Καταρχήν δεν πολυκατάλαβα ποτέ γιατί παράτησα τα Limp Bizkit, Korn και λοιπά βερμουδάτα, που ήταν σοβαρότατη και γκρουβάτη μουσική για παιδί γυμνασίου και ασχολήθηκα με το μέταλ. Κάπως στο μυαλό μου μού σκαγε ως πιο άγριο, πιο extreme, πιο σφιχτό δερμάτινο, καρφιά, καραφλοκοτσίδες, γυναικεία φωνητικά για τους ευαίσθητους, παραγωγές γαριδάκι, στίχοι επιπέδου Ιατρόπουλου κλπ. Το ταξίδι μου στο παραδοσιακό και mainstream μέταλ ευτυχώς κράτησε λίγο. Οι δίσκοι-τομή σε αυτή την περίοδο για μένα ήταν:

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misanthropia, όταν βγήκε, μετά από κριτική Metal Invader (η παρακμή σε τυπωμένο χαρτί). Ο δίσκος ήταν μαλακιάρα άρα δεν πιάνεται, highlight όμως η προσπάθεια να κρύψω το σατανικό box-set από τους γονείς μου γυρνώντας από το metropolis.
Slipknot - Slipknot. Αυτό ακόμα πιστεύω ότι έχει κομμάτια που γαμάνε, το Sic το παίζαμε στο σχολείο λάιβ 4-5 χρόνια αργότερα με την ίδια λύσσα.
Iced Earth - Horror Show, μετά από πύρινη γραμμή Rock City για κριτική στο Metal Hammer. Μου ψιλοάλλαξε τη ζωή ο δίσκος, τότε έγινα επίσημα κάγκουρας και αγάπησα το διπέταλο.
Judas Priest - Τα πάντα. Δεν ξέρω γιατί, ακόμα τους θεωρώ αγαπημένη μπάντα, πρέπει να το κοιτάξω.
Opeth - Blackwater Park, ο δίσκος της τριήμερης της 3ης γυμνασίου στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Άπειρα μεταλ cd διαφόρων ειδών, πολύ πεταμένο χρήμα γενικά. Κάπου 3η γυμνασίου μπήκαν στη ζωή μου οι The Haunted (και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι At The Gates) και εθίστηκα στη μαγεία του skunkbeat. Καπάκια σκάσαν οι Bolt Thrower, με διαφορά η αγαπημένη μου μεταλ μπάντα και ίσως και πιο συναισθηματικά σημαντική γενικά.
2 δίσκοι προπομπός για ένα ταξίδι που ακόμα συνεχίζεται:
Spiritual Beggars - Ad Astra
Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf

Μπαίνουμε λύκειο πλέον δυναμικά. Έχουμε ανακαλύψει και τη Relapse και γενικά η φάση είναι ψάξιμο.
Nile - In Their Darkened Shrines
Cryptopsy - None So Vile
και τέτοια υπερμπρούταλ.

2 δίσκοι που άλλαξαν τα πάντα:
Kyuss - Blues for the Red Sun
Sisters - First and Last and Always
και
Isis - Oceanic
Ved Buens Ende - Written In Waters
Reverend Bizarre - In The Rectory Of The Bizarre Reverend
W I T C H C R A F T - Witchcraft
Jesu - Jesu
Pelican - Australasia
Earth - Hex
SunnO))) - Black One
Virus - Carheart

και λοιπά κοσμογονικά χισπστεριλίκια το μακρινό 2005-2006, που είχαμε την τύχη να είμαστε στην καλύτερη ηλικία για να ζήσουμε (πάντα μου φαινόταν χαζό να περάσεις μία ενηλικίωση με καταστάσεις εκτός τόπου και χρόνου).