Results 1 to 15 of 650

Thread: Περί Δημοκρατίας

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Vic Ford Prefect's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    α. δεν βρίσκω μεγάλη (θα έλεγα ελάχιστη) ομοιότητα στα κίνητρα των πυραμίδων και της αγιά σοφιάς καθώς και στο τι ακριβώς εμπνέουν στον θεατή
    Ο εξαθλιωμένος λαός δε την παλεύει κάστανο, γίνεται μια εξεγερσάρα με εκτεταμμένα μπάχαλα κατά τα οποία καίνε και το ναό και οι μπάτσοι για να την καταστείλουν σκοτώνουν τριάντα χιλιάρικα κόσμο για πλάκα. Η αυτοκρατορία μετά την ανήκουστη σφαγή για να καλμάρει τα πνεύματα και κυρίως για να ενισχύσει την αίσθηση της απόλυτης ισχύος στον λαό και στους γείτονες ξοδεύει ένα εξωπραγματικό ποσό για να ανεγερθεί ο νέος ναός, πράγματι αρχιτεκτονικό κόσμημα της εποχής.
    Μάλιστα, να υποθέσω αυτή ήταν η Στάση του Νίκα, as told by ikonoklast. Θα σε παραπέμψω στο δικό σου σχόλιο, ότι θέλει να ξέρεις για τι πράγμα μιλάς, που δεν συμβαίνει. Ανήκουστη σφαγή το 532. Μάλιστα. Που ο αυτοκράτορας είναι συνώνυμο του θεού και κάνει ό,τι του καπνίσει θεωρητικά και παρ'όλα αυτά ούτε μόνος του το έκανε, ούτε χωρίς την υποστήριξη μερίδας του κόσμου και εν πάσει περιπτώσει, του έμεινε και σαν κατάμαυρο στίγμα. Επίσης αυτό που έχεις στο κεφάλι σου σαν λαός δεν είναι ούτε κατά προσέγγιση χιλιάδες υπήκοοοι εξαθλιωμένοι που αυθόρμητα συνασπίστηκαν να μπαχαλιάσουν ενάντια στο κατεστημένο, κάθε κόμμα είχε τους αριστοκράτες και τα τζάκια του και ατζέντα που δεν είχε καμία σχέση με δημοκρατίες και λοιπά ικονοκλαστικά αλλά θέματα θεολογίας ή υποστήριξης άλλων διαδόχων και λοιπά πολιτικά.

Η Πόλη κάηκε και ο Ιουστινιανός την ανοικοδόμησε, δίνοντας έμφαση όντως στην Αγιά Σοφιά, για να φτιάξει τον πιο λαμπρό ναό ("νενικηκά σε Σολωμόντα" είπε) και να γυρίσει σελίδα, κάτι το οποίο ο λαός έκανε αμέσως σύμβολό του. Οι πυραμίδες, οι πιο αγνές που λες, ήταν οι τάφοι του εκάστοτε θεού-φαραώ, που για να χτιστούν πήδαγαν σύσσωμο το λαό κυριολεκτικά και το κυριότερο κίνητρο ήταν να την μετρήσει ο κάθε φαραώ με τον προηγούμενο και τον επόμενο. Στην Αγιά Σοφιά δούλεψαν χιλιάδες κόσμου χωρίς μαστίγια και εξαθλίωση επίσης. Αλλά εσύ αν βρίσκεις πιο αγνό το ένα από το άλλο, δικαίωμά σου.

Όχι, δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις τίποτα, απάντησες, σου την δίνει κάτι στον τρόπο που γράφω, οκ. Κρατάει καιρό αυτή η ιστορία και είχα πει και εγώ πολύ χοντρά δύο φορές νομίζω ότι σε αντιπαθώ και είχε γίνει και απότομα, γιατί ήσουν από τους αγαπημένους μου χρήστες παρ'όλες μας τις διαφωνίες. Εν πάσει περιπτώσει, έκτοτε για μένα έχει περάσει καιρός και δεν αισθάνομαι πια έτσι ευτυχώς (το θεωρώ πρόβλημα εκ μέρους μου), οπότε μπορώ να ζήσω γενικά με το να στη δίνω και εσένα και του καθένα, δεν είναι παράλογο, και εγώ διαβάζω κείμενά μου μετά από καιρό και μου βγάζουν ένα ξερολίστικο υφάκι αντιπαθητικό. Το έχω υπόψιν, είναι στα working projects.
    Last edited by Ford Prefect; 05-09-2010 at 21:02.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος