σωστοτατος
σωστοτατος
αναμενόμενη απάντηση, έχει ξαναγίνει η ίδια κουβέντα
ίδια (κουραστική, το παραδέχομαι) επιμονή από μένα να μην ξεχνάμε τις μικρότερες ομάδες
ίδια επιμονή από γαυροβάζελους να μπορούν να μιλάνε για οτιδήποτε μετά από τέτοιες καταστάσεις
ο βικ πχ ξεπερνάει με μια φράση "δεν ασχολούμαι με την διαιτησία"
(εύκολο οταν είσαι από την μεριά που ευνοείται)
το γεγονός πως χάνεται η ουσία του αθλητισμού
όταν ο εμφανώς καλύτερος απαγορεύεται να μην κερδίσει
πείτε ό,τι θέλετε, αλλά κι εγώ θα ρχομαι πού και πού να σας ενοχλώ!
(αντίστοιχα πράγματα έγραψε ο συνήθως σωστός Μουρκάκος στο contra)
Συμφωνώ, με μόνη προσθήκη ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα κερδίζει ο εμφανώς καλύτερος, ειδικά στη μπάλα.
Δηλαδή πχ το ότι Ολυμπιακός "κέρδισε δίκαια επειδή έκανε 100 ευκαιρίες παραπάνω και το άξιζε" δε λέει κάτι.
το ίδιο έγραψα κι εγώ!
ότι στα παιχνίδια που η μία ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη
ακόμα και όταν η μια ομάδα παίζει τραγικά, κλειστό ποδόσφαιρο ξερωγω και της αξίζει να χάσει
πρέπει να μπορεί να κερδίζει χωρίς να παρεμβαίνει η διαιτησία!
Ρε Παύλε, θα τα πω σε σένα μιας και δίνεις την αφορμή.
Λοιπόν, αλήθεια, μα το Θεό που αγαπώ, ΔΕΝ θέλω να μου δίνονται πέναλτι πέτσινα. Μου χαλάει την ρομαντική καύλα που έχω στον Ολυμπιακό μου. ΟΚ; Νομίζεις ότι εγώ δεν θέλω η ομάδα μου ουσιαστικά να κερδίζει βάζοντας μια σένια γκολάρα αντί ένα μουφοπέναλτι; Τα έχω πει και ξαναπεί. Και με την διαιτησία δεν ασχολούμαι, όχι. Μπορεί κάποιοι με αντιληπτική ανικανότητα να καταλαβαίνουν κάτι τέτοιο από άλλα ποστς, αλλά δεν θα φορτωθώ εγώ την καθυστέρηση του κάθε μαλάκα που δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει. (ωραιότατο παράδειγμα το ματς με τον ΠΑΟΚ)
Από εκεί και πέρα, βλέπω μπάλα γιατί μου αρέσει η μπάλα και όσο και να με χάλασε το κωλοπέναλτι, θα κάτσω να δω την ομάδα μου, όπως ακριβώς θα κάνουν όλοι.
Εκτός και αν κάποιος από εσάς αποχώρησε από το γήπεδο αηδιασμένος όταν ευνοήθηκε σε κάποια φάση η ομάδα του. Εγώ, το ομολογώ, είμαι τέτοιος τύπος, το ξεπέρασα νωρίς, ειδικά αφού έχασε και εκείνο το αλεπουδίσιο φάουλ ο Αστέρας, φερ ινάφ, έκατσα να δω την ομάδα μου.
Τι ακριβώς θες από μένα; Να μην σχολιάσω την μπάλα που είδα γιατί πήρα πέτσινα το ματς; Είπα άμεσα τι είδα και την ειλικρινή μου γνώμη. Να αυτομαστιγωθώ; να κάτσω να ακούω τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ του κάθε ΚΑΗΜΕΝΟΥ που βρήκε αυτόν τον αγώνα για να πείσει τον εαυτό του ότι παίρνω πέτσινο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; Που μεγαλύτερη ακυρότητα δεν παίζει, έχω πολύ καιρό να δω πρωτάθλημα με τόση εμφανή διαφορά δυναμικότητας.
Τέσπα, εγώ απογοητεύτηκα πολύ από το Αθλέτιξ, αντί για καζούρα ή μετριοπάθεια/μπαλοσυζήτηση έχει γίνει μνημείο κομπλεξικότητας και χολής, μικροειρωνείες της κωλάρας (Ντάφι, ξέρω μπάλα; Για τον μαλάκα τον Βιερίνια τίποτα ε; -τα ίδια και ο πάνκης, καλή κοτάρα και συ), οπότε στα τρανά μου παπάρια, το ξέρω και εγώ το τριπάκι. Χοντροπετσιά και ειρωνεία όπου αρμόζει και αφρός και μούτζες για να στανιάρουν οι τριτοδεύτεροι.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Επίσης, για να έχουμε και ένα φανταστικό ερώτημα:
Από πότε η ουσία του αθλητισμού είναι να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος; Αυτά είναι η πουτανιά της μπάλας. Τώρα έγινε και ουσία του αθλητισμού;
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Εξαρτάται αν ο καλύτερος θεωρείται αυτός με τις 0/25 ευκαιρίες ή ο 1/1.
Εγώ πρέπει να δω αυτές τις 25 χαμένες ευκαιρίες για να πω. Εσύ που προφανώς αρκείσαι στο στατιστικό, ποιον θεωρείς δηλαδή;
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
γελάω με "του τοροσίδη ήταν όμως πέναλτι"
Χίλιες φορές αυτό που έδωσε
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
Δε λέω ότι αρκούμαι στο στατιστικό, λέω όταν ο καλύτερος είναι αυτός που έπαιξε με σωστή τακτική και πήρε αυτό που ήθελε χωρίς βοήθεια από διαιτητή.
Το ότι κάποιοι θεωρούν ότι αυτός πχ με τις 25 ευκαιρίες και 0 γκολ ήταν καλύτερος, και συνεπώς δίκαια κέρδισε και ας ήταν με μούφα πέναλτυ (γιατί ούτως ή άλλως το άξιζε να κερδίσει, παίζοντας καλύτερη μπάλα κλπ) είναι αστείο.
Με αφορμή τα χτεσινά ματς, εσύ πού ξέρεις αν έμενε 0-0 μήπως σου έβαζε ο αστέρας γκολ για παράδειγμα σε κάποια αντεπίθεση;
Τι θα ήταν δίκαιο τότε;
Όλα έρχονται στο πώς ορίζουμε τον καλύτερο και πώς το δίκαιο.
Για μένα η απάντηση είναι ότι ο καλύτερος είναι αυτός που παίρνει αυτό που θέλει με το σφύριγμα της λήξης, χωρίς να έχει κάποια εύνοια. Είτε έκανε μια ευκαιρία, είτε καμμία και ήθελε απλά να μη χάσει.
Το δικαίωμα του όμως αυτό δε μπορείς να του το στερείς και μετά να λες ότι επειδή ο άλλος έκανε πιο πολλες ευκαιρίες, άξιζε να πάρει το ματς.