View Poll Results: -

Voters
116. You may not vote on this poll
  • ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 74-81

5 4.31%
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 81-89

17 14.66%
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 90-93

9 7.76%
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 93-96

2 1.72%
  • ΣΗΜΙΤΗΣ 96-04

16 13.79%
  • ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 04-09

49 42.24%
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 09

18 15.52%
Page 11 of 13 FirstFirst ... 910111213 LastLast
Results 151 to 165 of 186

Thread: ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Defunct Economist

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    εχω μπει σε πειρασμο να διορθωσω κειμενο του κατωριμου, αλλα δεν εχει νοημα. Το οτι εισαι απο το 2003 εξωτερικο δε λεει κάτι, είμαι περισσότερο από σενα εξω και δε γράγω τόσο ανορθόγραφα, οπότε försöka hårdare.
    FÖRSÖK γαμώ το φελέκι μου, χωρίς α, ειναι προστακτική!!!

Δεν ξέρω, ίσως διαβάζεις βιβλία η έντυπα στα ελληνικα? Ξαναλέω δεν ημουν πάντα ανορθόγραφος, ανορθόγραφο με έκανε η άτιμη ξενιτιά, δες κατώριμος τρίβια στο παραπάνω ποστ.

edit: Τώρα είδα και το ποστ για τα 300 ευρώ, εχμ, οχι, αν όλοι οι εργοδότες δίναν 300 ευρώ θα δουλέβαμε όλοι στη Δανία, αμα δίνανε και της δανίας 300 θα βάζαμε τους φόρους στους πλούσιους στο 90%. Δεν λέω οτι η ελευθερη αγορά είναι παντού και πάντοτε σωστή, λεω απλώς οτι είναι ΑΠΕΙΡΩΣ προτιμότερη απο το να αποφασίζουν 100 μαλακες, ναι?

Άσε που το 35% των σουηδικών εταιριών είναι σε ιδιοκτησία νοικοκυριών και το άλλο 30-40% στην ιδιοκτησία του κράτους, οπότε αν όλοι οι CEOs αρχίσουν να ρίχνουν τους μισθούς, απλά θα τους απολύσουμε, ναι?
    Last edited by katwrimos; 09-02-2011 at 12:50.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

katwrimos, τι γνώμη έχεις για τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που ζητούν τη συνδρομή του κράτους για να κρατηθούν;

Defunct Economist

Quote Originally Posted by chris_boss View Post
    katwrimos, τι γνώμη έχεις για τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που ζητούν τη συνδρομή του κράτους για να κρατηθούν;
    πολύ μεγάλο ζήτημα, ξεκίνα απο εδώ. Η γνώμη μου είναι οτι οι πολιτικοι φταίνε περισσότερο απο τους τραπεζίτες (οι οποίοι στην τελική κάνουν απλώς τη δουλειά τους), γιατι οι περισσότεροι θα μας δίναν και την κόρη τους για να μας παίρνει πίπες αν τους υποσχόμασταν μια καλοπληρωμένη θέση στην τράπεζα όταν βαρεθούν την πολιτική.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post

εκεί θέλω να καταλήξω πουλάκι μου, ότι δεν μπορεί το κράτος να προστατέψει τους πολίτες του και αυτόματα υπονομεύει "τα μέτρα " που παίρνει για την οικονομική -υποτιθέμενη- ανάκαμψη. Δεν μπορεί να μειώνεις τις παροχές και να μην ελέγχεις τις αυξήσεις στην αγορά , είσαι απλά άχρηστος και επικίνδυνος.
    Ναι ρε, καμία αντίρρηση στο σκεπτικό σου. Το πρόβλημά μου με αυτό είναι οτι δεν νομίζω οτι ο μέσος Έλληνας διατίθεται να ζήσει χωρις αυτοκίνητο, χωρίς κινητό, χωρίς ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, χωρίς ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, χωρις κομπιούτερ κλπ. Γιατι ΟΚ ρε παιδί μου πες οτι ξαφνικά η ελλάδα ξεφορτώνεται τα καρτέλ, τοτε όντως κάποια βασικά αγαθά θα γίνουν πιο φτηνά αλλα τι γίνεται με τα άλλα αγαθά τα οποία είναι εξίσου απαραίτητα αλλα πρέπει να τα εισάγεις? Γιατι εκεί δεν υπάρχει καρτέλ, αμα θες τα αγοράζεις και απο το εξωτερικό. Για να παρεις αυτά τα αγαθά θα πρέπει να παράγεις κάτι με τα οποία θα τα ανταλλάξεις, η να δεχτείς οτι θα ζεις σε μια χώρα που δεν θα μπορείς να επωφεληθείς απο την πρόοδο της τεχνολογίας και αυτή μου φαίνεται πολύ καθηστεροάποψη για προφανείς λόγους.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Quote Originally Posted by nekrobutcher View Post
    όσο για την ανεργία και το 5 ευρω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τους συμφέρει να υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας ως μέσο πίεσης προς αυτούς που εργάζονται δηλ. σκάσε πάρε τα 5 ευρώ διαφορετικά πάρε πούλο..η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο
    BLAST!

