Όλοι οι επαναστάτες εδώ μαζευτήκατε ρε παιδιά; Ο άλλος λέει ευτυχώς που πιάσαν αυτούς που την πέσαν σε φύλακα στο ΑΧΕΠΑ και οι μούτζες πάνε σύννεφο. Ο άλλος λέει οτι τα μαλακισμένα που πιάσαν, οι για τον πούτσο επαναστάτες, είναι προβοκάτορες. Ότι να ναι δηλαδή. Εγώ ξέρω οτι όπως και σε όλα, έχουμε και τους αναρχικούς που μας αξίζουν. Την υπομονή σας 2 λεπτά, θα πω μερικά πράγματα και δε θα σας ξαναενοχλήσω γιατί ως γνωστόν άκρη δε θα βγει.

1ον, δεν είμαι ενάντίον της βίας, είμαι υπέρ αρκεί να έχει αποτελέσματα. Το να εκτελείς κόσμο για πλάκα, βλέπε σέχτα, δεν είναι επανάσταση, είναι μαλακία στον εγκέφαλο. Θα μου πείτε είναι προβοκάτορες, καλά, εντάξει.
Το να κλέβεις τράπεζα με σκοπό να ιδιοποιηθείς τα χρήματα και να γίνεις εσύ ένας κεφαλαιούχος, πάλι δε μου φαίνεται ηρωική και επαναστατική πράξη. Και κυρίως να είσαι έτοιμος να ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ, για να πάρεις τα λεφτά. Καταλάβατε; Σκοτώνεις για να πάρεις χρήματα. Πολύ επαναστατικό. Και ποιο το αποτέλεσμα; Να χρηματοδοτήσεις την επανάσταση, ωραία δικαιολογία. Στην ουσία με την εξουσία που σου δίνει το όπλο γίνεσαι εσύ ένας φασίστας. Και κονομάς. Με τα λεφτά του Μυλωνά ο άλλος πήγε να αγοράσει μπραφ Μετσεντές στη Κρήτη. Δεν ξέρω, μπορεί να βλεπουν τα τσακάλια κάθε μέρα CSI και να μην καταλαβαίνουν το νόημα της ζωής, αλλά δε νομίζω να υπάρχει κάτι πιο φασιστικό από το να αφαιρείς τη ζωή κάποιου.

Ωραίο το κάψιμο μιας τράπεζας, δε λέω, αλλά έχει καταντήσει γραφικό. Αποτέλεσμα μηδέν. Άντε έδωσες δουλειά σε έναν τζαμτζή, αλλά απο εκεί και πέρα; Είχαμε και 4 νεκρούς στη Marfin, νεκρούς ε; Μήπως προβοκάτσια και εκεί; Μα γιατί δεν αποσύρουν όλοι αυτοί οι επαναστάτες τα χρήματά τους από τις τράπεζες; Αυτοί δεν έχουν ούτε μία πιστωτική; Και εσύ που στάνταρ μου έχεις ρίξει μούτζα, γιατί δεν αποσύρεις τα χρήματά σου και γιατί δε λες στο αφεντικό σου να σε πληρώνει στο χέρι; Μεγαλύτερο κακό θα κάνουμε στις τράπεζες έτσι από το πάει ένας επαναστάτης να σκοτώσει και να την κλέψει.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον υπόκοσμο, ούτε αυτό είναι επαναστατικό έ; Μάλλον όχι.

Επειδή μάλλον ήδη με σιχαθήκατε, το κλείνω και λέω το εξής. Το πολίτευμα δεν πρόκειται να αλλάξει δυστυχώς, κάποιοι ακόμα μιλάνε για κατάργηση της μισθωτής εργασίας και πούτσες μπλέ. Κινητό έχουν όμως, και ίντερνετ, και ΝΙΚΕ παπούτσια που κάποιο κινεζάκι δουλεύοντας 18 ώρες την ημέρα τα έφτιαξε, και αυτοκίνητο με δόσεις, και τα λεφτά στην τράπεζα και μηχανάκι που αν τους το κλέψουν θα πάνε στην αστυνομία να τους το βρει. Δε συμβαδίζουν αυτά... λέω εγώ.
Τον κόσμο μας μπορούμε να τον αλλάξουμε, αλλιώς όμως. Με πράξεις που έχουν αποτέλεσμα, όχι με γραφικότητες. Αυτά τα ολίγα.