ευφυες το οτι απευθυνεται στις φαντασιωσεις κι εμμονές του καθε ανθρωπακίου ("Λεωνίδας ή Εφιάλτης").
ευφυες το οτι απευθυνεται στις φαντασιωσεις κι εμμονές του καθε ανθρωπακίου ("Λεωνίδας ή Εφιάλτης").
this is radio freedom.
κατάληψη γσεε τώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Φεβρουαρίου 8, 2011
πριν λίγα λεπτά έγινε κατάληψη της γσεε από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης, αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκε δελτίο τύπου
’6 λόγοι για τους οποίους είμαστε σήμερα εδώ’
Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί 300 μετανάστες εργάτες βρίσκονται ήδη στη 15η μέρα απεργία πείνας διεκδικώντας νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Οι 300 ούτε εκλιπαρούν για ελεημοσύνη ούτε απαιτούν κάτι παράλογο. Διεκδικούν, με μόνο όπλο το σώμα τους, όσα δικαιούνται, όσα είναι αυτονόητα για μια αξιοπρεπή ζωή. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, κανένας εργάτης δεν μπορεί να δουλεύει με σπασμένο μεροκάματο και χωρίς ένσημα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να ζει υπό τη διαρκή απειλή της απέλασης.
Είμαστε σήμερα εδώ, για να σπάσουμε την εκστρατεία λάσπης που δέχεται εδώ και 15 μέρες ο αγώνας των μεταναστών από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα. Οι ίδιοι που λεηλάτησαν τα δημόσια οικονομικά και τώρα καταργούν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, κατηγορούν τους ξένους εργάτες ως απειλή για την κοινωνία. Οι λίγοι που πλούτισαν και πλουτίζουν από τη φτώχεια των πολλών, προσπαθούν να στρέψουν τους εργαζόμενους σε αλληλοσπαραγμό.
Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και η ΓΣΕΕ τηρούν εδώ και 15 μέρες ένοχη σιωπή για τον αγώνα των 300. Δεν μίλησαν την ώρα που οι μετανάστες διώχνονταν από τη Νομική υπό την απειλή της αστυνομικής βίας, δεν έκαναν τίποτα για τις άθλιες συνθήκες του κτιρίου στο οποίο μεταφέρθηκαν, δεν τοποθετούνται ούτε τώρα, παρά το ότι το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών έχει υιοθετηθεί από τα συνδικάτα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.
Είμαστε σήμερα εδώ γιατί οι μετανάστες δεν είναι γενικώς μια αναξιοπαθούσα ομάδα πληθυσμού, αλλά αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης. Βρίσκονται στην καρδιά όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων εντάσεως εργασίας και αντιμετωπίζουν την πλέον στυγνή εκμετάλλευση, Τα αιτήματα τους πρέπει να αποτελέσουν μέρος των προτεραιοτήτων του εργατικού κίνηματος.
Είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο αγώνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί οργανικό τμήμα του κινήματος αντίστασης στην επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, είναι ένα ακόμα μέτωπο των ευρέων αντιστάσεων εναντία στο Μνημόνιο και τη φαλκίδευση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η νίκη των μεταναστών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και θα βοηθήσει τα κινήματα να παλέψουν από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα.
Είμαστε σήμερα εδώ γιατί τα μεροκάματα δεν τα ρίχνουν οι μετανάστες, αλλά ο ρατσισμός. Γιατί ο οχετός του εκφασισμού μας απειλεί όλους και όλες.
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
Συζητούσα το θέμα της μετανάστευσης με κάποιους φίλους και η αποψή μου είναι εξής. Επειδή δεν είμαι βέβαιος, πείτε μου αν βλέπετε κάτι λάθος στο σκεπτικό.
Ξεκινώντας, όπως γνορίζετε η γνόμη μου ξεκινάει απο το οτι οποιοσδήποτε άνθρωπος σε οποιοδήποτε μέρος του κοσμου έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι γιατι κανένας άνθρωπος δεν επιλέγει που γενιέται, ως εκ τούτου αν δεχτούμε οτι όλοι είμαστε ίσοι, δεν μπορεί κανεις να απαγορέψει την είσοδο στη χώρα σε κάποιον, με κρητίριο το που γενήθηκε. Απο εκεί και πέρα, προφανώς υπάρχουν όρια στο πόσο κόσμο μπορεί να χωρέσει η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα. Οπότε νομίζω οτι ο καλύτερος τρόπος να συμβιβαστούν οι δύο αυτές αρχές είναι όποιος φτάνει στην ελλάδα να δικαιούται μια περίοδο Χ μηνών στην οποία μπορεί να ψάξει για δουλειά και να λαμβάνει κάποια κρατική ενύσχυση με τη μορφή παροχής βασικών αγαθών όπως στέγη και τροφή. Αν βρεί κάποια θέση, τοτε κανείς δεν δικαιούται να τον στείλει πίσω για να πάρει τη θέση του κάποιος ομόαιμος. Αν δεν βρεί τοτε πρέπει να φύγει γιατι προφανώς κάπως πρέπει να φάει και αν δεν έχει δουλειά δεν θα μπορεί να φάει, ενω απο την άλλη αν το κράτος του δώσει το αιώνιο δικαίωμα να έχει δορεάν στέγη και τροφή, στην ουσία το στερεί απο κάποιον άλλο μετανάστη γιατι υπάρχει πεπερασμένη ποσότητα σπιτιών και κοτετσιών στην χώρα. Αν κάποιος μετά το πέρας των Χ μηνών δεν βρεί δουλειά και γυρίσει στη χώρα του οικειοθελώς, τότε δικαιούται να επιστρέψει και να ξαναψάξει για δουλειά όταν η ανεργία είναι πχ 1% χαμηλότερα. Αν κάνει το βαρύ πεπόνι τοτε χάνει οριστικά το δικαίωμα επιστροφής.
Α και πλιζ, οταν αρχίσετε να με κράζετε γράψτε που ακριβώς είναι το λάθος? Πιστεύετε οτι είμαι αντίχριστο κουμούνι και προφανως ενας μαύρος δεν έχει δικαίωμα να συναγονιστεί για μια δουλειά με έναν ομοεθνή? Πιστεύετε οτι είμαι εθνίκι και προφανώς ο μετανάστης εχει το δικαίωμα να μείνει στη χώρα ακόμα και αν δεν μπορεί να βρει δουλειά? Πιστεύετε οτι τιποτα απο τα δυο δεν ισχύει απλώς η γνόμη μου έχει κάποια άλλη αρνητική συνέπεια που δεν πρόσεξα? πειτε. Χιερς γιουρ τσανς να τα χώσετε στον κατώριμο.
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
ρε ποκεμον, ξεκινας με λαθος βαση. δεν μιλαμε για οικειοθελη μετακομιση στην ελλαδα, κανενας γνωστικος ανθρωπος δεν θα το εκανε αυτο. ας τους στείλουμε πίσω λοιπόν πισω στην χούντα της χώρας τους ή στις εμπόλεμες περιοχές.
Last edited by 12 stars circle your brow; 08-02-2011 at 13:59.
Throughout the times of perplexity and illusion
We've got some last Gods left, worth keeping
That go by such names as Kindness and Honesty.
I want us to hold swords again
As in the years of the old tales.
But this time, to fight for Dignity and Solidarity.
Against the waves of darkness and death
I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.
![]()
η μεγαλυτερη ξεφτιλα των εργατοπατερων ειναι οτι εχουν περιπολικο να τους φυλαει το κτηριο
εγω λεω να ανοιξουμε τα συνορα σε ολους τους μεταναστες που ειναι σε χωρες με πολεμο που εμπλεκεται το νατο , υπογεννητικοτητα εχουμε!! να ανοιξουμε ομως και τπτ εργοσταστια-φαμπρικες να τους βαλουμε να δουλευουν να κονομαμε ομως ε! μη καθονται ολη μερα και προσπαθουν να φυγουν σε αλλες χωρες!!
http://stresss.deviantart.comσηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
http://www.myspace.com/posteke
Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa
στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry
Εσυ μπερδευεις τους μεταναστες με τους προσφυγες ή αιτουντες ασυλο που ειναι δυο διαφορετικες κατηγοριες ειπαμε.
Επισης κατωριμε το βλεπεις λιγο στεγνα. Καταρχην ποιος σου ειπε οτι οι περισσοτεροι απο αυτους τους ανθρωπους θελουν να μεινουν ελλαδα; Περασμα ειμαστε προς την δυση
1) e4, c5
2) Νf3
@ φρηκ
πιωμένος θα 'σαι
καλα, τρεχα γυρευε, οτι του φανει του λωλοστεφανη κτλ
![]()
αφου λες να μη τους στειλουμε , και εγω σου λεω να τους φερουμε ολους οσους θελουν!! ποιος ειναι πιο ανθρωπιστης? εσυ που θες να ταλαιπωρουνται σε βουνα και λαγκαδια η εγω που προτεινω να τους κανουμε πιο ευκολη την ζωη να γλιτωσουν απο την φτωχια την καταπιεση την μιζερια και τους πολεμους που εμεις οι δυτικοι ευθυνομαστε κατα βαση για αυτους? Γιατι ειμαι λαθος?
http://stresss.deviantart.comσηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa
στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry
καλά τώρα σοβαρά θες να μιλήσουμε για μεταναστευτική πολιτική (που προφανώς είμαι άσχετος, αλλά) σε φόρμα καπιταλισμού-μετρων ΕΕ-ΔΝΤ;
τελείως ανθρωπιστική η δική μου οπτική (μπορούν να στα πουν άλλοι καλύτερα σχετικά με τις νομιμοποιήσεις κτλ) λέει οτι απλα δεν γινεσαι μαλάκας με ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και προφανώς αυτοί δεν είναι οι φταίχτες για την δική σου ή την ευρύτερη οικονομική κατάντια. τα υπολοιπα περι ανοιγματος συνορων κι ας τους παρουμε ολους (σα να λεμε για παρτουζα), δικα σου παραλληρηματα ηταν
![]()
μην τσιτώνεις, δεν το είπα ειρωνικά, όντως το πίστευα
![]()
εγω δεν ειπα πουθενα οτι φταιει σε κατι ο μεταναστης σε σχεση με την ζωη μου και την οικονομικη μου κατασταση , ουτε με εχει κλεψει ποτε κανεις ουτε τπτ , για τους αλλους μεταναστες η ζωη γινετε δυσκολοτερη οσο περισσοτεροι ερχονται εδω . Το προηγουμενο Σαββατο γνωρισα τον Ιμπραημ απο την Αλγερια 23 χρονων που χει περασει απο αυλωνα 6 μηνες , και κλεβει τσαντες και κινητα για να παρει εκσταση και ζει με 5 αλλους σε ενα υπογειο στην Γλυφαδα..προσπαθει να φυγει Ολλανδια αλλα παπαρια ... , με κερασε και μπυρα![]()