Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Quote Originally Posted by archaeopteryx View Post
ααα.. δουλέυει... Ότι απορίες θες, ρώτα. Και για γενική ενημέρωση, την ιστοσελίδα μου δεν την έκανα για κονιωνικούς σκοπούς, αλλά για πρόχειρη ενημέρωση. Μπορείς να δεις γιατί η Κλιματολογία είναι απάτη, γιατι οι ΑΠΕ είναι κλοπή κλπ. Για το ενργειακό μέλλον του κόσμου υπάρχει η άποψη της ExxonMobil ότι το μέλλον είναι στην Ασία και έχει χρώμα κάρβουνου (το ίδιο είπε και το Spiegel πέρυσι, περί κάρβουνου).
Είσαι εντυπωσιακός. Δουλεύεις για τη Mobil; Για τα πυρηνικά θέλω να ξεκινήσεις από την διαχείριση αποβλήτων και μετά έχω και άλλες απορίες.
Δεν υπάρχει Mobil, έχει απορροφηθεί από την Exxxon. Ούτε έχει γραφεία στην Ελλάδα (από όσο ξέρω). ΟΧΙ δεν δουλεύω για την Mobil, αλλά ούτε για το Γερμανικό Υπουργείο Εξαγωγών, ή την ΤΕΡΝΑ ή την EDF ή την Siemens. Βασικά, δεν γουστάρω την κοροϊδία.

Για τα απόβλητα, να ρωτήσεις τους Σουηδούς, Φινλανδούς, Γάλλους που είναι τίγκα στο πυρηνικό. Αλλά, σοβαρά, όταν βάζεις πυρηνικό, αυτός που στο τροφοδοτεί με "καύσιμο" σου παίρνει και τα απόβλητα. Not YOUR problem. Αν το ψάξεις, θα ενημερωθείς, εργοστάσια, τοποθεσίες, κλπ Δεν το έχω ψάξει γιατί δεν μας πολυαφορά -- ακόμα και αν βάλουμε πυρηνικό. Θα αγοράζουμε πυρηνικό ρεύμα από Τουρκία ή Βουλγαρία -- απορώ με τι θα το πληρώνουμε έτσι που πάμε.

Να δεις τις προβλέψεις της ExxonMobil, προβλέψεις είναι, αλλά πιο πιστευτές από αυτές της WWF ή της Κατίνας της Καφετζούς.

Τα πυρηνικά έχουν πολύ πιο σημαντικό μέλλον από τις ΑΠΕ. Είναι θέμα τάξεων μεγέθους. Δες ένα γράφημα του 2005 που ανήρτησα, η γραφική απεικόνιση τα λέει όλα (και δεν απέχει σε % από είτε την ΕΙΑ, ούτε την Exxon ούτε από τα energy flows των μεγάλων χωρών που έχω παραθέσει. Το κάρβουνο, περισσότερο από τα πυρηνικά. Το αέριο είναι καλό εάν είναι δικό σου. Οι Ρώσοι έχουν πολύ, αλλά και οι Γερμανοί τους ψιλοφοβούνται. Οι Ιρανοί έχουν, αλλά θέλει ειρήνη, αγωγούς κλπ. Και η Ελληνική ΑΟΖ "λένε" ότι έχει, αλλά δενμας αφήνουν οι Τούρκοι.

Το κάρβουνο, λίγο μαρκετινίστικα, "δεν έχει πολτικό ρίσκο". Το CO2 δεν είναι ρύπος ή δηλητήριο. Το SO2 και το NOx και τα πολυκυκλικά αρωματικά είναι. To Drax είναι καλό παράδειγμα "σωστού" εργοστασίου κάρβουνου, αλλά "φάτε μάτια ψάρια".

Φυσικά έχεις και την επιλογή να ΜΗΝ έχεις ρεύμα. Σαν Ελλάδα, εκεί πάμε. Μέχρι και το ΙΟΒΕ το είπε και δεν είναι ακριβώς "δεξιοί" και ο Στουρνάρας καλό παιδί. Για το ατελέσφορο των ΑΠΕ, το είπε ΚΑΙ η Ακαδημία Αθηνών. Και έχω έναν e-φίλο που φωνάζει έδω και ένα χρόνο ότι τελιώνει ο εύκολος λιγνίτης.