Page 69 of 102 FirstFirst ... 1959676869707179 ... LastLast
Results 1,021 to 1,035 of 1523

Thread: Περί μεταναστών

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Quote Originally Posted by freak brother View Post
    εγω δεν ειπα πουθενα οτι φταιει σε κατι ο μεταναστης σε σχεση με την ζωη μου και την οικονομικη μου κατασταση , ουτε με εχει κλεψει ποτε κανεις ουτε τπτ , για τους αλλους μεταναστες η ζωη γινετε δυσκολοτερη οσο περισσοτεροι ερχονται εδω . Το προηγουμενο Σαββατο γνωρισα τον Ιμπραημ απο την Αλγερια 23 χρονων που χει περασει απο αυλωνα 6 μηνες , και κλεβει τσαντες και κινητα για να παρει εκσταση και ζει με 5 αλλους σε ενα υπογειο στην Γλυφαδα..προσπαθει να φυγει Ολλανδια αλλα παπαρια ... , με κερασε και μπυρα
    κουλ, απλα απάντησες κάτι άσχετο σχετικά με αυτό που είπα στον κατωριμο. ειναι οντως αθλιες οι συνθήκες διαβίωσης τους εδώ πέρα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν'αγωνιστείς μαζί τους για να τις καλυτερέψεις

σχετικά με την οικειότητα πάντως και για να μην κρατήσεις κακια, τα λεμε απο κοντά όποτε και αν θες σε πιο φιλικό επίπεδο γιατί το φορουμ δημιουργεί και παρεξηγήσεις (κερναω την μπυρα σου... μια απο αυτες τελος παντων)
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Senior Member freak brother's Avatar

οχι ρε δεν τσιτωσα κουλ . peace love unity!
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

after halloween. sod1013's Avatar

ολη μερα η τιβι για τους μεταναστες?τυχαιο?
    δεν παιζω ξυλο.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
    εγω δεν ειπα πουθενα οτι φταιει σε κατι ο μεταναστης σε σχεση με την ζωη μου και την οικονομικη μου κατασταση , ουτε με εχει κλεψει ποτε κανεις ουτε τπτ , για τους αλλους μεταναστες η ζωη γινετε δυσκολοτερη οσο περισσοτεροι ερχονται εδω . Το προηγουμενο Σαββατο γνωρισα τον Ιμπραημ απο την Αλγερια 23 χρονων που χει περασει απο αυλωνα 6 μηνες , και κλεβει τσαντες και κινητα για να παρει εκσταση και ζει με 5 αλλους σε ενα υπογειο στην Γλυφαδα..προσπαθει να φυγει Ολλανδια αλλα παπαρια ... , με κερασε και μπυρα
    κουλ, απλα απάντησες κάτι άσχετο σχετικά με αυτό που είπα στον κατωριμο. ειναι οντως αθλιες οι συνθήκες διαβίωσης τους εδώ πέρα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν'αγωνιστείς μαζί τους για να τις καλυτερέψεις

σχετικά με την οικειότητα πάντως και για να μην κρατήσεις κακια, τα λεμε απο κοντά όποτε και αν θες σε πιο φιλικό επίπεδο γιατί το φορουμ δημιουργεί και παρεξηγήσεις (κερναω την μπυρα σου... μια απο αυτες τελος παντων)
    Θα με κράξεις γιατί είμαι του καναπέως, αλλά το κομμάτι του αγώνα που ζητάει από την κυβέρνηση να τους παρέχει καλύτερες συνθήκες κάπου χωλαίνει, δεδομένου του πλήθους τους και της περιορισμένης δυνατότητας της Ελλάδας. Προφανώς δε λέω ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, πιστεύω ότι δεν υπάρχει και θέληση και πως γίνεται ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών που θα μπορούσαν, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι θα ήταν δυνατόν να παρασχεθούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής σε όσους είναι εδώ και σε όσους έρχονται ακόμα. Τουλάχιστον όχι στην Αθήνα (που δεν έχω καλοκαταλάβει γιατί κι αυτοί στοιβάζονται εκεί αντί για άλλα μέρη της Ελλάδας - αν και μπορώ να σκεφτώ λόγους).

