α να σου επισημάνω πως τις μούτζες δεν τις τρως από μένα.
α να σου επισημάνω πως τις μούτζες δεν τις τρως από μένα.
Όχι ότι θέλω να μειώσω το μεγαλείο της ταινίας, μη πέσετε να με φάτε, αλλά μου έδειξε αυτό ο Μπαντιλάκης και εδώ δεν το σχολιάσαμε :
Spoiler
από enet.gr
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
Το ανέφερε ο φθόγγος στο ποστ 101 (τυχαίο, δε νομίζω).
Απλά να πω ότι... ένιωσα ωραία, που... ανήκουμε στη γη, στον Ιντερνέ, σ' όλα αυτά. Εκεί που βλέπω συνήθως άλλα πράγματα, είδα τις προάλλες και trailer του Κυνόδοντα. Και... μ' έπιασε ένα ζεστό συναίσθημα, κάποιοι θα το ονόμαζαν εθνικιστικό, εγώ το βλέπω απλά σαν "επιτέλους".
(\ /)
( . .)
c(")(")
Playing with the hand I was dealt - Playing to win.
If I blow your mind, do you promise not to think in my mouth?
Ντάξει, έκανα search ειδικά γι αυτή την ταινία γιατί ήθελα επειγόντως να γράψω! Πάω να τη δω σε ειδική προβολή για χάρη μιας τύπισσας (τσάμπα, γιατί τελικά τζίφος η δουλειά μαζί της, τουλάχιστον για την ώρα). Την βλέπω. Τελειώνει. Γυρίζω και κοιτώ τους γύρω μου. Τους ρωτώ την άποψή τους. Όλοι χαμογελούν και την εκθειάζουν. "Πολύ μπροστά, αυτή είναι ταινία, γάμησε" κτλ. Πάω σπίτι. Βγάζω τα ρούχα. Μπαίνω στο youtube και βλέπω τη σκηνή από τον Κόναν το Βάρβαρο όπου ο Tulsha Doom μεταμορφώνεται σε φίδι. Με το που ολοκληρώνεται η σκηνή, ουρλιαχτά γυναικείων οργασμών φτάνουν μέχρι τα παράθυρά μου. Κρίνω ότι η απάντησή μου στον κόσμο της κουλτούρας ήταν ικανοποιητική. Και πέφτω για ύπνο.
...
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;! ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!!
Θάνατος στους κουλτουριάριδες!!!
ART IS A BLAST!!!
Κοίτα, σίγουρα το ζήτημα με τον τούλσα και το φίδι και τα ουρλιαχτά και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και κοστίζουν το δίχως άλλο τα πιο πολλά χυσόχαρτα. Απλά, χωρίς παρεξήγηση, τις ίδιες ώρες κάποιοι άλλοι ΕΜΕΙΣ ας πούμε -ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ- σε έναν γαλαξία όχι πολύ μακρινό -τον κόσμο της κουλτούρας- ψάχνουμε και βρίσκουμε και πείθουμε και ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΥΜΕ γκομενάκια ακριβώς σαν αυτό που σε έσερνε στην σαβουροταινία και τελικά σε χίωσε.
Θα έλεγε ο Dythor. Εγώ πάλι μαζί σου είμαι.
[/QUOTE]Απλά, χωρίς παρεξήγηση, τις ίδιες ώρες κάποιοι άλλοι ΕΜΕΙΣ ας πούμε -ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ- σε έναν γαλαξία όχι πολύ μακρινό -τον κόσμο της κουλτούρας- ψάχνουμε και βρίσκουμε και πείθουμε και ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΥΜΕ γκομενάκια ακριβώς σαν αυτό που σε έσερνε στην σαβουροταινία και τελικά σε χίωσε.
[/QUOTE]
Ω, ναι. Και αυτό είναι που με κάνει να τρέμω περισσότερο από τρόμο και φρίκη...
ART IS A BLAST!!!
