Originally Posted by
Amnesiac.
Εγώ πιστεύω ότι όλοι όσοι αντιγράφουν το κάνουν για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και να τονίσουν την ανουσιότητα των εξετάσεων ως μέσου κρίσης της γνώσης. Μου είχε πει ένας φίλος μου ότι απλά βαριόταν να διαβάσει, αλλά δε νομίζω να το εννοούσε, λογικά πλάκα έκανε.
Γενικά η άποψη μου είναι ότι καθένας μπορεί να βρει χίλια δίκια για να κατηγορήσει τα πάντα, είτε αυτό είναι εκπαιδευτικό σύστημα, είτε εργασία, είτε λειτουργία του κράτους, είτε οτιδήποτε. Τα πάντα είναι σάπια και οι όποιες αντιδράσεις είναι συνήθως λογικές και δίκαιες. Απλά ρε παιδί μου, φτάνεις σε ένα σημείο στη ζωή σου που πρέπει να κάνεις ΚΑΤΙ. Δηλαδή ναι, να αντιγράψεις, ναι, να μη σκιστείς στη δουλειά ή να μη βιαστείς καν να βρεις δουλειά για να τα τσεπώνει ο κάθε μαλάκας εργοδότης, ναι, να βρίσεις το κατεστημένο, να τσακωθείς και με το μαλάκα που έχει παρκάρει σε σημείο που σε κλείνει, να τα κάνεις όλα αυτά. Απλά αυτό δε μπορεί να κρατήσει για πάντα. Είναι μπουρδέλο όλα, ναι, αλλά για να σταθείς σαυτή τη ζωή (...) και να μην εξαρτάσαι από τους γονείς σου για πάντα θα πρέπει να ρίξεις τα μούτρα σου, να κάνεις υποχωρήσεις, είτε αυτές γίνουν στην εκπαίδευση, είτε στην εργασία, είτε στη γκόμενα σου, είτε οπουδήποτε. Είτε σας αρέσει είτε όχι, όλοι οι άνθρωποι φτάνουν αργά ή γρήγορα στο σημείο που αναρωτιούνται "και τώρα τι" κα αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει όλα τους τα νεανικά χρόνια μη κάνοντας τίποτα και βρίσκοντας δικαιολογίες για τα πάντα, συνήθως τρώνε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα (η οποία μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, αλλά έρχεται). Είναι κάτι σαν νόμος της ζωής αυτό και δε προσπαθώ να το παίξω σοφός, αλλά ισχύει σε όλους όσους έχω γνωρίσει και σε μένα επίσης. Γιαυτό, χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε πράγματα για εσάς, δε θα έχετε πάντα επιλογές ούτε εύκολες λύσεις ούτε "ναι αλλά", οπότε καλό είναι να είστε προτετοιμασμένοι όσο μπορείτε. Και δε σημαίνει αυτό να τα δέχεστε όλα και να μη διαμαρτύρεστε, όπως είπα και στην αρχή όλες αυτές οι αντιδράσεις συνήθως είναι απολύτως δίκαιες, απλά όσο διαμαρτύρεστε φροντίστε και λίγο (για) τον εαυτό σας.
Παίζει και να λέω ασυναρτησίες, ο πυρετός φταίει, κανονικά τα λέω πολύ γαμάτα.