Επίσης, η γνώμη μου είναι πως δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείς εύκολα κόσμο. Η εντύπωση μου είναι βέβαια ότι το ελληνικό κράτος τουναντίον, κάνει πολύ δύσκολο το να νομιμοποιηθεί ο οποιοσδήποτε, αλλά και πάλι, δε νομίζω ότι είναι λύση να κάνεις πολίτες κόσμο εύκολα. Από την άλλη και η εκτρωματική ιδέα του ΣτΕ για τους 2ης γενιάς μου φαίνεται φρικαλέα, αν την έχω καταλάβει καλά.

Όπως φαίνεται δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, απλώς μου φαίνεται ότι και η συμπαράσταση στον αγώνα τους έχει μερικές γκρίζες περιοχές.

Ντισκλέημερ, αυτό δεν αναφέρεται αποκλειστικά στους 300, αλλά γενικά στο θέμα των μεταναστών.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Θα με κράξεις γιατί είμαι του καναπέως, αλλά το κομμάτι του αγώνα που ζητάει από την κυβέρνηση να τους παρέχει καλύτερες συνθήκες κάπου χωλαίνει, δεδομένου του πλήθους τους και της περιορισμένης δυνατότητας της Ελλάδας.
    Γράφουμε την ελλάδα με μικρό, πρώτο έτος.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Τι λες ΒΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η επίθεση κατά του τέως υποψήφιου περιφερειάρχη του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική», Αλέκου Αλαβάνου, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Μετά από έρευνες, ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένας ανήλικος.

Οι δράστες προπηλάκισαν τον Αλέκο Αλαβάνο και υποψήφιους του συνδυασμού του, ενώ πέταξαν αβγά και άλλα αντικείμενα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post

Θα με κράξεις γιατί είμαι του καναπέως, αλλά το κομμάτι του αγώνα που ζητάει από την κυβέρνηση να τους παρέχει καλύτερες συνθήκες κάπου χωλαίνει, δεδομένου του πλήθους τους και της περιορισμένης δυνατότητας της Ελλάδας. Προφανώς δε λέω ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, πιστεύω ότι δεν υπάρχει και θέληση και πως γίνεται ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών που θα μπορούσαν, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι θα ήταν δυνατόν να παρασχεθούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής σε όσους είναι εδώ και σε όσους έρχονται ακόμα. Τουλάχιστον όχι στην Αθήνα (που δεν έχω καλοκαταλάβει γιατί κι αυτοί στοιβάζονται εκεί αντί για άλλα μέρη της Ελλάδας - αν και μπορώ να σκεφτώ λόγους).

Επίσης, η γνώμη μου είναι πως δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείς εύκολα κόσμο. Η εντύπωση μου είναι βέβαια ότι το ελληνικό κράτος τουναντίον, κάνει πολύ δύσκολο το να νομιμοποιηθεί ο οποιοσδήποτε, αλλά και πάλι, δε νομίζω ότι είναι λύση να κάνεις πολίτες κόσμο εύκολα. Από την άλλη και η εκτρωματική ιδέα του ΣτΕ για τους 2ης γενιάς μου φαίνεται φρικαλέα, αν την έχω καταλάβει καλά.

Όπως φαίνεται δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, απλώς μου φαίνεται ότι και η συμπαράσταση στον αγώνα τους έχει μερικές γκρίζες περιοχές.

Ντισκλέημερ, αυτό δεν αναφέρεται αποκλειστικά στους 300, αλλά γενικά στο θέμα των μεταναστών.

καλά εδώ δεν υπάρχει καν μεταναστευτική πολιτική! ας γίνει μια επίσημη καταγραφή πρώτα να δούμε πόσοι έχουν άδεια παραμονής και πόσοι δικαούνται άσυλο και μετά βλέπουμε τι δυνατότητες υπάρχουν για απορρόφησή τους...[και όταν μιλάω για μεταναστευτική πολιτική δεν εννοώ αυτή τη μαλακία στον Έβρο]

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας από αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες μέρες. Μια ομάδα αλλοδαπών τον συνάντησε στην πλατεία Βικτωρίας την ώρα που ο ηθοποιός περπατούσε μόνος του. Δύο άτομα από την παρέα, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του κλείσουν τον δρόμο.
    Μόλις ο ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι ....
    κινδύνευε προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε.(Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο».Δήλωσε )

Αμέσως οι υπόλοιποι νεαροί αλλοδαποί, της παρέας έτρεξαν καταπάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο ηθοποιός προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια των βίαιων νεαρών, χωρίς επιτυχία. Οι αλλοδαποί τον χτύπησαν τόσο πολύ που τον γέμισαν μώλωπες και τον άφησαν αιμόφυρτο και ανήμπορο στο δρόμο.
    Ο Στέλιος Μάινας πριν από λίγες μέρες είχε τραγουδήσει σε συναυλία για τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας.
    Ο ηθοποιός ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον ξυλοδαρμό του. «Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έζησα. Παραλίγο να με σκοτώσουν. Με χτυπούσαν αλύπητα γι αρκετή ώρα. Δε μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν τραγικό το συναίσθημα της απόγνωσης που ένιωθα εκείνη την ώρα. Δε θα 'θελα να συμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε μένα . Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο».

Senior Member 00i00's Avatar

γαυροι ηταν...θυμηθηκαν οτι επαιξε τον ΠΑΟΚτση στο Βαλκανιζατερ

Quote Originally Posted by Kaserinos View Post
    Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας από αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες μέρες. Μια ομάδα αλλοδαπών τον συνάντησε στην πλατεία Βικτωρίας την ώρα που ο ηθοποιός περπατούσε μόνος του. Δύο άτομα από την παρέα, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του κλείσουν τον δρόμο.
    Μόλις ο ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι ....
    κινδύνευε προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε.(Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο».Δήλωσε )

Αμέσως οι υπόλοιποι νεαροί αλλοδαποί, της παρέας έτρεξαν καταπάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο ηθοποιός προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια των βίαιων νεαρών, χωρίς επιτυχία. Οι αλλοδαποί τον χτύπησαν τόσο πολύ που τον γέμισαν μώλωπες και τον άφησαν αιμόφυρτο και ανήμπορο στο δρόμο.
    Ο Στέλιος Μάινας πριν από λίγες μέρες είχε τραγουδήσει σε συναυλία για τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας.
    Ο ηθοποιός ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον ξυλοδαρμό του. «Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έζησα. Παραλίγο να με σκοτώσουν. Με χτυπούσαν αλύπητα γι αρκετή ώρα. Δε μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν τραγικό το συναίσθημα της απόγνωσης που ένιωθα εκείνη την ώρα. Δε θα 'θελα να συμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε μένα . Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο».
    Παρ’ όλ’ αυτά, άξια θαυμασμού είναι η στάση που κράτησε ο γνωστός ηθοποιός μετά το βίαιο περιστατικό. Με περίσσεια ανωτερότητα, δήλωσε πως «δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους. Στη θέση του συγκεκριμένου μετανάστη θα μπορούσε να είναι ένας Έλληνας».

Μάλιστα, έσπευσε να δικαιολογήσει και τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, καθώς όπως είπε η συγκεκριμένη περιοχή έχει γκετοποιηθεί, με τους μετανάστες να καταφεύγουν σε ακραίους τρόπους ώστε να επιβιώσουν.

Την αποχώρηση των μεταναστών από το μέγαρο Υπατία, και τη μεταστέγασή τους με ειρηνικό τρόπο, ζητεί με επιστολή του προς την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Άννα Νταλάρα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αλλά και της εταιρείας δημοσκοπήσεων KAΠΑ Research κ. Κ. Ρουτζούνης. Την επιστολή κοινοποιεί παράλληλα σε έξι υπουργούς: Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο, καθώς και στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.

Στο κείμενο, που φέρει ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου, ο κ. Ρουτζούνης κρίνει ως απαραίτητη την εξεύρεση άλλης στέγης, καθώς «σε μία εβδομάδα (σσ: σήμερα, 10 Φεβρουαρίου) εκπνέει η συμφωνηθείσα προθεσμία», ενώ παράλληλα «υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας».

«Το κτήριο είναι πολιτιστικό μνημείο της πόλης, ακατάλληλο για την απροσδόκητη αυτή χρήση, και αξίζει προστασίας», προσθέτει, τονίζοντας ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυριακή 30 Ιανουαρίου - σε συνεργασία πάντα με τις Αρχές, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τις εμπλεκόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-, δεν έχει ευοδωθεί. «Παρόλο που βρέθηκε κατάλληλο κτήριο, υπήρξε απροθυμία όλων των φορέων να υπογράψουν τη μίσθωσή του», επισημαίνει ο ίδιος.

Η παρέλευση του διαστήματος που είχε αρχικώς συμφωνηθεί, έχει θορυβήσει τον κ. Ρουτζούνη, που καλεί την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το θέμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της υφιστάμενης νομοθεσίας, και ιδίως τις δυνατότητες που εισήχθησαν εντελώς πρόσφατα, με τον νόμο που ψήφισε η Βουλή, για την καταγραφή και την εν γένει μεταχείριση των μεταναστών που διαμένουν χωρίς χαρτιά στη χώρα μας.

Διευκρινίζει, εξάλλου, ότι στόχος της παραχώρησης του κτηρίου ήταν η αποφυγή μίας ενδεχόμενης έκρηξης, ανάλογης με εκείνη του Δεκεμβρίου του 2008, «καθαρά και αποκλειστικά για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Στο αίτημα του κ. Ρουτζούνη, η κυρία Νταλάρα αντιτείνει ότι η στέγαση των 300 μεταναστών δεν υπάγεται στις δικές της αρμοδιότητες.

«Αναγνωρίζοντας τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε από την είσοδο και την παραμονή των μεταναστών στο κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, θέλω σας διαβεβαιώσω ότι εκτιμώ την υπεύθυνη στάση που επιδείξατε και κατανοώ την ανησυχία σας. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, η στέγαση των ανθρώπων αυτών δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες του υπουργείου», τονίζει χαρακτηριστικά στη δική της επιστολή η κυρία Νταλάρα.

Διαβεβαιώνει, δε, ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας, καθώς και όλα τα συναρμόδια υπουργεία συνεργάζονται και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid...#ixzz1Dqv8v2RR

Το 10% των Αιγυπτίων που θέλει να μεταναστεύσει μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ προτιμά ως προορισμό την Ελλάδα ενώ στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται οι ΗΠΑ μ' ένα ποσοστό της τάξεως του 18%.

Ωστόσο, στο σύνολο των Αιγυπτίων το 73,1% επιλέγει να παραμείνει στη χώρα του, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο και το 13,5% θα ήθελε να μεταναστεύσει και να αναζητήσει την ...τύχη του σε μια άλλη χώρα.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της Kapa Research που παρουσιάζει το «Βήμα online» και πραγματοποιήθηκε σε 518 άτομα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια μετά τα πρόσφατα γεγονότα με στόχο να διερευνηθεί η τάση μετανάστευσης στη χώρα.

Συμμετείχαν σε ποσοστό 52,1% άνδρες και 47,9% γυναίκες. Ανεργοι ήταν το 32,8% των συμμετεχόντων ενώ σταθερή εργασία είχε το 67,2%. Το 22,7% ήταν ηλικίας από 45 έως 54 ετών και το 21% από 35 έως 44 ετών.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (56,3%) νοιώθει ελπίδα μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και μόλις το 24,8% φόβο.

Το 75,5% θεωρεί τη Δημοκρατία προτιμότερη από όλα τα συστήματα διακυβέρνησης.

Από όσους ερωτήθηκαν το 73,1% δεν θέλει να φύγει από την Αίγυπτο, το 13,5% επιθυμεί να μεταναστεύσει, το 9,2% μάλλον το επιθυμεί και ένα 2,1% μάλλον δεν το θέλει.

Εκτός από την Αμερική που την επιλέγει ως προορισμό ένα 18,2% όσων επιθυμούν να μεταναστεύσουν ακολουθεί σε ποσοστό 14,5% η Μέση ανατολή και η Αραβική χερσόνησος, η Τουρκία σε ποσοστό 12,2%, άλλες χώρες της Ευρώπης σε ποσοστό 11,8% και η Ελλάδα σε ποσοστό 10,2%.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid...#ixzz1E1kOh8mX

καλως τα δεχτηκαμε!!!

Senior Member atom_smasher's Avatar

Ελα ηρεμησε. Αν δεχτουμε ως αξιολογη αυτη την ερευνα απο το 13% του γενικου πληθυσμου το 10% θελει να ερθει Ελλαδα. Δηλαδη ψιχουλα. Αλλα, πρωτον δεν μ αρεσει η ερευνα αυτη και μου φαινεται λιγο στημενη, οπως και ο τιτλος ειναι τιγκα αηδια στο αρθρο που παραθετεις. 2ον, ποσοι ηταν πριν απο τα γεγονοτα αυτοι που εξεφραζαν την επιθυμια να ερθουν ελλαδα...και ποσοι τελικα ερχονταν...Δεν γνωριζουμε ακριβως. Εχουμε καμποσους αιγυπτιους που δουλευουν στις τρατες κυριως. Οποτε θα ελεγα να παει να γαμηθει η καπα ρισερτς.
    1) e4, c5
    2) Νf3