Νομίζω πως οι Μετρο Τουλς/Σαχ βγάζουν τις καλύτερες αφίσες που έχω δει τους τελευταίους 6 μήνες. Λείπει λίγο το "τι θέλουμε" όμως ρε γαμώτο..
Νομίζω πως οι Μετρο Τουλς/Σαχ βγάζουν τις καλύτερες αφίσες που έχω δει τους τελευταίους 6 μήνες. Λείπει λίγο το "τι θέλουμε" όμως ρε γαμώτο..
Όχι. Ειδικά αν τις δεις σε συνδυασμό με τα όσα έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες και βάλε είναι μία αηδία και μισή. Όχι μόνο οι δύο που λες αλλά όλη η σαβούρα, η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα, γενικά ο βούρκος (εκτός κάποιον λίγων εξαιρέσεων) που κατά παράδοση κατονομάζεται ως "μητροπολιτάνοι" κάνουν διάφορα, λίγα είναι προς θετική κατεύθυνση, αλλά η βασική τους χρησιμότητα είναι να γίνουν το αποκούμπι του κάθε απογοητευμένου αναρχικού και το μέρος όπου θα καλλιεργήσει όλα τα κακά που θα κουβαλήσει από τον "αναρχικό χώρο".
Έχουμε λοιπόν ιδεολογικά κολλήματα με το τσουβάλι, ελιτισμό (της πούτσας), φωτεινή πρωτοπορία και πας μη μητροπολιτάνος βάρβαρος, πάνω κάτω λενινισμός και αντιφάσεις. Όλος αυτός ο συρφετός (με την σκατωμένη βελάδα) προσπαθεί να μας πείσει πιο πολύ και από τον Πάγκαλο ότι μαζί τα φάγαμε, με κάθε ευκαιρία θα ρίξει σκατά σε όλους μας, θα μας πει ξεφτίλες, θα μας πει καλά να πάθουμε και γενικά θα αυτοχειροκροτηθεί που είναι οι ο καλύτερος τον εργατών και κρυφά θα ελπίζει να μην αλλάξει τίποτα γιατί αν του πάρεις και το κράξιμο θα πέσει σε κατάθλιψη.
Το "τι θέλουμε" λίγο το λένε. Εργατική αυτονομία, να αποκτήσουν πάλι οι προδότες ταξική συνείδηση και άλλα τέτοια. Αυτό που δεν έχω δει ποτέ να λένε είναι με ποιον μαγικό τρόπο θα αποκτήσουν οι εργάτες ταξική συνείδηση. Εκτός και αν ο μοναδικός τρόπος που έχουν στο μυαλό τους είναι ότι θα την αποκτήσουν διαβάζοντας τις αφίσες τους.
Ενώ στην Αναρχία δεν έχουμε ελιτισμό, παρά προχωράμε με σκυμμένο το κεφαλάκι, μετά από αυτά που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες, ψελλίζοντας σε κανα σύντροφο στο δρόμο "αντίσταση-αυτοοργάνωση-αλληλεγγύη, κοινωνική και ταξική αντεπίθεση..." Αν η χρησιμότητα των μητροπολιτάνων είναι το να γίνουν οι μοιρολογήτρες του κάθενα αναρχοαπογοητευμένου τότε είναι άχρηστοι, καθώς για τέτοια υποκείμενα δεν υπάρχει σωτηρία.
Παρ' όλα αυτά, ξαφνικά, γι' αυτούς υπάρχει ταξικό ζήτημα, υπάρχουν εργάτες και προλετάριοι κι όχι απλά "κομμάτια που εξεγείρονται", υπάρχουν βασικές κοινωνικές σχέσεις που καμμία επαφή δεν έχουν με το "το κράτος/κεφάλαιο κι εμείς" των αναρχικών. Ξέρω, βαστάει χρόνια αυτή η κόντρα, όπως βαστάει χρόνια και η κόντρα όλων εναντίων όλων στον πρώτο κόσμο. Όντως, μπορεί να έχει πλακωθεί και ο ρεητζ φορ ορντερ με το κρακ στη γυάλα, πέρα από τα μαγαζιά του καθενός όμως υπάρχει και η πραγματικότητα, στην οποία οι "μητροπολιτάνοι" ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα, ή έστω έχουν πολύ περισσότερα να πουν από το "παίρνουν μέτρα, να πάρουμε τα μέτρα τους!".
Η παρουσία στο δρόμο τους λείπει για να γίνουν πραγματικά σημαντικοί.
