Page 40 of 44 FirstFirst ... 303839404142 ... LastLast
Results 586 to 600 of 650

Thread: Περί Δημοκρατίας

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Κυρίαρχος, όχι ανώτερος.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Όχι, είναι η ονομασία που δώσαν οι Έλληνες στους αυτόχθονες κάτοικους πριν έρθουν τα ελληνικά φύλα και τους κατακτήσουν. Ψάξου.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    Quote Originally Posted by Deggial View Post
    Ναι, ναι, τα έχουμε και όλα αυτά. Αλλά οι ηθικές αξίες της αρχαίας Αθήνας ήταν χειρότερες και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιστρέψουμε σε αυτές (ή στην παιδεία εκείνης της εποχής) όπως ισχυρίζεται ο cybernaut.
    Συμφωνω σε αυτο με την παρατηρηση οτι και απο την "Αρχαια Αθηνα" (και οχι μονο) μπορουμε να κρατησουμε πραγματα!

Quote Originally Posted by atom_smasher View Post
    ΦΥΣΙΚΑ. εσυ δεν το καταλαβαινεις; Διαβασε λιγο το "Παπαλανγκι" και θα δεις την σοφια που εχουν αυτοι. Αν εχεις μυαλο θα καταλαβεις. Αν οχι δεν περιμενα κατι διαφορετικο.
    Προσεχε δασκαλε λιγο. Αν ενας πολιτισμος εχει να επιδειξει το παπαρανγκι και ενας αλλος 10Χ τα επιτευγματα, ο 2ος ειναι σαφως πιο γαματος, πως να το κανουμε. Επισης αμα ο 2ος παει και γαμησει τον 1ο βασει του right of conquest (σαντ μπατ τρου), τοτε de facto, συστημικα, ο 2ος ρε μαγκα ειναι ανωτερος. Δεν περιμενω απο σενα να πιασει τη 2η προταση, το γραφω μπας και ...
    Τελικα δεν σκαμπαζεις και πολλα. Η αναλυση σου ειναι επιπεδη και βασιζεται σε ανοησιες. Προφανως μιλαμε αλλη γλωσσα. Κατι τετοιοι σαν και σενα μας εφεραν στα σκατα μεσα.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Senior Member

Μη με γαμας, γραψε ενα ενα.
    Κυριαρχος = de facto ΑΝΩΤΕΡΟΣ. Να στο πω πιο απλα; Οι Ρωμαιοι κυριαρχησαν επι των Ελληνιστων και παιρνοντας την κουλτουρα εγιναν ανωτεροι!

Τελικα δεν σκαμπαζεις και πολλα. Η αναλυση σου ειναι επιπεδη και βασιζεται σε ανοησιες. Προφανως μιλαμε αλλη γλωσσα. Κατι τετοιοι σαν και σενα μας εφεραν στα σκατα μεσα.
    Ξερεις τι παιζει; Οταν αρχιζεις να λες "ανοησιες/δεν σκαμπαζεις και πολλα Ρωχαμη μας εφερες στα σκατα/γαμω το σπιτι σου <--- η συνεχεια αυτου" χωρις ΕΝΑ γαμημενο επιχειρημα, περαν ενος βιβλιου, μου δινεις το δικαιωμα να πω, οτι οχι, κατι αριστερομαλακακοι σαν εσενα φερανε τα σκατα.
    Last edited by Rwxamhs; 20-10-2010 at 16:02.
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

σεξιστής cybernaut's Avatar

είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι
    τον Πλευρη που γνωριζει ακριβως τι ειναι τον συμπαθεις δηλαδη..
    2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους
    ενω εγω δεν το εχω.. γιαυτο καθομαι κ γραφω την γνωμη μου 40 σελιδες τωρα, παρα τα οσα αρνητικα εισπράτω
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

@Rwxamhs
    Μαν, εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει αξιολογική ιεραρχία ανάμεσα στα συστήματα και τους πολιτισμούς, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Το "burden of proof" λοιπόν πέφτει σε σένα να μου στηρίξεις με ποια αντικειμενικά κριτήρια πιστεύεις ότι κυρίαρχο == ανώτερο. Με τη λογική σου ο αμερικάνικος πολιτισμός της μαζικής κουλτούρας είναι ο ανώτερος, γιατί είναι ο κυρίαρχος.

