Page 16 of 20 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 287

Thread: Psychedelic Trance

Senior Member Shirime's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Ποιός όμως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο;

Ακριβώς γι αυτό μιλάω. Ψυχή. Αν ήταν και η εισαγωγή σε κλασική κιθάρα θα μιλάγαμε για τελειότητα.

Esteban αυτός ο Madeon παίζει σε κάποια μπάντα; Δεν το νομίζω.

R U OK Esteban's Avatar

κι αν δεν παιζει σε μπάντα τι;
    Στανταρ γαμαει περισσοτερα μουνακια απο τους ιδρωμενους παπουδες που αποθεωνεις

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by VidnaObmana View Post
    Οι εξυπνοι παραδεχονται. Οι πονηροι δικαιολογουνται. Και οι μαλακες επιμενουν.

Senior Member VidnaObmana's Avatar

Quote Originally Posted by Shirime View Post

Esteban αυτός ο Madeon παίζει σε κάποια μπάντα; Δεν το νομίζω.
    http://www.last.fm/music/Chi-A.D.

Αυτος επαιζε. Που θες να καταληξεις?

Chi-A.D. is Dave Young. He started out playing synths for black metal pioneers Venom under the pseudonym VMX.

Δηλαδη οκ ρε Shrime. Μυαλο σαπιλα εντελως
    Last edited by VidnaObmana; 17-12-2011 at 16:24.
    Let The Freak Flag Fly!

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

κι από πότε τα synths θεωρούνται ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ;

Let The Freak Flag Fly!

Technopagan Infected_Silence's Avatar

Πάντως επειδή είναι σημαντικό να μην ξεχειλώνουμε την υπέροχη ελληνική γλώσσα, έχω να πω ότι στο μνημειώδες έργο των Liddell και Scott; «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης» (1843) το λήμμα είναι:

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/...y%3Dmousikh%2F

A. any art over which the Muses presided, esp. poetry sung to music

Κάθε λοιπόν τέχνη στην οποία οι Μούσες προέδρευαν. Κατ' όσων γνωρίζουμε οι Μούσες δεν νομίζω να... χαπακωνόντουσαν και να χόρευαν «ΣΑΪΚΟΦΣΚΥ» και «ΝΑΪΝΤΗΣ ΓΚΟΑ» σε κατάσταση έκστασης και αμοκ, έτσι δεν είναι; Μπορείτε λοιπόν να ονοματίσετε την... ενασχόληση σας όπως θέλετε, «χόμπι», «σπόρ», «ηχοτοπισμός» αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολύ σωστό να την λέτε Μουσική. Αυτά.
    Νομίζεις πως δεν χαπακωνόντουσαν και δεν χόρευαν σε εκσταση...ο χορός σε σταθερό ρυθμό υπο την επήρεια ψυχοτρόπων φυτών είναι αρχαική τελετουργία,τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινες κοινωνίες και είναι η καρδια των ελευσινίων και καβείριων μυστηρίων (εαν θες να το δούμε απο την αρχαιοελληνική σκοπιά http://www.focusmag.gr/articles/view...e.rx?oid=50242).

''Πολλοί λαοί χρησιμοποιούσαν και παραισθησιογόνες ουσίες για να φτάσουν σε έκσταση. Οι ιδιότητες ορισμένων μανιταριών ήταν γνωστές στους Ινδιάνους, σε ορισμένες φυλές της Σιβηρίας αλλά και στους αρχαίους Αιγυπτίους.

Είναι επίσης πιθανό ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ερυσιβώδη όλυρα, ουσία που περιέχεται σε παράσιτο των δημητριακών, για να προκαλέσουν τη μέθη που οδηγούσε σε εκστατικά οράματα κατά τη διάρκεια των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους η έκσταση ήταν ομαδικό φαινόμενο, κάτι που συναντάμε ακόμα και σήμερα σε παραθρησκευτικές οργανώσεις.'' ----> http://www.focusmag.gr/articles/view...e.rx?oid=50242

''Οι διονυσιακές τελετουργίες εξάλλου έπαιζαν ψυχοθεραπευτικό ρόλο. Το κρασί, οι οργιαστικοί χοροί, οι οξείς ήχοι του αυλού και των τυμπάνων έδιναν τελετουργική διέξοδο στις άλογες ορμές και στα πάθη. Για τους Κορυβαντιώντες, τους εκστασιαζόμενους χορευτές που έπαιρναν μέρος στις γιορτές της θεάς Ρέας, η ενθουσιώδης μανία ήταν είδος ομοιοπαθητικής θεραπείας.'' -----> http://www.focusmag.gr/articles/view...e.rx?oid=50242

στις ίδιες ακριβώς βάσεις πατάει και η ψυχεδελική Trance και είναι η μετουσίωση των αρχαικών τελετών στην σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία.

μάλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει η έκσταση και ο χορός για τον άνθρωπο γι'αυτό και βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα...και δεν προσπαθώ να υποστηρίξω με αυτά που λέω ότι η ηλεκτρονική μουσική που παίζεται στο κάθε κλαμπάκι τα σαββατόβραδα είναι μυστηκιστηκή τελετή (ούτε η κάθε metal συναυλία) αλλά να τονίσω ότι η ρίζες της μουσικής έκφρασης και έκστασης όχι μόνο της trance, αλλά κάθε μουσικής έχουν τις ρίζες τους στις ίδιες ανθρώπινες κοινονικές και ατομικές λειτουργίες (εγώ και με black metal σε έκσταση έρχομαι, είναι μια σκοτεινή έκφραση της ανθρώπινης ψυχής)

@Shirime : εγώ με jimi hendrix ξεκίνησα και 60's - 70's psychedelia - progressive και κατέληξα να ακούω και trance, και είμαι ανοιχτός σε όλες τις μουσικές γιατί όλες είναι κομμάτι της έκφρασης του ανθρωπινου ψυχισμού, της φαντασίας και της δημιουργικότητας των ανθρώπων με όποιο μέσο κι αν εκφράζονται (υπολογιστές, κιθάρες, φλογέρα, φωνή, ξύλα που τα χτυπάς μεταξύ τους)
    ... get off my case motherfucker ...

@Shirime : εγώ με jimi hendrix ξεκίνησα και 60's - 70's psychedelia - progressive και κατέληξα να ακούω και trance, και είμαι ανοιχτός σε όλες τις μουσικές γιατί όλες είναι κομμάτι της έκφρασης του ανθρωπινου ψυχισμού, της φαντασίας και της δημιουργικότητας των ανθρώπων με όποιο μέσο κι αν εκφράζονται (υπολογιστές, κιθάρες, φλογέρα, φωνή, ξύλα που τα χτυπάς μεταξύ τους)
    Πεστα, επιτελους ενας ΕR-ιτης που χρησιμοποιει τους νευρωνες του
    Let The Freak Flag Fly!

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Ενώ στην ηλεκτρονική τι; πατάς κουμπί και παίζει.
    Λαλ. Είχα ακριβώς την ίδια άποψη 11-12 χρόνια πριν. Σνόμπαρα οτιδήποτε ηλεκτρονικό, ακόμα και στη μέταλ. Μέχρι να ακούσω Infected. Οι τύποι είναι (ήταν) 15 χρόνια μπροστά, με ήχο τόσο γεμάτο, που γελάει στα μούτρα του "ένα κουμπί" σου. Σε συμβουλεύω να ξεκινήσεις από δω:

Επίσης GMS, Astrix, μέχρι Shpongle και Vibrasphere. Η ελάχιστη συνεισφορά μου στο θέμα, για όσους ενδιαφέρονται, όχι αυστηρώς ισραηλοτράνς. Πιθανότατα έχουν αναφερθεί οι "μπάντες", αλλά δεν κάθομαι να διαβάσω 15 σελίδες. Ίσως επανέλθω.
    Life begins at 45°.

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Btw, ήθελα να δώσω ΑΥΤΗ την έκδοση του Electro Panic, παραπάνω μου δείχνει την ορίτζιναλ :/

Life begins at 45°.

Technopagan Infected_Silence's Avatar

Υπερβατική εμπειρία :

... get off my case motherfucker ...

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Quote Originally Posted by VidnaObmana View Post
    Οι εξυπνοι παραδεχονται. Οι πονηροι δικαιολογουνται. Και οι μαλακες επιμενουν.
    κλαιω.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Senior Member 00i00's Avatar

καραβι και τορπιλα που θελετε...λατερνες

Senior Member 00i00's Avatar

ενωσις με το Ενα
    ανελιξις στα ουρανια
    πνευματικη υπερβασις...

R U OK Esteban's Avatar

εχει πεσει το επιπεδο. Να ποσταρουμε και βιντεακια μεθυσμενων σκιναδων απο συναυλια βανδαλουπ που χτυπιουνται μεταξυ τους για να κραξουμε το πανκ