Spoiler

PWNED SINCE 1865

Χα, ο ΓΑΠ ήταν πρόσφυγας στη Σουηδία όμως! Η χούντα του έδοσε πούλο!

Τωρα αυτό που λες για την ανεργία παίζει. Αλλα παίζει σε όλο τον γαμημένο κόσμο, δηλαδή και στη Σουηδία και στη Γερμανία και στην Ολλανδία έρχεται ο εργοστασιάρχης και σου λέει "ξερεις αν δεν συμφωνείς με το μισθολογικό μου σχέδιο τα μαζεύω και πηγαίνω στην Πολωνία", όμως ο μέσος μισθός παραμένει σε αστρονομικά ύψη σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατι? Γιατι παράγουν Αμστελ και Μπεεμβε και Έρικσον δύκτια και Φιλπς κλπ κλπ. Στη σουηδία μάλιστα δεν υπάρχει κατώτατος μισθός, μπορώ ΑΝΕΤΑ να παω σε σουηδική τράπεζα και να δουλέψω με 1 ευρώ το χρόνο. Το πρώτο ποιντ είναι οτι τα προβλήματα του καπιταλισμού ειναι ΕΝΑΣ απο τους πολλούς παράγοντες που η Ελλάδα είναι σε τέτοια κατάσταση και μάλιστα όχι ο μεγαλύτερος, ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η διαφθορά.

Όσον αφορά τον μαρξ, οκ θα αναφερθώ πιό εκτενώς στο τοπικ περι πολιτικής οικονομίας, αλλα επιγραμματικά σου αναφέρω το συμπέρασμα οτι αν υποθέσεις πως ο μαρξ ήταν σωστός σε ολα όσα είπε, καταλήγεις σε μια απο τις δύο επιλογές:
    Α. Όλοι πρέπει να έχουν τον ίδιο μισθό. Αλλα αυτό είναι μια βλακεία κατα τη γνόμη μου. Καταλαβαίνω τη φιλοσοφική βάση αλλα δεν είμαι διατεθημένος να δεχτώ οτι η εργασία ενος γιατρού πρέπει να αμοίβεται το ίδιο με την εργασία ενος μπάτσου. Δεν λέω οτι απαραίτητα είναι λάθος άποψη αλλα υπάρχουν πολλά λογικά κενα τα οποία θα πρέπει κάποιος να συμπληρώσει για να την επανεξετάσω.
    Β. Το κομμουνιστικό κόμμα αποφασίζει για τους μισθούς. Ε, οκ, αυτό το αποριπτω ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. Κανένας λογικός άνθρωπος σε κανένα μηκος και πλάτος του πλανητη δεν μπορει να υποστηρίζει οτι το σωστό είναι να βάλουμε 100 άτομα να αποφασίσουν για το πως θα πληρώνονται όλοι οι άλλοι. Η Ελευθερη Αγορά εδώ κανει PΑWN το μαρξ ενυ αουρ οφ δε ντεη, ενυ ντευ οφ δε γουήκ. Οταν 10 εκατομύρια καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν αι-Φον αντι για Νοκια και το αποτέλεσμα είναι ο εργαζόμενος της Απλ να παίρνει αύξηση και της Νόκια μείωση, υπάρχει κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε αυτή τη διαδικασία. Γιατι μπορεί ο καπιταλιστής να είναι ένα διαβολικό γουρούνι, αλλα θα αγοράσει το πολύ 2-3 κινητά, δεν μπορεί δηλαδή να επηρεάσει τη ζητηση. Δεν λέω οτι είναι τέλειο σύστημα (εδω έχω γράψει αναλυτικά τα προβλήματά της) αλλα σε ερωτήματα του στυλ "τι θα παράγουμε και πόσο θα πληρωθούμε για αυτό που παράγουμε" ειναι απλός σε different league απο το να βάλεις 100 μαλάκες να αποφασίζουν για την τύχη σου.

πρώτη φορά βλέπω πρόσφυγα με τόσα πολλά λεφτά...[και μαλακία στον εγκέφαλο]
    και στη Σουηδία εάν σε πετάξουν έξω απο τη δουλεία υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας ώστε να μπορέσεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει και δεν δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας..διότι οκ η ελεύθερη αγορά έχει τις στρεβλώσεις της αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα για να σε προστατέψει απο αυτές..αυτό δε μου φαίνεται και τόσο δίκαιο

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."