Ξεκιναω το ποστ λεγοντας πως βρηκα την ταινια σε γενικες γραμμες απλα καλη και ενδιαφερουσα, και για τα ελληνικα δεδομενα αρκετα καλη. Εχω αυτο το συναισθημα που εχω μετα απο καποιες ταινιες, το οποιο μου λεει πως δε μπορω να εχω τελικη αποψη ακομα, γιατι οταν νιωθω ετσι, μερικες φορες μετα απο λιγα χρονια μπορει να θεωρω την ταινια αυτη ενα απολυτο σκουπιδι, αλλες παλι φορες (Eyes Wide Shut) μπορει να τη θεωρω αριστουργημα ενω στην αρχη ελεγα "τι μαλακια ταινια ειδα μολις τωρα γαμω τις 1500 δραχμες που εδωσα".
Εχοντας αναφερει τα παραπανω, αναρωτιεμαι γιατι καποιος βρηκε αριστουργηματικη μια ταινια με πολλα και οφθαλμοφανεστατα ελαττωματα, αλλα και γιατι καποιος να βρει μια ταινια με τοσο δυνατες σκηνες εντελως ανουσια και μηδενικη? Δεν καταλαβαινω καμια απο τις δυο ακραιες αποψεις. Και παω στα επιμερους, αν και ειμαι αδικος γιατι πολλα ποστς εγιναν πριν 2 χρονια, αλλα κι ο Γαλιλαιος την πληρωσε ενω ειχε δικιο:
Οτι πεις
+1
Ψαχνει βοηθο ο Χορταρεας νομιζω, κανε αιτηση
Το αποπανω ποστ ειναι ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ. Θα το εγραφα κατα λεξη, με εξαιρεση ισως την πρωτη προταση. Εμφαση στα υπογραμμισμενα.
Απο οτι φαινεται ο αριθμος των αριστουργηματικων ελληνικων ταινιων ειναι ειτε 1 ειτε 2, αφου αυτη δεν ειναι αριστουργημα αλλα ειναι στις τρεις καλυτερες ελληνικες εβερ!! ( Απλα θελω να σε δουλεψω κι εσενα λιγο, καθως ειναι το θρεντ των μεγαλων δηλωσεων)
Δε συμφωνω με το αποπανω ποστ. Ο λογος που χαλαστηκα απο την ταινια ηταν ακριβως το οτι μαζι με ολα τα θετικα που ειχε, ηταν ψευτοδηθεν του κερατα. Καταρχας, ο κυριος Λανθιμος ειδε οταν ηταν μικρος μαλλον την μεξικανικη ταινια του 1976, και την θεοποιησε τοσο πολυ, που δεν ηθελε να τη διασκευασει, αλλα ηθελε να την αναπαραγει. Γι αυτο και η μιση ταινια φαινεται λες και εισαι στο 1985 (ως γνωστον τα απεναντι απο τον Ατλαντικο ερχονται στην Ελλαδα 10 χρονια μετα), walkman και video μαζι με κινητα και αλλα διαφορα συγχρονα, αλλα η τηλεοραση 20ετιας.
Εν κατακλειδι, προσπαθησα να βαλω τον εαυτο μου στη θεση ενος Κορεατη που οσο εγω εβλεπα το Oldboy πριν 7 χρονια αυτος εβλεπε τον Κυνοδοντα. Η αληθεια ειναι πως με αυτην την οπτικη, η ταινια μου φανταζει καλυτερη απο οτι μαλλον ειναι, κυριως γιατι εχει το εξωτικο, το διαφορετικο, το περιεργο. Αλλα εχοντας δει κι αλλες τετοιες αποπειρες σε "ευρωπαικο" κλιμα, η τελικη μου προσωρινη αποψη ειναι πως ηταν μια αξιολογη και αξιοτιμη προσπαθεια και τιποτα παραπανω, αλλα και τιποτα λιγοτερο. Το Oldboy παντως ειναι 10 φορες καλυτερη ταινια. Ισως γιατι ειναι Κορεατικο και ειμαι Ελληνας.
Last edited by FIXXXER; 27-01-2011 at 08:59.
Ειλικρινά, αυτό το δήθεν τι στο διάολο σημαίνει. Κάποιος μη-κουλτουριάρης πρέπει να μας πει επιτέλους.
επισης τι ξεχωριζει εναν ψευτοκουλτουριαρεο απο εναν κανονικο κουλτουριαρη?
http://stresss.deviantart.comσηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
http://www.myspace.com/posteke
Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa
στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry