Δεν με κάνει να τα ακούω με λιγότερη ευχαρίστηση, απλά είναι χαζομάρα να λες και ψέματα στον εαυτό σου υπερασπιζόμενος κάτι που σε τελική ανάλυση δεν σου ανήκει. Αντικειμενικότατα, και από κάθε άποψη, η psy trance είναι καρακιτσαριό. Έλα τώρα να κράξουμε την stoner στο thread της αν θες .

edit: define ηχοτοπια.
    Last edited by Shirime; 12-08-2011 at 18:26.

Ε διαφωνουμε ρε μαν και το υπερασπιζομαι ακριβως επειδη το θεωρω ειλικρινες, δεν λεω ψεμματα στον εαυτο μου. Υπαρχουν κ τα κιτς αλλα ρε φιλε ονοματα οπως οι MFG οι Battle Of The Future Buddhas , η δισκογραφικη Schlabbaduerst Rekkords στην οποια εκανα αφιερωμα πριν κλπ δεν δεχομαι να ονομαζονται κιτς! Κιτς μπορει να ειναι η εκφυλισμενη ψυχεδελικη τρανς (τοσο μουσικη οσο και κοινο) των τελευταιων χρονων.Αυτο το δεχομαι! Ομως το να βγαζεις κιτς ολοκληρο το ειδος a priori , de facto και per se ειναι κατι με το οποιο διαφωνω 10000%.

Γενικα οι μουσικες που ακουω ειναι απο τα λιγα πραγματα που εχω ιερα και για το οποια νιωθω και καποια περηφανια - πολλα ειδη, ηλεκτρονικα κυριως αλλα οχι μονο.

Stoner γουσταρω γενικα =P

Στα περι φτηνης παραγωγης δεν μου απαντησες ...

Το να θετεις την τεχνη σε 'ανωτερη' και 'κατωτερη' , δεν ξερω, μου φερνει καπως, ειδικα αν ισχυριζειται και καθολικοτητα/αντικειμενικοτητ ασε αυτες τις δηλωσεις!

Ηχοτοπια ειναι μεταφραση του soundscapes - χρησιμοποιω τον ορο λιγο ξεχειλωμενο σε σχεση με τον Wiki ορισμο.
    Let The Freak Flag Fly!

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by VidnaObmana View Post
    Γενικα οι μουσικες που ακουω ειναι απο τα λιγα πραγματα που εχω ιερα και για το οποια νιωθω και καποια περηφανια - πολλα ειδη, ηλεκτρονικα κυριως αλλα οχι μονο.
    μεγάλε αν τα λες σοβαρά και όχι σε φάση έπαρσης σταματάω τρόλινκ και φιλικά σου προτείνω να συνέλθεις, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    μεγάλε αν τα λες σοβαρά και όχι σε φάση έπαρσης σταματάω τρόλινκ και φιλικά σου προτείνω να συνέλθεις, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
    Ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα... ειμαι μια χαρα και εννοω αυτα που γραφω.
    Let The Freak Flag Fly!

προειδοποιώ, πρόκειται για ένα lame post

αλλά έχουμε δει όλοι;

(και τα related)

σκληρόκαρδος χρυσοκούκης Kingdom Gone's Avatar

γαμώτο, περίμενα κολασμένη τρανς υπερκομματάρα.
    After the Triumph of Your Birth.

Quote Originally Posted by Kingdom Gone View Post
    γαμώτο, περίμενα κολασμένη τρανς υπερκομματάρα.

1998 !
    Let The Freak Flag Fly!

σκληρόκαρδος χρυσοκούκης Kingdom Gone's Avatar

Έτσι!
    After the Triumph of Your Birth.

90s Γιαπωνεζικη νεο-ψυχεδελεια

604
    Last edited by VidnaObmana; 16-12-2011 at 19:56.
    Let The Freak Flag Fly!

Technopagan Infected_Silence's Avatar

deep darkpsy

... get off my case motherfucker ...

δήθεν asimoulis's Avatar

μη χάσεις!
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Quote Originally Posted by Infected_Silence View Post
    deep darkpsy

Το πρωτο του αλμπουμ (με τιτλο Debut) και ειδικα τα πρωτα 4 κομματια ειναι απο τα διαμαντια της μοντερνας σκοτεινης ψυχεδελιηκς trance ...

Let The Freak Flag Fly!

Technopagan Infected_Silence's Avatar

Quote Originally Posted by Infected_Silence View Post
    deep darkpsy

Το πρωτο του αλμπουμ (με τιτλο Debut) και ειδικα τα πρωτα 4 κομματια ειναι απο τα διαμαντια της μοντερνας σκοτεινης ψυχεδελιηκς trance ...

O NAI !
    ... get off my case motherfucker ...

Ε απο dark Και ο Kindzadza εχει τα καλα, αν και δεν μπορω να τον ακουσω πολυ ωρα. Για μισαωρο καλος ειναι μετα σε πιανει παρακρουση.

Electrypnose και Ocelot επισης σημαντικα ονοματα.

Και μετα παμε στο πιο φορεστ σε φαση Derango.

Η μεγαλη αγαπη ομως θα παραμενει το oldskool psy/goa των 90s. Παμε λοιπον για ενα ακυκλοφορητο εκεινης της εποχης που κυκλοφορησε λιγους μηνες πριν

Let The Freak Flag Fly!