Quote Originally Posted by rat_poison View Post
@Rwxamhs
Μαν, εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει αξιολογική ιεραρχία ανάμεσα στα συστήματα και τους πολιτισμούς, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Το "burden of proof" λοιπόν πέφτει σε σένα να μου στηρίξεις με ποια αντικειμενικά κριτήρια πιστεύεις ότι κυρίαρχο == ανώτερο. Με τη λογική σου ο αμερικάνικος πολιτισμός της μαζικής κουλτούρας είναι ο ανώτερος, γιατί είναι ο κυρίαρχος.
Δεν ειπα "ιεραρχια", τι ειμαστε? Στρατος; Η ειναι οι πολιτισμοι ομαδες για να βγαζουμε κατηγοριες και βαθμολογιες. Συγκρισεις ομως μπορεις να κανεις και να πεις "οι Μακκαβαιοι ηταν μαλακες ενω οι Φοινικες εσπερναν".

Αν το δεις σαν ενα ολιστικο συστημα, ναι, ο αμερικανικος πολιτισμος ειναι ο ανωτερος πολιτισμος σημερα. Οσο για το "μαζικης κουλτουρας", ρε μαν, η Αμερικη σαν πολιτισμος εχει βγαλει τα απειρα! Θες γιατι εισηγαγε κοσμο, θες γιατι αιχμαλωτισε κοσμο, θες για το ενα, θες για το αλλο, εχουνε και τεχνολογικο και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ πολιτισμο. Η ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου αποψη, την οποια δεν περιμενω να ασπαστεις, ειναι οτι η Αμερικη ειναι η κοιτιδα της συγχρονης Δεξιας διανοησης (και δε μιλαω για neocons με paperback deals και συνεντευξεις σε talk show)

Αν τωρα ο μεσος αμερικανος ειναι κοινωνος αυτου του πολιτισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο.