Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Caffrey, είναι χαζό αυτό για τον ρομαντισμό γιατί δεν είναι αισθητική/φιλοσοφική η κουβέντα (όπως την θέτω εγώ τουλάχιστον) - είναι πιο πολύ ψυχολογία. Είναι λογικό οι άνθρωποι με πιο περίπλοκες, πιο ιδιαίτερες προσλαμβάνουσες, αυτοί με την λίγο λιγότερο ισορροπημένη ψυχοσύνθεση, άνθρωποι με πάθη και με αδυναμίες να αναπτύσσουν δεξιότητες στο να επικοινωνούν πράγματα μεσω της τέχνης, από την λογοτεχνία μέχρι τα μπλουζ. Πράγματι, υπήρξαν οι μουσικοί που ζούσαν «βαρετές και κανονικές ζωές», ίσως γι' αυτό δεν έγραψαν τόσο καλή μουσική όσο οι άλλοι.
Ε λοιπόν δικέ μου, το παραπάνω κείμενο είναι βουτηγμένο στη φιλοσοφία του 19ου αιώνα. Φωνάζει ρομαντιζμός σε κάθε πρόταση. Εσύ το πας σε αισθητική/φιλοσοφική κουβέντα απο μόνος σου! Συγκεκριμένα: το κάνεις αυτό δίνοντας μια νύξη για το τι είναι τέχνη (κάποιου είδους περιγραφή της 'πραγματικότητας' η 'μύνημα' που επικεινωνείται), και στη συνέχεια ονομάζοντας τί χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να είναι καλός καλλιτέχνης, και στη συνέχεια πάλι, μία ακόμα νύξη για το ποίος ακριβώς είναι ο λόγος που κάνουν τέχνη (τα πάθη/αδυναμίες που υποθέτω απαιτούν να εκφραστούν).
Οπότε μη μου λες εμένα! Μη μου λες εμένα! Εσύ το πας εκεί! Εσύ!