Defunct Economist

και στη Σουηδία εάν σε πετάξουν έξω απο τη δουλεία υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας ώστε να μπορέσεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει και δεν δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας..διότι οκ η ελεύθερη αγορά έχει τις στρεβλώσεις της αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα για να σε προστατέψει απο αυτές..αυτό δε μου φαίνεται και τόσο δίκαιο
    Συμφωνώ 100% εδώ. Το βασικό μου πόιντ ομως ειναι να εξηγήσω ΓΙΑΤΙ παιρνεις 500 ευρω, τωρα το γιατί η ελλάδα δεν έχει κοινονικό κράτος... τεράστιο θεμα και πολυ καταθληπτικό, ιδίως αν έχεις εκπεδευτεί σαν εμένα και καταλαβαίνεις σε ποσες αυτοκτονίες η περιστατικά χρόνιας κατάθληψης μεταφράζεται το κάθε ευρώ που κλέβει η ζιμενσ η το βατοπαιδι η ο εφοριακος, η ο αργοσχολος δημοσιος υπαλληλος...
    J. M. Keynes.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by HAVOC View Post
    Eχεις κανα ρεπο σημερα? Γιατι αντιπαραγωγικο σε κοβω αυτες τις μερες.
    αυτό τώρα το είδα.. μετά απο 8 βδομάδες διακοπων σε 3 χρόνια (δικαιούμουν 21) να μην τα ΞΥΣΩ κι εγω λίγο?
    J. M. Keynes.

Συμφωνώ 100% εδώ. Το βασικό μου πόιντ ομως ειναι να εξηγήσω ΓΙΑΤΙ παιρνεις 500 ευρω, τωρα το γιατί η ελλάδα δεν έχει κοινονικό κράτος... τεράστιο θεμα και πολυ καταθληπτικό, ιδίως αν έχεις εκπεδευτεί σαν εμένα και καταλαβαίνεις σε ποσες αυτοκτονίες η περιστατικά χρόνιας κατάθληψης μεταφράζεται το κάθε ευρώ που κλέβει η ζιμενσ η το βατοπαιδι η ο εφοριακος, η ο αργοσχολος δημοσιος υπαλληλος...

κατά τη γνώμη μου εάν οικονομία και κράτος πρόνοιας δε πάνε μαζι τότε το χασες το παιχνίδι.....και για όλα αυτά που γίνονται σήμερα μόνο στο πολιτικό σύστημα τα καταλογίζω..και όσο για τη διαφθορά που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και πάλι οι πολιτικοί φταίνε, έκαναν τη χώρα μαγαζάκι τους...και κάθε φορά που ο πολίτης δε μπορεί να εξυπηρετηθεί και δε μπορεί να βρεί το δίκιο του, τότε μόνο θα χτυπήσει την πόρτα του πολιτικού για να ζητήσει χάρη..εάν όλα λειτουργούσαν σωστά ίσως να μη χρειαζόταν το λάδωμα..το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...
    εσύ μπορεί να εξηγείς γιατί κάποιος παίρνει 500 ευρώ μόνο που πολλοί δε παίρνουν ούτε αυτά

Defunct Economist

κατά τη γνώμη μου εάν οικονομία και κράτος πρόνοιας δε πάνε μαζι τότε το χασες το παιχνίδι.....και για όλα αυτά που γίνονται σήμερα μόνο στο πολιτικό σύστημα τα καταλογίζω..και όσο για τη διαφθορά που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και πάλι οι πολιτικοί φταίνε, έκαναν τη χώρα μαγαζάκι τους...και κάθε φορά που ο πολίτης δε μπορεί να εξυπηρετηθεί και δε μπορεί να βρεί το δίκιο του, τότε μόνο θα χτυπήσει την πόρτα του πολιτικού για να ζητήσει χάρη..εάν όλα λειτουργούσαν σωστά ίσως να μη χρειαζόταν το λάδωμα..το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...
    εσύ μπορεί να εξηγείς γιατί κάποιος παίρνει 500 ευρώ μόνο που πολλοί δε παίρνουν ούτε αυτά
    Οκ, δεν είναι τόσο ασπρο/μαυρο τα πράγματα. Σαφώς η οικονομική ανάπτυξη και το κοινονικό κράτος πάνε μαζί, αλλα αυτο δεν θα λύσει τα πάντα. Υπαρχει μια σειρά απο ζητήματα που είναι στραβά στην Ελλάδα και το πιό σοβαρό απο αυτά είναι η διαφθορά. Το οτι ο πολίτης αναγκάζεται να καταφύγει εκεί ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ σε γιατρό που σου ζητάει φακελάκι) αλλα όχι σε όλες. Δεν θα τα χώσω ποτε σε κάποιον που λάδωσε γιατρό για να του κάνει εγχείρηση, αλλα σε κάποιον που λάδωσε η έγλυψε για να χώσουν το γιό του στο δημόσιο θα τα χώσω και μάλιστα θα χαρώ να πάρει οχι 500 ευρώ αλλα 300 και 100. Γενικώς αν η πουστιά που κάνεις την κάνεις για να φάς τη θέση κάποιου άλλου είσαι για μένα στο ίδιο επίπεδο με τους μπάτσους και τους πολιτικούς και δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι. Αν την πουστιά που κάνεις την κάνεις γιατι αλιώς θα πεθάνεις, τοτε προφανώς είναι διαφορετικά τα πράματα και δύσκολα μπορει να πει κανεις οτι ειναι πουστιά με σιγουριά...
    J. M. Keynes.

Οκ, δεν είναι τόσο ασπρο/μαυρο τα πράγματα. Σαφώς η οικονομική ανάπτυξη και το κοινονικό κράτος πάνε μαζί, αλλα αυτο δεν θα λύσει τα πάντα. Υπαρχει μια σειρά απο ζητήματα που είναι στραβά στην Ελλάδα και το πιό σοβαρό απο αυτά είναι η διαφθορά. Το οτι ο πολίτης αναγκάζεται να καταφύγει εκεί ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ σε γιατρό που σου ζητάει φακελάκι) αλλα όχι σε όλες. Δεν θα τα χώσω ποτε σε κάποιον που λάδωσε γιατρό για να του κάνει εγχείρηση, αλλα σε κάποιον που λάδωσε η έγλυψε για να χώσουν το γιό του στο δημόσιο θα τα χώσω και μάλιστα θα χαρώ να πάρει οχι 500 ευρώ αλλα 300 και 100. Γενικώς αν η πουστιά που κάνεις την κάνεις για να φάς τη θέση κάποιου άλλου είσαι για μένα στο ίδιο επίπεδο με τους μπάτσους και τους πολιτικούς και δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι. Αν την πουστιά που κάνεις την κάνεις γιατι αλιώς θα πεθάνεις, τοτε προφανώς είναι διαφορετικά τα πράματα και δύσκολα μπορει να πει κανεις οτι ειναι πουστιά με σιγουριά...
    ναι οκ αλλά όπως είπα και παραπάνω όλο αυτό το συστηματάκι οι πολιτικοί το δημιούργησαν και οι πολίτες γλυκάθηκαν...όλο αυτό το πράγμα έχει πολύ βαθιές ρίζες στη νοοτροπία του Έλληνα οπότε δύσκολο να αποβληθεί.....

εδώ το χώσιμο πάει στους γιατρούς και σε όλο το σκυλολόι των νοσοκομείων...που και πάλι δίνει φακελάκι ο πολίτης για να προσέξουν τον δικό του άνθρωπο παραπάνω γιατί το σύστημα είναι σκατά μπλα μπλα μπλα και θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι.

κι εφόσων εσύ ο πολιτικός-χαμούρης έφτιαξες όλο αυτό το σύστημα πάνω απ όλα για το τομάρι σου μη μου τη βγαίνεις τώρα και πρασπιστής του δικαίου!

nihil pop metamelia3's Avatar

να σας πω τον καφε να ολοκληρωσουμε την ατμοσφαιρα;
    this is radio freedom.

πολλά βαρύς και όχι

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Ρε Κάλκι σταμάτα πια να προσπαθείς να σαμποτάρεις την οποιαδήποτε συζήτηση. Άμα δεν ξέρεις (όπως εγώ) παρακολούθα, άμα ξέρεις γράψε κάτι εποικοδομητικό, νισάφι πια.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

nihil pop metamelia3's Avatar

μα ειμαι σαμποτερ! κανω σαμποταζ! εχω ματια λεϊζερ και μαλλια τυρκουαζ!
    this is radio freedom.

Senior Member kollaps's Avatar

Quote Originally Posted by kollaps View Post
    Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
    Το είδατε πρώτοι ε.

Defunct Economist

Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
    Το είδατε πρώτοι ε.
    Ναι. Αν ο γιωργακης στείλει βομβες στον γκαντάφι του συγχωρώ πολλά. Αλλα νομίζω οι Άγγλοι και οι Γάλλοι αναλαμβάνουν δράση πρώτοι.
    J. M. Keynes.