σεξιστής cybernaut's Avatar

κατι αριστερομαλακακοι σαν εσενα φερανε τα σκατα.
    my point exactly.
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Senior Member

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    @Rwxamhs
    Μαν, εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει αξιολογική ιεραρχία ανάμεσα στα συστήματα και τους πολιτισμούς, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Το "burden of proof" λοιπόν πέφτει σε σένα να μου στηρίξεις με ποια αντικειμενικά κριτήρια πιστεύεις ότι κυρίαρχο == ανώτερο. Με τη λογική σου ο αμερικάνικος πολιτισμός της μαζικής κουλτούρας είναι ο ανώτερος, γιατί είναι ο κυρίαρχος.
    Δεν ειπα "ιεραρχια", τι ειμαστε? Στρατος; Η ειναι οι πολιτισμοι ομαδες για να βγαζουμε κατηγοριες και βαθμολογιες. Συγκρισεις ομως μπορεις να κανεις και να πεις "οι Μακκαβαιοι ηταν μαλακες ενω οι Φοινικες εσπερναν".

Αν το δεις σαν ενα ολιστικο συστημα, ναι, ο αμερικανικος πολιτισμος ειναι ο ανωτερος πολιτισμος σημερα. Οσο για το "μαζικης κουλτουρας", ρε μαν, η Αμερικη σαν πολιτισμος εχει βγαλει τα απειρα! Θες γιατι εισηγαγε κοσμο, θες γιατι αιχμαλωτισε κοσμο, θες για το ενα, θες για το αλλο, εχουνε και τεχνολογικο και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ πολιτισμο. Η ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου αποψη, την οποια δεν περιμενω να ασπαστεις, ειναι οτι η Αμερικη ειναι η κοιτιδα της συγχρονης Δεξιας διανοησης (και δε μιλαω για neocons με paperback deals και συνεντευξεις σε talk show)

Αν τωρα ο μεσος αμερικανος ειναι κοινωνος αυτου του πολιτισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο.

Senior Member

Quote Originally Posted by cybernaut View Post
    my point exactly.
    ημουν σίγουρος. inb4 ανάλογες απόψεις για μετανάστες και ομοφυλόφιλους.
    See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.

Senior Member

Quote Originally Posted by ubu View Post
    my point exactly.
    ημουν σίγουρος. inb4 ανάλογες απόψεις για μετανάστες και ομοφυλόφιλους.
    πιο σωστα επρεπε να γραφες inb4 μεσα σε καθε ξερολα αριστερουλη κρυβεται ενας δικτατορας

Αν τωρα ο μεσος αμερικανος ειναι κοινωνος αυτου του πολιτισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο.
    Προσωπικά τρελαίνομαι για αμερικάνικο πολιτισμό, Jefferson, Thoreau, Franklin, Chomsky, Vidal, Williams, Steinbeck, Lincoln, Miller, η μοντέρνα ποίηση που βιάζει τα παιδάκια όλης της υπόλοιπης αγγλόφωνης κτλ.

Απλά επειδή ο πολιτισμός δεν είναι μόνο αυτό που ανακριβώς και άστοχα λέμε στα ελληνικά "κουλτούρα" αλλά όλο το σύστημα ζωής και της καθημερινότητας, γι' αυτό επιμένω στο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανωτερότητες και κατωτερότητες, αλλά απλά για χαρακτηριστικά, πετυχημένα ή όχι, διαχρονικά ή όχι, ηθικά ή όχι. Το τελευταίο quote σου το κρατάω, αλλά αντικαθιστώ τη λέξη αμερικάνος με τη λέξη αρχαίος έλληνας ή ακόμα καλύτερα με τη μεταβλητή $USER

Senior Member atom_smasher's Avatar

Αγαπητε Ρωχαμη δεν διαθετω κανενα επιχειρημα. ΚΕΡΔΙΣΕΣ. ζησε με τις δαφνες σου καβαλα στο αρμα σου.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Senior Member

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Προσωπικά τρελαίνομαι για αμερικάνικο πολιτισμό, Jefferson, Thoreau, Franklin, Chomsky, Vidal, Williams, Steinbeck, Lincoln, Miller, η μοντέρνα ποίηση που βιάζει τα παιδάκια όλης της υπόλοιπης αγγλόφωνης κτλ.

