Quote Originally Posted by ubu View Post
ρειβεν λορντ, και γω μικρός γούσταρα τη δεσποινίδα σιμένα. μετά το ξεπέρασα. επίσης προσωπικά δε μου καίγεται καρφί για καμία εταιρία διοργανώσεων και για καμία κινηματογραφική εταιρία. δεν γεμίζω σελίδες για το πως τα πάνε, δεν απαιτώ αλλαγές στις διοικήσεις τους, δεν κάνω κερκίδα, δεν σκίζω το καλσόν και γενικά δε δίνω δεκάρα τσακιστή. κυρίως γιατί αυτές είναι κερδοσκοπικές εταιρίες και εγώ δεν είμαι σχιζοφρενής. αν πάλι το επιχείρημα είναι ότι όπως εγώ θαυμάζω το έργο του τάδε καλλιτέχνη έτσι εσείς θαυμάζετε το πως παίζει μπάλα η τάδε ομάδα τότε δεν στέκει δεδομένου ότι το πως παιζει μπάλα μια ομάδα αλλάζει συνεχώς μαζί με τα πρόσωπα που την αποτελούν. και γενικότερα ρε παιδί μου, μια ομάδα (όπως κάθε επιχείρηση) επιβιώνει όσο έχει κέρδος. αυτό σημαίνει ότι σε μια επιτυχημένη ομάδα με δεκαετίες ζωής όλα τα πρόσωπα που την αποτελουν, από τους ιδιοκτήτες και το ΔΣ μέχρι τους παίχτες και την τελευταία μπαλομαζώχτρα, αλλάζουν ολοκληρωτικά κάθε μερικά χρόνια. οπότε τελικά εσείς τι στον πούτσο υποστηρίζετε; το σύμβολο; το χρώμα; τη σημαία;

Ξερεις ομως πως και ο καλλιτεχνης σου δεν ειναι πια ενας ερασιτεχνης που σε ψυχαγωγει σαν μοναχικος Λουκυ-Λουκ καβαλαρης.
Κι αυτος πλεον φερει απο πισω του ενα ολοκληρο κυκλωμα, συστημα marketing και στην ουσια μια καλοστημενη επιχειρηση.
Οπως λες για τις ΠΑΕ, μπορει καλλιστα καποιος να σου πει πχ για τις δισκογραφικες.
Οπως καποιος γεμιζει γηπεδο και πληρωνει και συντηρει μια κατασταση, το ιδιο κανεις κι εσυ αγοραζοντας το προιον και οχι μονο την τεχνη ενος καλλιτεχνη.

Οποτε δεν μιλας γενικως για καποιον που αγαπαει τη μπαλα, την ατμοσφαιρα ενος ομαδικου αθληματος, αλλα για καποιον φανατισμενο.