καλοπροαίρετη απορία:
αυτοί (οι μητροπολιτάνοι, πως τους λέτε) γιατί έχουν κόντρα με το indymedia και δεν θέλουν να ανεβαίνουν κείμενα και αφίσες τους εκεί;
και 2ον, στον δρόμο πότε εμφανίζονται και τι κάνουν;
A loaded gun won't set you free.
So you say.
εγώ πάντως τους συμπαθώ γιατί είναι παιδιά των δυτικών και σκέψου τώρα να αφισοκολλάς τέτοια πράγματα για να τα διαβάζει ο άλλος όπως πάει μπουρνάζι να τα πιει ή περιμένει στη στάση του 892 για να πάει να δουλέψει αγία βαρβάρα.
εραστές δυτικών προαστίων δηλαδή, το πρωί δουλειά το βράδυ μηχανή και γαμάμε γκόμενες από ΒΠ. Γεωργούλης ένα πράμα.
A loaded gun won't set you free.
So you say.
έντιτ: λάθος θρεντ...
Last edited by rat_poison; 14-12-2010 at 15:08.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Ποιος είπε ότι δεν έχουμε ελιτισμό και τόσα άλλα κακά; Στο προηγούμενο ποστ μου λέω ακριβώς αυτό. Αυτοί όμως τα παίρνουν όλα αυτά και αντί να τα αντιμετωπίσουν τα απογειώνουν σε νέα αξεπέραστα μέχρι την στιγμή εκείνη επίπεδα, όπως κάνουν και οι "ένοπλοι". Για μένα δεν διαφέρουν σε τίποτα οι μητροπολιτάνοι από την ΣΠΦ που είπαν σχεδόν επί λέξει ότι αν δεν μας καταλαβαίνει η κοινωνία τότε το πρόβλημα το έχει η κοινωνία ή έναν του ΕΑ που λέει ότι θέλουμε δίπλα μας μόνο όσους συμφωνούν απόλυτα με τα όσα κάνουμε και δεν μας ασκούν κριτική. Ίδια ακριβώς λογική και ίδιος ο χώρος από όπου την κληρονόμησαν.
Τσουβαλιάζεις άσχημα.
Ίσως είμαι ο μόνος που δεν έχει πλακωθεί μαζί τους
Ποια είναι η πραγματικότητα που ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα; Η πραγματικότητα δεν είναι ότι όλο και περισσότεροι τρώνε πούτσο καλό, νιώθουν τον καπιταλισμό στο πετσί τους και ψάχνουν αγώνες να χωθούν, ειδικά οι νέοι προλετάριοι; Το ότι δεν έχουν παρουσία στον δρόμο σημαίνει ακριβώς το ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τι περισσότερο έχουν να πουν πέρα από το "ξυπνάτε"; Αν δεν πεις το "πως" τότε όχι μόνο δεν λες κάτι παραπάνω αλλά δεν λες απολύτως τίποτα.
με όλους έχουν κόντρα.
Σπάνια και πάντα μόνοι τους γιατί κανένας δεν έχει φτάσει το επίπεδο τους ώστε να δεχτούν να κάνουν κάτι μαζί του. Αλλά έχουν βγάλει 500 χιλιάδες αφίσες.
έτσι, μεστά.
See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.
πολυ ωραια αφισα.
ενω ολα τα επιρρηματα που χρησιμοποιουνται στον δημοσιο λογο της αναρχιας απαντανε στο "πως".Originally Posted by rage for order
- τι θα κανουμε;
- ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
- πώς;
- ΤΑΞΙΚΑ! ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ! ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ! ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!
- α;
ο νεος προλεταριος που λες θα κανει δυο πραγματα για να χωθει στον αγωνα: θα παρει αναποδες και θα βγει στους δρομους με τα κοτρωνια του στα χερια σ'οποιο μπλοκ να'ναι ή/και θα χωθει στα σωματεια (πρωτοβαθμια ή βασης) του επαγγελματος του. τιποτα απ'τα δυο δεν ειναι στην "κυριοτητα" του αναρχικου χωρου, αν και για να ειμαι δικαιος χωρις τον αναρχικο χωρο αυτα σιγουρα δεν θα ειχαν υπαρξει και ενδεχομενως ακομα να στηριζονται σ'εναν βαθμο σ' αυτον. απο την αλλη οι ομαδες του χωρου που εχουν οντως πολιτικο εργο ειναι πλεον σαφεστατα πολιτισμενες στην αυτονομια και οχι στον μανιερισμο της αναρχιας. και περισσοτερο αναφερομαι σε αναρχια και αυτονομια ως πολιτικες τασεις και πρακτικες στις τωρινες συνθηκες, οχι ως θεωριες.
this is radio freedom.