Απλά επειδή ο πολιτισμός δεν είναι μόνο αυτό που ανακριβώς και άστοχα λέμε στα ελληνικά "κουλτούρα" αλλά όλο το σύστημα ζωής και της καθημερινότητας, γι' αυτό επιμένω στο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανωτερότητες και κατωτερότητες, αλλά απλά για χαρακτηριστικά, πετυχημένα ή όχι, διαχρονικά ή όχι, ηθικά ή όχι. Το τελευταίο quote σου το κρατάω, αλλά αντικαθιστώ τη λέξη αμερικάνος με τη λέξη αρχαίος έλληνας ή ακόμα καλύτερα με τη μεταβλητή $USER
    Γιατι global ο user? Στην αρχαιοελληνικη κοινωνια, ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ο μεσος μαλακας ηταν σαφως και πιο κοινωνος ενος πολιτισμου, μονο και μονο απο τα μικρα μεγεθη της εκαστοτε πολης κρατους.

Που πιστευεις οτι υστερει η αμερικανικη καθημερινοτητα ακριβως;

Αγαπητε Ρωχαμη δεν διαθετω κανενα επιχειρημα. ΚΕΡΔΙΣΕΣ. ζησε με τις δαφνες σου καβαλα στο αρμα σου.
    Παω με το αρμα μου να παρω την Πολη πισω, να ξεμαρμαρωθει και ο Βασιλευς!

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Πράγματι. Είσαι φασίστας και είναι καλό να το ξέρεις γιατί γενικά είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι 2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να, πάρε τον πλεύρη για παράδειγμα, που σωσε τη ζωή ένα βράδυ στο youtube.
    pragmati eimai fasistas απεναντι σε ανθρωπους σαν κ σενα, που παιρνουν προσωπικα καθε συζητηση.
    είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι
    τον Πλευρη που γνωριζει ακριβως τι ειναι τον συμπαθεις δηλαδη..
    2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους
    ενω εγω δεν το εχω.. γιαυτο καθομαι κ γραφω την γνωμη μου 40 σελιδες τωρα, παρα τα οσα αρνητικα εισπράτω
    Δεν είδα να παίρνω κάτι προσωπικά, λες να με νοιάζει τόσο. Πράγματι, οι πλεύρης είναι μια συμπαθέστατη φιγούρα ακριβώς για το απεριόριστο θράσσος του να δηλώνει ότι πιστεύει τα χειρότερα που είδε ποτέ αυτός ο τόπος. Λόγω της πολύ πρόσφατης ιστορίας η ψυχολογία του ακροδεξιού στην Ελλάδα δεν του επιτρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα πράγματα όπως "ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΑ ΛΟΜΠΙ, ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ". Το ΛΑΟΣ και η πρόσφατη άνοδος της ακροδεξιάς στην ελλάδα έχει βοηθήσει στην κατεύθυνση του να απενοχοποιηθεί αυτή η ρητορεία αλλά πάντα υπάρχουν οι ημι-ρετρο δεξιούληδες της περασμένης δεκαετίας, όπως εσύ. Θα ντύσετε όλη τη μαυρίλα και την ασχετοσύνη που έχετε στο κεφάλι σας με δεκάδες δειλά-δειλά "όλες οι απόψεις είναι σεβαστές παιδιά, όλους πρέπει να τους ακούμε, να μη φιμώνουμε" ή ακόμα και το παιδικό "εγώ ακούω λοϊζο, εχω όλη τη δισκογραφία μικρούτσικου και θοδωράκη και έχω διαβάσει τις δέκα πρώτες σελίδες από το μεταρρύθμιση ή επανάσταση της ρόζας και τις πέντε απ' τον αναρχισμό του κροποτκιν, έχω ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ! Κι εγώ αριστερός είμαι παιδιά!!".

Όχι, δεν είσαι. Γιατί πίσω και πέρα από όλα αυτά θα ξεδιπλώσεις τον πυρήνα της σκέψης του δεξιού μικροαστού: "ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ" και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα που περιγράφω πιο πάνω.

