Αυτό που λέω είναι ιστορικά δεδομένο...
Αυτό που λέω είναι ιστορικά δεδομένο...
κανε αλλο ενα ποστ να φας κιαλλες μουτζες.
Μην είσαι χαζός, ήμουν σαφέστατος. Δημιούργησε μία καλύτερη πρόσβαση στον πλούτο, αφού πλέον η απόσταση του να παράγεις και του να καρπώνεσαι ήταν μικρότερη. Εκτός αν πιστεύεις ότι ένας αποικιοκρατικός καπιταλισμός είναι το ίδιο με αυτόν ενός ανεξάρτητου εθνικού κράτους..
δεν καταλαβαίνει καθόλου τι λέω.
το τι φαΐ τρως και το πως χορεύεις στους γάμους,δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο για να δώσουμε κάποιον ορισμό του έθνους. αυτό γιατί,όπως σου εξήγησα με τα παραδείγματα,από αυτή την σειρά χαρακτηριστικών μπορεί να λείπουν τα περισσότερα κι ακόμα ο άνθρωπος αυτός να θεωρείται μέρος ενός έθνους,μόνο λόγω επωνύμου ας πούμε.
γενικά μια οργανωμένη κοινωνία έχει μηχανισμούς να διαλέγει 'τους δικούς της',με τα κριτήρια της να είναι αόριστα και να στοχεύουν κυρίως στο να συντηρήσουν αυτό που υπάρχει.
τα παραδείγματα μου τα θεωρώ πως καταδεικνύουν οτι το έθνος (θα'πρεπε να)είναι μια ιδεοτυπία κατά πολύ ξεπερασμένη,τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό/πολιτικό επίπεδο
Είπες ότι «Έθνος είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιράσεις τίμια έναν άλφα πλούτο». Αν θέλεις να πεις κάτι σαν «μια εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση ενίοτε μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο άδικη κατανομή πλούτου για τους γηγενείς κατοίκους μιας περιοχής» τότε δεν ήσουν σαφέστατος, λες αλλαντάλλα.
Αν εννοείς αυτό που γράφεις τότε όχι φίλε, δεν είναι ο «καλύτερος τρόπος», υπάρχουν και καλύτεροι. Τι παράδειγμα έχεις στο μυαλό σου για τον «αποικιοκρατικό καπιταλισμό» και τι για το «ανεξάρτητο εθνικό κράτος»; Έχω τρία παραδείγματα που πληρούν και τα δύο: Ισπανία του Φράνκο, Ιταλία του Μουσολίνι, Γερμανία του Χίτλερ. Εξαιρετικός τρόπος να μοιράσεις τον πλούτο.
εμ... εθνικοσοσιαλισμος; Ειναι μια οικονομια με εθνικο χαρακτηρα και οχι αποικιοκρατικο. Δες το 'εθνικο' στην εννοια της λεξης. Πως πληρει και τα δυο ακριβως;
Last edited by BibleBlackBird; 02-06-2011 at 15:51.
Αν η κατανομή του πλούτου αφορά τους γηγενείς μίας περιοχής τότε είναι by default πιο τίμια. Μην προσπαθείς να τα βάλεις σε μία απόλυτη κλίματα όπου θα διαπιστώσεις ότι φεουδαρχικά ή δικτατορικά καπιταλιστικά καθεστώτα αποδεικνύονται χειρότερα μίας αποικιοκρατούμενης χώρας. Είναι ιστορική νομοτέλεια οι λαοί να συσπειρώνονται σε εθνικό επίπεδο ώστε να γίνεται μία στενότερη διαχείρηση του πλούτου τους.
Επίσης χαίρω πολύ, δεν είναι το ανώτερο στάδιο οικονομίας ούτε εννόησα κάτι τέτοιο, απλώς συνέβη και συμβαίνει παντού.
BibleBlackBird, τα εθνοφιλολογικά είναι relevant to your interests βλέπω. Τον stam τον έχουμε σταμπάρει τι κουμάσι είναι, είσαι κι εσύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΡΥΟΦΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ;
Τα παραδείγματα που έδωσα; Ναι. Φασισμός, γενικά. Καπιταλισμός είναι και αυτό, ξέρεις.
Τρικυμία. «Αποικιοκρατικό καπιταλισμό» λέμε τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος είναι οικονομικός... Ο Λενιν τα είπε αυτά στο ομώνυμο βιβλίο, κουραστική μαλακία εκεί με τα στοιχεία αλλά ρίχτου μια ματιά.Αποικιοκρατικο καπιταλισμο δεν θα ελεγα, οικονομικο ιμπερεαλισμο ισως.
«αποικιοκρατικό καπιταλισμό», «ανεξάρτητο εθνικό κράτος». Aυτά τα δύο. Τα πληρούν τα παραδείγματα που έδωσα.Αλλα δες το 'εθνικο' στην εννοια της λεξης. Πως πληρει και τα δυο ακριβως;
Δεν είπα αυτό, είπα ως τι εμφανίστηκε το έθνος (δηλαδή ταξικά) γιατί όταν μιλάμε για έθιμα και γάμους και βαφτίσια χεστήκαμε που κλάναμε. Δεν επαναπαυόμαστε, ο τελικός στόχος έχει πολύ δρόμο ακόμα.....
Το βρηκες, ειμαι μελος της χρυσης αυγης.
Το βιβλιο παραδοξως το εχω κοιταξει, και οπως ειπα και πριν δεν ταυτιζονται ακριβως οι εννοιες, να μιλαμε με παραδειγματα ομως.
Οι μονες δραστηριοτητες του αξονα (εκτος ευρωπης) ηταν στην αφρικη. Εκει θα λεγα οτι αποσκοπουσε στο να πολεμησει απλως τις συμμαχικες δυναμεις παρα στις αποικιοκρατιες.
Οικονομικος Ιμπεριαλισμος= Καπιταλισμος ΣΚΕΤΟ. Οχι απαραιτητα μεσω αποικιων.
Edit: Αναφερομαι συγκεκριμενα στις Ευρωπαικες δυναμεις του αξονα μιας και ανεφερες εσυ αυτους. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.
Last edited by BibleBlackBird; 02-06-2011 at 17:35.
Α, πριν νόμιζα ότι ήταν typo, δεν είχα καταλάβει ότι γράφεις όντως για τον ΙΜΠΕΡΕΑΛΙΣΜΟ.
Δεν είναι άσχημος ο ιμπερρεαλισμός μου αρέσει πολύ ο Ζαν Κοκτώ και ο Μπουνουέλ. Εσένα;
δυσλεξια.