Και είναι όλα αυτά οκ, αλήθεια. Μπορεί να είσαι ο πιο καλοσυνάτος συνάδελφος στο γραφείο, ο πιο αστείος τύπος για να βγαίνεις για μπύρες, το πιο μεγάλο μπακ στο 5χ5, η πιο μεγάλη μουσική εγκυκλοπαίδεια, το πιο γλυκό τσουτσούνι και ο πιο ΓΑ-ΜΑ-ΤΟΣ τύπος. Και αν όλες αυτές οι παπαριές που ξεφούρνιζες για τους εβραίους και την "δημοκρατία σας" περιοριζόντουσαν απλά στο να σπας λίγο αρχίδια σε ένα φλορουμ ή σε καμία ταβερνειακή συζήτηση μεθυσμένων, δε θα υπήρχε ποτέ πρόβλημα και δε θα υπήρχε και λόγος για μπινελίκια. Όμως δεν είναι έτσι. Γιατί στην κουβεντούλα είναι όλα καλά, στα δύσκολα όμως είναι που κοντράρονται οι συνειδήσεις. Και εκεί ο μικροαστός τα σκατώνει, πάντα. Γιατί τότε πρέπει να πει για τις απολύσεις στο γραφείο, πρέπει να πει για μέτρα και για την "πατριωτική συνείδηση" - να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι να την παλέψουμε, να πει για την απεργία, για τους μισθούς, για τον λαθρομετανάστη, για τον εγκληματία, για τον παιδεραστή. Αριστερός δε σημαίνει "ακοω λοϊζο" και δεξιός δε σημαίνει "γουστάρω αρχαία ελλάδα". Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα που θέλουν πραγματικές απαντήσεις και το πως απαντάς εκεί είναι που δείχνει τι χρώμα αρχίδια κουβαλάς. Φιλικά όλα αυτά και τα ρέστα.
    Last edited by ikonoklast; 20-10-2010 at 16:45.

bi-curious The Good Son's Avatar

cybernaut εγώ προσωπικά δεν συμπεραίνω ότι είσαι φασίστας γιατί είσαι φίλος του regularpaul που τον συμπαθώ και δεν θέλω να σε πω φασίστα και να το διαβάσει αλλά παρατηρώ το εξής:

Στην σελίδα 40 πχ κάθεσαι και πιάνεσαι από πόστ όπου κυρίως σε ειρωνεύονται ή φτάνουν στο αντίθετο άκρο από σένα γιατί τους έσπασες τα νεύρα.

Σε όλη την ιστορία σου είπαν 2 σοβαρά πράματα τα οποία λήγουν την κουβέντα και τα αγνόησες. Το ένα είναι όταν σε ρώτησε ο Degiall για το "πού όλοι αυτοί οι σημαντικοί επιστήμονες λένε ότι οι Έλληνες είναι ο ανώτερος λαός", κάτι που σαφώς δεν φαίνεται εδώ. Καθώς άλλο να εκτιμάς έναν πολιτισμό και τη συνεισφορά του και άλλο να λες ότι ο οποιοσδήποτε λαός ή "ράτσα" όπως λες είναι ανώτερη. Για λαούς και ράτσες και κυρίως Ανωτερότητα φυλών μιλάει ο Χίτλερ στο "ο αγών μου" αν σου λέει κάτι αυτό.

Το άλλο είναι αυτό που σου είπε ο ubu στο καλύτερο ποστ που ειπώθηκε μέχρι στιγμής: Πως ότι και να ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, δεν μπορείς να γαμάς με την πούτσα τους. Άλλο αυτοί, άλλο η σημερινή Ελλάδα. Το μόνο που μοιράζεσαι μαζί τους είναι η γλώσσα και κάποια πολιτισμικά στοιχεία. Επιπρόσθετα όσο δικαιούσαι εσύ να γαμάς με την πούτσα τους, άλλο τόσο δικαιούται και ο οποιοσδήποτε ξένος που έχει μελετήσει τον ελληνικό πολιτισμό που είναι παγκόσμια κληρονομιά. Αλλά ο ξένος ούτε θα ενδιαφερθεί να μιλήσει για ανωτερότητα γιατί τον νοιάζει η ουσία: το πώς ο πολιτισμός αυτός συνέβαλλε στην πρόοδο. Για ανωτερότητα μιλάν όσοι δεν έχουν να παραθέσουν κάτι με τον τρέχοντα πολιτισμό των μεσημεριανάδικων και σκαλίζουν στο παρελθόν.